reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Cukrzyca w ciąży

Teraz będę obserwować i metodą prób i błędów patrzeć co mi szkodzi a co nie.
Właśnie zastanawiałam się przy obiedzie ile mogę krupniku zjeść [emoji1787]
Skończyło się na talerzu i małej dokladce.
Za godzinę zobaczymy. Póki co zbieramy się na zakupu muszę zapasy zrobić tego co mogę jeść, tak co z głodu nie padnę [emoji6]

Mi powiedziano, że mogę wszystko jeść, nawet np coś słodkiego tylko wtedy wiadomo kosztem czegoś zdrowego i na ilość więcej można niż kilka kostek czekolady.

reklama
Za godzinę zobaczymy. Póki co zbieramy się na zakupu muszę zapasy zrobić tego co mogę jeść, tak co z głodu nie padnę [emoji6]

Mi powiedziano, że mogę wszystko jeść, nawet np coś słodkiego tylko wtedy wiadomo kosztem czegoś zdrowego i na ilość więcej można niż kilka kostek czekolady.
Heh wiesz to co oni mówią a jak reaguje twój organizm to dwie inne bajki.
Ja też mogę jeść i mam jeść wszystko
A po jajecznica cukier 175 [emoji23] ze słodyczy mogę tylko mietowe kuleczko aero i tylko wieczorem.
Dasz radę :)

Każda cukrzyca jest inna. Może w ogole nie będzie Ci wywalało cukru a problem będzie tylko z tym na czczo. Ja jestem z tych co muszą się twardo listy trzymać a mimo to i tak czasami cukier mi wywali. I jestem na insulinie.

@renisus oddzownili.
Dostałam zjebke że jem za mało. Mam coś przekonsic przed snem bo to najprawdopodobniej powoduje wysokie cukry na czczo [emoji85] no i jednak same jajka to kiepsko. Obserwować dziś jakby co to dzwonic.
Usiądę dziś, zrobię porządny research i chociaż przez weekend spróbuję jeść co 3h i zobaczymy co to będzie.

@renisus oddzownili.
Dostałam zjebke że jem za mało. Mam coś przekonsic przed snem bo to najprawdopodobniej powoduje wysokie cukry na czczo [emoji85] no i jednak same jajka to kiepsko. Obserwować dziś jakby co to dzwonic.
Usiądę dziś, zrobię porządny research i chociaż przez weekend spróbuję jeść co 3h i zobaczymy co to będzie.
Ojojoj czyli regularność i na siłę musisz jeść jednym słowem. Może ratuj się jakimiś koktajlami

reklama
Do góry