reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Cukrzyca ciążowa

U mnie od 3 dni jakieś kiepskie wyniki, w sensie w normie ale 136,138 itp.
Czy lekarz może chcieć coś z tym zrobić czy norma to norma.
To są wyniki po posiłku.
Zjadłam rano 2 jajka gotowane z majonezem, szczypiorkiem, 2 kromki pszenno- zytniego i 4 plastry arbuza (żeby nie jeść owoców oddzielnie).
I nie wiem.. arbuza, truskawki no wcinam bo sezon i mieszczę się w normach ale mnie to stresuje 🤦‍♀️

reklama
Wczoraj o 15 ostatnie sterydy. Niestety cukier wieczorem 200,rano 110,ale po śniadaniu w normie 136.
Magnezu już nie dostaje kroplówki po tej wczorajszej akcji,dostaje tylko w tabletkach. Ok. Po tej soli fizjologicznej wczoraj poczułam się lepiej dużo .
Boli mnie tylko w lewym polu pod koniec ktg,bo mi się ten gaz tam zebrał i to wszystko. Ogólnie ok,pije dużo wody,kupiłam kawę i może mi puści

A czopka chociaz nie mozesz zapodac?

U mnie od 3 dni jakieś kiepskie wyniki, w sensie w normie ale 136,138 itp.
Czy lekarz może chcieć coś z tym zrobić czy norma to norma.
To są wyniki po posiłku.
Zjadłam rano 2 jajka gotowane z majonezem, szczypiorkiem, 2 kromki pszenno- zytniego i 4 plastry arbuza (żeby nie jeść owoców oddzielnie).
I nie wiem.. arbuza, truskawki no wcinam bo sezon i mieszczę się w normach ale mnie to stresuje 🤦‍♀️

Zalezy od diablo. Moja przy gornych granicach chciala mi wpieprzyc insuline doposilkowa ale ja sie spielam i zeszlam z gornych granic. Ale to wszystko zalezy od podejscia lekarza.
A podbijaja Ci na bank owoce. Moze zamiast tych 4 plastrow sprobuj 2 i sprawdz czy jest roznica.

Zalezy od diablo. Moja przy gornych granicach chciala mi wpieprzyc insuline doposilkowa ale ja sie spielam i zeszlam z gornych granic. Ale to wszystko zalezy od podejscia lekarza.
A podbijaja Ci na bank owoce. Moze zamiast tych 4 plastrow sprobuj 2 i sprawdz czy jest roznica.
Tak wiem, powinnam się opanować, a taki pyszny 🤦‍♀️ No i truskawek kilka zjeść zamiast miseczki to też sztuka 😣
Mam wizytę za dwa dni, ciekawa jestem co powie.
Może reszta dzisiejszych wyników będzie lepsza..
No i muszę lecieć po paski bo tylę mierzę, że dokładam 2 opakowania/ msc na swój koszt🙄

Zapodalam wczoraj ,ale nic nie wiem czy mi nie wyleciał. Może po tej kawie coś ruszy nie wiem.

A jak zapodalas to zaleglas na lozku szpitalnym czy tuptalas? Bo to ma duuuza roznice w szpitalu. Trzeba chodzic :-)
Tak wiem, powinnam się opanować, a taki pyszny 🤦‍♀️ No i truskawek kilka zjeść zamiast miseczki to też sztuka 😣
Mam wizytę za dwa dni, ciekawa jestem co powie.
Może reszta dzisiejszych wyników będzie lepsza..
No i muszę lecieć po paski bo tylę mierzę, że dokładam 2 opakowania/ msc na swój koszt🙄

Ja zawsze prosilam recepte na 4 pudelka. Moze warto zapytac czy wystawilaby taka? Trzymam kciuki za brak insuliny doposilkowej.
Eh te owoce letnie to grzech... ale pomysl ze odbijesz po porodzie :-) ja teraz wpierniczam jak dzik arbuzy, chociaz tez nie powinnam ale polog rzadzi sie swoimi prawami zachciewajek.... 🤷‍♀️🤦‍♀️

Dziewczyny, ja po lekarzu. Pan Doktor zobaczył na wyniki i powiedział że skoro glukometr pokazał 90 i mogłam to badanie przeprowadzić, to biorąc pod uwagę granicę błędu 5-10% nie jest możliwe mieć taki cukier rano. Poza tym przy takim cukrze, po wypiciu glukozy "powinnam" odlecieć w moment, bo organizm nie dałby rady z taką ilością. Dał skierowanie do poradni diabetologicznej, ale jego zdaniem glukoza na czczo jest do powtórki, bądź częstszego kontrolowania. We wtorek mam wizytę. Być może błąd pomiaru lub pomyłka próbek. Z dzeciątkiem wszystko okej :)

Dziewczyny, ja po lekarzu. Pan Doktor zobaczył na wyniki i powiedział że skoro glukometr pokazał 90 i mogłam to badanie przeprowadzić, to biorąc pod uwagę granicę błędu 5-10% nie jest możliwe mieć taki cukier rano. Poza tym przy takim cukrze, po wypiciu glukozy "powinnam" odlecieć w moment, bo organizm nie dałby rady z taką ilością. Dał skierowanie do poradni diabetologicznej, ale jego zdaniem glukoza na czczo jest do powtórki, bądź częstszego kontrolowania. We wtorek mam wizytę. Być może błąd pomiaru lub pomyłka próbek. Z dzeciątkiem wszystko okej :)

To dzisiaj ginekolog? Bo ja myslalam ze diabetolog?

Granica bledu to 15-20% cos ten lekarz pitu pitu. Ale oby to byla tylko faktycznie pomylka, tego Ci zycze :-)

I przy 137 czlowiek nie odlatuje. Mialam ponad 200 jak @Nath096 po sterydach i dopiero czulam roznice.

reklama
To dzisiaj ginekolog? Bo ja myslalam ze diabetolog?

Granica bledu to 15-20% cos ten lekarz pitu pitu. Ale oby to byla tylko faktycznie pomylka, tego Ci zycze :-)

I przy 137 czlowiek nie odlatuje. Mialam ponad 200 jak @Nath096 po sterydach i dopiero czulam roznice.
dziś miałam normalną wizytę u ginekologa, dostałam skierowanie do diabetologa i mam go 6 czerwca :)

Do góry