reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Cukrzyca ciążowa

Przyjaciele 🥰super, że ma takie podejście do Radzia 😁
Tak, u mnie też biega mały szogun po domu😅 Mąż się śmieje, że trzeba będzie łóżeczko przed nim pod sufitem podwieszać 🤣

Skad ja to znam...

Jak rozlozylismy lozeczko to kto byl pierwszymdo crash testow? Starszak 😅sprawdzal czy wytrzyma ... bo nie ma zartow jak to ma byc dla dzidzi to trzeba wszystko przetestowac hehehhe :-))))

Ja sie tylko boje jak nie bedzie meza juz... jak ja dam rade ? Eh. Ale nie ja pierwsza i nie ostatnia :-) bedzie spoko. Zazdroszcze mamom ktorych to pierwsze dziecko. Ten spokoj psychiczny... :-))))

reklama
Skad ja to znam...

Jak rozlozylismy lozeczko to kto byl pierwszymdo crash testow? Starszak 😅sprawdzal czy wytrzyma ... bo nie ma zartow jak to ma byc dla dzidzi to trzeba wszystko przetestowac hehehhe :-))))

Ja sie tylko boje jak nie bedzie meza juz... jak ja dam rade ? Eh. Ale nie ja pierwsza i nie ostatnia :-) bedzie spoko. Zazdroszcze mamom ktorych to pierwsze dziecko. Ten spokoj psychiczny... :-))))
Odpowiedzialny starszy brat 😁 nie mogę się doczekać, aż sama będę obserwowała swoich 🥰
Sama się zastanawiam, jak to będzie, żeby ogarnąć dwójkę, ale wydaje mi się, że to kwestia tygodnia/dwóch zanim się pzeorganizujemy i oczywiście będziemy to wszystko ogarniać, bo kto, jak nie my 💪💪💪 i tak będziemy się organizować raz na miesiac-dwa, bo te nasze dzieci tak szybko zmieniają zwyczaje 😅

Dziewczyny, a tak jeszcze podpytam, czy wy macie jakieś problemy skórne w ciąży? Mnie strasznie, ale to strasznie swędzą nogi, głównie od kolan do kostek. Zastanawiam się, czy to cukrzyca może mieć wpływ na to swedzenie? Nogi mam tak zdarte, aż do krwi. Ogólnie mam AZS, ale teraz nawet jak stosuje balsamy te, co zazwyczaj to nic nie daje 🙄Oszaleje

Dziewczyny, a tak jeszcze podpytam, czy wy macie jakieś problemy skórne w ciąży? Mnie strasznie, ale to strasznie swędzą nogi, głównie od kolan do kostek. Zastanawiam się, czy to cukrzyca może mieć wpływ na to swedzenie? Nogi mam tak zdarte, aż do krwi. Ogólnie mam AZS, ale teraz nawet jak stosuje balsamy te, co zazwyczaj to nic nie daje 🙄Oszaleje

Skonsultuj lepiej z lekarzem bo czasami tez moze sie cholestaza tak z podpierduchy robic. Aczkolwiek przyznam ze ja w ciazy tez drapalam nogi. Najfajniej bylo w wannie szorowac sie szorstka strona gabki 😎😁

Nogi mnie chyba nie swędzą. Bardziej brzuch czy piersi no i plecy ale przed ciążą też 😂 Może właśnie skonsultuj z lekarzem ,koleżanka mi mówiła,że jak leżała w szpitalu to taka dziewczyna całymi nocami drapała nogi ,wręcz do krwi w pewnym momencie i wyszła właśnie cholestaza.

Jeśli masz cukrzycę ciążową, ważne jest, aby regularnie monitorować poziom cukru we krwi i stosować się do zaleceń lekarza odnośnie diety i aktywności fizycznej. W przypadku niekontrolowanej cukrzycy ciążowej istnieje ryzyko powikłań zarówno dla matki, jak i dla dziecka, dlatego konieczne jest ścisłe przestrzeganie zaleceń medycznych.

Jaz tym brzuchem dalej przeboje. Co prawda chodzę regularnie do kibelka ale brzuch mi twardnieje jak np siedzę przy komputerze ,muszę siedzieć tak na wpół taka wywalona wiecie to jest ok. Mam wrażenie,że "to wszystko" nie mieści się w moim brzuchu i to przez to 🥺 Od czasu do czasu kłuje mnie w środku i już nie wiem czy to szyjka czy znowu candida,bo mnie też sędzi od czasu do czasu ,wydzieliny tyle że wkładka potrzebna 😏 Wizyta za dwa tyg,oby ta szyjka była w porządku,bo te kłucia mnie martwią. Ale ostatnio jak mi się skróciła to chyba nie czułam nic. Dobrze,że chociaz nie boli. W czwartek jadę na badania ,TSH , ft4 i wapn ,a za tydzień diabetolog 💪

Jaz tym brzuchem dalej przeboje. Co prawda chodzę regularnie do kibelka ale brzuch mi twardnieje jak np siedzę przy komputerze ,muszę siedzieć tak na wpół taka wywalona wiecie to jest ok. Mam wrażenie,że "to wszystko" nie mieści się w moim brzuchu i to przez to 🥺 Od czasu do czasu kłuje mnie w środku i już nie wiem czy to szyjka czy znowu candida,bo mnie też sędzi od czasu do czasu ,wydzieliny tyle że wkładka potrzebna 😏 Wizyta za dwa tyg,oby ta szyjka była w porządku,bo te kłucia mnie martwią. Ale ostatnio jak mi się skróciła to chyba nie czułam nic. Dobrze,że chociaz nie boli. W czwartek jadę na badania ,TSH , ft4 i wapn ,a za tydzień diabetolog 💪

Trzeba posiew zrobic bo jak to jakas infekcja od szyjki to objawy moga byc takie jak opisujesz. Nie zwklekalabym bo nie leczone infekcje moga miec nie fajne skutki dla dzidziusia.

reklama
Dziewczyny,a jaki magnez zazywacie lub zazywalyscie ? Ja zazwyczaj biorę asmag,ale zastanawiam się nad magne b6 forte 🤔

Do góry