reklama
Ennis92
Fanka BB :)
U mnie jest od 72 do 140 norma.Dobra dziewczyny norma po posiłku jest do 140. A moje pytanie od ilu. Bo mimo tego,że jem węgle to po obiedzie gdzie zjadłam 3 naleśniki ze szpinakiem cukier miałam 86. Boję się żeby się nie rozjechać w drugą stronę.
A ty masz wyższy przed zjedzeniem?
Ennis92
Ja mam wklejone w tej książeczce co miałam wpisywać na początku i norma jestU mnie nie podali dolnej granicy.
Fasting 3.8-5.5
1h after food 4-7.8
Tak. Np przed jedzeniem mam 103 a godzinę po 86. I zastanawiam się o co chodzi czasami.U mnie jest od 72 do 140 norma.
A ty masz wyższy przed zjedzeniem?
Ennis92
Poczytaj o hipoglikemi reaktywnej. Możliwe też że jesz za malo. Nie pamiętam ale na jakiej podstawie lekarz zdiagnozowal cukrzycę ciążowa?Tak. Np przed jedzeniem mam 103 a godzinę po 86. I zastanawiam się o co chodzi czasami.
Dziewczyny, a ja mam na czczo dziwnie nisko. Wczoraj 79 dziś 74. Dziwi mnie trochę, bo zawsze nawet z krwi żylnej miałam koło tych 90. Fakt, że staram się teraz zjeść ostatni posiłek późno, może to to? Ale żeby dieta tak szybko działała? Jestem zagubiona już. xd
A i jeszcze powiedzcie - jak się nakłuwacie to "wyciskacie' krew, czy wystarczy lekko pomasować? mnie czasami bez lekkiego "wyciśnięcia" nic by nie poleciało. A też czytałam, że to nie jest zalecane, bo wylatuje osocze i to też może fałszować wyniki. Chociaż pamiętam, że diabetolog jak mnie uczyła to też właśnie wycisnęła.
A i jeszcze powiedzcie - jak się nakłuwacie to "wyciskacie' krew, czy wystarczy lekko pomasować? mnie czasami bez lekkiego "wyciśnięcia" nic by nie poleciało. A też czytałam, że to nie jest zalecane, bo wylatuje osocze i to też może fałszować wyniki. Chociaż pamiętam, że diabetolog jak mnie uczyła to też właśnie wycisnęła.
reklama
Ennis92
Nie powinno się wyciskac na siłę ale lekko ścisnac można.Dziewczyny, a ja mam na czczo dziwnie nisko. Wczoraj 79 dziś 74. Dziwi mnie trochę, bo zawsze nawet z krwi żylnej miałam koło tych 90. Fakt, że staram się teraz zjeść ostatni posiłek późno, może to to? Ale żeby dieta tak szybko działała? Jestem zagubiona już. xd
Co do wyników to albo dieta albo posiłki albo trzustka ma lepszy tydzień. Tu można gdybac