reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Cukrzyca w ciąży

reklama
Ja na drugie sniadanie zawsze jabłko, a na podwieczorek najczesciej po prostu kanapke jedną ;)
A sprawdzalas sobie cukier po jablku?
Ja na drugie sniadanie jem albo jajko, omlet, jajecznice, jogutr. Cos co wiem ze nie wywali mi cukru.
@renisus cukier 137. A zjadłam 3 placki, kawałek piersi z kurczaka z szynką, pomidorem i cebulą i tak dość sporo kapusty kiszonej.
Super, ja niestety 3 placki to na rozgrzewke jem [emoji51] Jak wracalam ze sklepu, to myslalam o tych plackach Twoich i stwierdzilam, ze takie jedzenie ich na raty to nie dla mnie niestety.

No właśnie nie. Zjem śniadanie o 9-10 i do 15 mogę nic nie jeść. Jak zjem o 13 (czasem zglodnieje) to do 20 jestem najedzona.
A czy to nie szkodzi Twoim cukrom? Z mojej obserwacji i mówię tu o swoim organizmie wynika, że jak za długo nie jem, to potem mam duże skoki cukru po posiłku. Dlatego jem co 2,5 - 3 godziny tylko mniejsze porcje ;)

Ja na drugie sniadanie jem albo jajko, omlet, jajecznice, jogutr. Cos co wiem ze nie wywali mi cukru. Super, ja niestety 3 placki to na rozgrzewke jem [emoji51] Jak wracalam ze sklepu, to myslalam o tych plackach Twoich i stwierdzilam, ze takie jedzenie ich na raty to nie dla mnie niestety.
No ja bym chętnie zjadła 10 ale nie jestem takim hardkorem [emoji23] a co do omletów - mi wywala cukier w kosmos. Mimo ze robie takiego fit omleta.

A czy to nie szkodzi Twoim cukrom? Z mojej obserwacji i mówię tu o swoim organizmie wynika, że jak za długo nie jem, to potem mam duże skoki cukru po posiłku. Dlatego jem co 2,5 - 3 godziny tylko mniejsze porcje ;)
Nie wiem. W 99% mieszczą się w normie. Czasem spadną ponizej 60 ale to kilka razy się zdarzyło.
Ja sobie nie wyobrażam jeść co 2h [emoji85] fizycznie bym chyba nie dała rady. Jak jem za często to zaraz mi niedobrze.

Slodkatrojeczka, gdyby nie maluszek w brzuchu to i ja bym tyle zjadla [emoji23][emoji23]

Ja musze jesc co 2 godziny bo zaraz glodna jestem.

Nie wiem. W 99% mieszczą się w normie. Czasem spadną ponizej 60 ale to kilka razy się zdarzyło.
Ja sobie nie wyobrażam jeść co 2h [emoji85] fizycznie bym chyba nie dała rady. Jak jem za często to zaraz mi niedobrze.
Ciężko się przestawić. Ale jak w zeszlym roku byłam na diecie to tam też zalecali jeść 6 posiłków dziennie. Teraz wiem, że muszę to mi łatwiej.

Ja na drugie sniadanie jem albo jajko, omlet, jajecznice, jogutr. Cos co wiem ze nie wywali mi cukru. Super, ja niestety 3 placki to na rozgrzewke jem [emoji51] Jak wracalam ze sklepu, to myslalam o tych plackach Twoich i stwierdzilam, ze takie jedzenie ich na raty to nie dla mnie niestety.
Sprawdzałam 3 razy. Wszystkie wyniki w granicach 95-98 ;) wiec teraz juz nie sprawdzam ;)
@Ennis92 ja jem co 1,5 max 2,5h ;) bo jak nie jem tak czesto i zglodnieje to napada mnie wilczy głód i miakabym ochote wciagnać konia z kopytami ;)

reklama
Ja jem co 2,5h - 3h inaczej bym się nie potrafiła kontrolować i za dużo bym zjadła. Ja do każdego posiłku daję węglowodany i to dobrze na mnie wpływa, nie chodzę głodna i mam energię. A waga spada a dzidziuś rośnie.

Do góry