ErnestyLda
Początkująca w BB
Próbowałam z jogurtem i niestety były ketony w moczu, co prawda śladowe ilości ale był.
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
A próbowałaś może te okropne chrupkie pieczywo waza?Próbowałam z jogurtem i niestety były ketony w moczu, co prawda śladowe ilości ale był.
Dlaczego ma się nie nadawać? Ja żadnego innego nie mogę jeść bo mi cukier skacze, nawet po razowym a ten jest . Spróbuj może się udaJeszcze nie bo dietetyczka mi powiedziała że taki pieczywo się nie nadaje. Ale może faktycznie spróbuję.
Ja mam z chlebem żytnim dokłdnie tak samo wiec kupuje zytnio razowy i jest ok a tez mi powiedzieli ze tylko zytni ale że mam testowac po ktorym jaki cukier. Platki owsiane tez mi podnosza dlatego kupiłam jeczmienne i nawet sa smaczniejsze a cukier okspróbuje, w sumie nie wiem czemu, bo podobno jest mało wartościowy tak mi mówiła. Zreszta tak samo mówiła mi o chełbie mieszanym z ziarnem że tez nie bo tam maka pszenna jest ( ten chleb jest naturalny bo moja mama sama go wypieka) i cukier po śniadaniu był max 111, wiec zamieniłam na żytni i dzisiaj po śniadaniu ze 100% chlebem żytnim cukier 158 wiec ten chleb żytni jak dla mnie wcale nie jest dobry. Zresztą tak samo mam po płatka owsianych górskich nie błyskawicznych cukier mam wysoki wiec ich nie jem a po Corn Flakes (a tez mi ich dietetyk nie zalecał, bo złe) wcale wysoki nie jest bo tylko 111-115 Normalnie już się w tym wszystkim gubię.