reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Cukrzyca w ciąży

Dzisiejszy dzień to dla mnie jakaś porażka.

Ja chcę wiosnę, ciepło i słoneczko, a nie szaro, deszcz, zimno, brr :/

Naprawdę udaje mi się kontrolować cukier dietą, ale przez pogode trzeci dzień najchętniej bym leżała pod kocykiem przed tv. I niestety, ciągle coś bym zajadała - pilnuje pór posiłków, ale ciągle czuję niedosyt. Nie głód, tylko mi mało :/ W dodatku przez ostatnie dwa dni zjadłam chyba (oczywiście nie tylko) z 1,5kg truskawek, dwa paski czekolady z orzechami i na domiar złego troche chipsów. No samo zdrowie, brawo ja :/

Ochrzańcie mnie czy coś, bo dziś po obiedzie miałam już 139, wczoraj raz trafiło się 122, więc już trzy razy przekroczyłam 120 w tym tygodniu... a jeszcze się nie skończył :/

Ale norma po godzinie jest 140 a nie 120 [emoji85] więc cukry masz jak najbardziej w normie. Co do truskawek to one są dobre dla diabetyków bo maja mało cukru.
I naprawdę jak od czasu do czasu zjesz garść czipsow czy czekolady to się świat nie zawali. Bądź dla siebie łaskawa bo stres i obwinianie też swoje robią. Wiem po aobie

reklama
Dzisiejszy dzień to dla mnie jakaś porażka.

Ja chcę wiosnę, ciepło i słoneczko, a nie szaro, deszcz, zimno, brr :/

Naprawdę udaje mi się kontrolować cukier dietą, ale przez pogode trzeci dzień najchętniej bym leżała pod kocykiem przed tv. I niestety, ciągle coś bym zajadała - pilnuje pór posiłków, ale ciągle czuję niedosyt. Nie głód, tylko mi mało :/ W dodatku przez ostatnie dwa dni zjadłam chyba (oczywiście nie tylko) z 1,5kg truskawek, dwa paski czekolady z orzechami i na domiar złego troche chipsów. No samo zdrowie, brawo ja :/

Ochrzańcie mnie czy coś, bo dziś po obiedzie miałam już 139, wczoraj raz trafiło się 122, więc już trzy razy przekroczyłam 120 w tym tygodniu... a jeszcze się nie skończył :/
A co miałaś na te obiady? I czy nie za duża przerwa przed obiadem?

Edit: AA, jak mierzysz po godzinie to ok :D

@Cosia tak jak @Ennis92 pisze, nie masz się co przejmować jakimiś drobnymi przysmakami, jeśli ogólnie dajesz radę z dietą :-) :)

Ja mam np. wyczajone, że kawałek takiej mniej słodkiej bezy z domową bitą śmietaną i truskawkami daje u mnie radę:-) Tylko oczywiście nie jem tego notorycznie, został mi jeden blat bezowy, który leży zachomikowany jakby goście wpadli, albo jak bym miała jakiś straszny kryzys 8-)

Spoko, to tylko luźne propozycje, może akurat coś Ci podpasuje:D

Np. przed chwilą właśnie przypomniałaś mi o istnieniu zielonej fasolki szparagowej. Chyba od początku ciąży nie robiłam, a mam przepis na "zasmażkę" do niej z masła, płatków migdałów i czerwonej słodkiej papryki w proszku (taka właśnie wersja bezglutenowa). Fasolka na parze polana tą zasmażką smakuje jak jakieś chipsy czy inna niezdrowa przekąska 8-)

Miałam dzisiaj zamówić obiad na wynos, ale stwierdziłam, że to 1/4 ceny sukienki którą sobie upatrzyłam w Poznaniu (i nawet pasuje na mój tyłek), więc wygrzebałam w chałupie ostatnie kilka ziemniaków i zrobiłam placki ziemniaczane z przepisu @slodkatrojeczka :D
Samo sezon na szparagii ;)

Ennis no w koncu zaczniesz podjadac. Nie musza byc duze porcje.
Znowu dostalam czekoladowe jajka...ehhh a do wielkanocy jeszcze tydzien. W koncu zjem jak mnie beda tak codziennie obdarowywac.

Jak mówiłam tak zrobiłam.
IMG_20190412_182905.jpeg

reklama
Do góry