reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Cukrzyca w ciąży

reklama
To fajnie, ja niestety nie mam tyle szczescia i cukier wysoki.
Owoców nie powinno się jeść jako samodzielnego posiłku, tylko jako dodatek do posiłku, ja jem na drugie kanapkę i poł jabłka albo pomarańczy, na podwieczorek jem drugie pół owocu plus jogurt i 10-20g płatków owsianych albo jaglanych.

Owoców nie powinno się jeść jako samodzielnego posiłku, tylko jako dodatek do posiłku, ja jem na drugie kanapkę i poł jabłka albo pomarańczy, na podwieczorek jem drugie pół owocu plus jogurt i 10-20g płatków owsianych albo jaglanych.
A myslicie, że owsianka spoko? Ale taka na mleku? Bo bym zjadła. Ja nie wiem co mi dzisiaj [emoji23][emoji23] Same zachcianki.

U mnie kanapka jest w granicach normy, dodac do niej jablko mysle ze poszloby w gore. Z owocow chwilowo zrezygnowalam, bo jedyne ma co mam ochote to winogron, arbuz albo ananas [emoji2368]

A myslicie, że owsianka spoko? Ale taka na mleku? Bo bym zjadła. Ja nie wiem co mi dzisiaj [emoji23][emoji23] Same zachcianki.
Ja owsiankę jem na jogurcie nat. Wsypuję płatki górskie do jogurtu i czekam 15 min aż zmiękną. Na podwieczorek mam taką owsiankę. 100ml jogurtu, 20g płatków, pół jabłka, orzechy włoskie i posypane cynamonem [emoji3]

Ja tak nie mogę. Same owoce tak, owoce i coś i cukier za wysoki.

Także każdy powinien jeść tak jak jego organizm reaguje. Nie ma uniwersalnej diety

Ooo a czemu tak? Nie slyszalam o tym jeszcze

Ooo a czemu tak? Nie slyszalam o tym jeszcze
Tak mi mówiła dietetyczka od diabetologa. Ja piszę z własnego doświadczenia i własnych obserwacji, nie mówię, że dla każdego będzie tak samo, każdy organizm inaczej radzi sobie z cukrami. Ja już przechodzę drugi raz cukrzycę ciążową. Ktoś będzie chciał to skorzysta z moich rad albo nie.

reklama
Do góry