reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Cukrzyca ciążowa

To dzisiaj ginekolog? Bo ja myslalam ze diabetolog?

Granica bledu to 15-20% cos ten lekarz pitu pitu. Ale oby to byla tylko faktycznie pomylka, tego Ci zycze :-)

I przy 137 czlowiek nie odlatuje. Mialam ponad 200 jak @Nath096 po sterydach i dopiero czulam roznice.
tak tak, mówił że przyjmując nawet błąd 20% to maksymalnie powinno być około 108-110.

reklama
Dziewczyny, ja po lekarzu. Pan Doktor zobaczył na wyniki i powiedział że skoro glukometr pokazał 90 i mogłam to badanie przeprowadzić, to biorąc pod uwagę granicę błędu 5-10% nie jest możliwe mieć taki cukier rano. Poza tym przy takim cukrze, po wypiciu glukozy "powinnam" odlecieć w moment, bo organizm nie dałby rady z taką ilością. Dał skierowanie do poradni diabetologicznej, ale jego zdaniem glukoza na czczo jest do powtórki, bądź częstszego kontrolowania. We wtorek mam wizytę. Być może błąd pomiaru lub pomyłka próbek. Z dzeciątkiem wszystko okej :)
A przed krzywa miałaś pewnie zwykła glukoze z krwi robiona. Jako był wynik?

U mnie od 3 dni jakieś kiepskie wyniki, w sensie w normie ale 136,138 itp.
Czy lekarz może chcieć coś z tym zrobić czy norma to norma.
To są wyniki po posiłku.
Zjadłam rano 2 jajka gotowane z majonezem, szczypiorkiem, 2 kromki pszenno- zytniego i 4 plastry arbuza (żeby nie jeść owoców oddzielnie).
I nie wiem.. arbuza, truskawki no wcinam bo sezon i mieszczę się w normach ale mnie to stresuje 🤦‍♀️
Spróbuj może te owoce dorzucić np dopiero do drugiego śniadania i później do obiadu, jeśli masz duża ochotę. U mnie od samego początku nie było opcji zjedzenia owoców do śniadania.
Poza tym i tak masz " duze" to śniadanko. W sensie nie zrozum mnie źle, bo Poza ciąża to jem jeszcze większe, ale ogólnie przy cukrzycy to mało mogę sobie pozwolić rano.
Może też opcja jest podzielenie troszkę tego posiłku. Wiem, że później wychodzi, że jesz 3 śniadania, co godzinę, ale może to pomoże obniżyć cukier. Ogólnie nie jestem fanką takich podziałów, ale może tobie to nie będzie robiło dużej różnicy.
Moja diabetolog działa na zasadzie, że mam być świadoma tego, co mi służy, a co nie. Jeśli np miałabym tak, jak ty, że widzę, że po owocu rano mi wybiją to po prostu powiedziałabym, że kilka dni jadłam te owoce, ale zauważyłam, że nie jest dobrze, więc odstawiłam i np cukier by się unormowal, wtedy u mnie lekarz nie robi problemu, bo wie, gdzie była przyczyną wyskoków. Co innego, jeśli nie spadnie, wtedy trzeba jakoś zaradzić od strony medycznej.

Poszłam dj pielęgniarki nie da mi nic na przeczyszczenie. Trzeba pytać lekarza . No tj mówię zapytajmy 😅 To stój i czekaj aż jakiś będzie szedl. Mówię no k@rwa napewno . Poszłam do dyzurki j mówię. Chłop odrazu poszedł kazał dać lactulosum,za moment był i się pytał jak tam.

Poszłam dj pielęgniarki nie da mi nic na przeczyszczenie. Trzeba pytać lekarza . No tj mówię zapytajmy 😅 To stój i czekaj aż jakiś będzie szedl. Mówię no k@rwa napewno . Poszłam do dyzurki j mówię. Chłop odrazu poszedł kazał dać lactulosum,za moment był i się pytał jak tam.
Jak sama nie załatwisz to jest ciężko, ale dobrze, walcz o swoje 💪trzeba ich tam ogarniać 🙂

Jak sama nie załatwisz to jest ciężko, ale dobrze, walcz o swoje 💪trzeba ich tam ogarniać 🙂
No mają wywalone . Czuje się jak piąte koło u wozu. Bo zabiegi ,bo to bo tamto. Mówiłam Wam jak nas wczoraj rano opieprzyla pielęgniarka ? Bo już komuś opowiadałam i nie wiem komu. 🙈

reklama
Do góry