reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Cukrzyca ciążowa

Chyba nie ma reguly Nath czy masz 150 czy 170 bo ja mam 164 i tez mialam mega problemy. Badajcie szyjke bo z nia nie ma zartow. A bez niej przedwczesny porod to kijowa perspektywa. Zapewne dlatego masz odpoczywac i tego sie trzymaj :-) a 1.06 juz tuz tuz. Trzymam kciuki 🤞
No lepiej dmuchać na zimne.
Właśnie mój małżonek zrobił mi wieczór ,miał być w sobotę ,a będzie już w domu jutro koło południa 😍
Niby to wiele nie zmienia,ale odetchnęłam z jakąś ulga i wiem,że będę mieć znowu całą noc kogoś przy sobie w razie co i mnie odciąży,nie będę musiała wszystkiego co konieczne robić sama 🙏

reklama
Ja dzis ewidentnie spadek formy i fizycznej i psychicznej. Polog jest dla mnie ciezkim okresem.
A jeszcze sie martwie o wage mojego Kurczak malego bo przytyl raptem 30 gr w tydzien gdzie inne dziewczyny mowia o 300-500gr i to mnie dobilo dzis bo walczymy od wyjscia ze szpitala ostro bez spektakularnych efektow.

Rollercaster emocjonalny.

I w dodatku mam nadal zaparcia. Oszalec idzie.
Połóg jest straszny, a mam wrażenie, że wcale się o nim nie mówi. Większość myśli, że jak kobieta urodzi to już wszystko gra i jest z górki.
A mieliście już wizytę z położną po wyjściu ze szpitala? Konsultowałaś ten znikomy przyrost wagi?

Ja dzis ewidentnie spadek formy i fizycznej i psychicznej. Polog jest dla mnie ciezkim okresem.
A jeszcze sie martwie o wage mojego Kurczak malego bo przytyl raptem 30 gr w tydzien gdzie inne dziewczyny mowia o 300-500gr i to mnie dobilo dzis bo walczymy od wyjscia ze szpitala ostro bez spektakularnych efektow.

Rollercaster emocjonalny.

I w dodatku mam nadal zaparcia. Oszalec idzie.
Po pierwsze gratuluję !! Dawno mnie nie było. Te pierwsze tygodnie to na przemian płacz że szczęściem.. a skąd wiesz że tylko tyle przytył? Położna go ważyła czy macie wagę?

Dziewczyny byłam na wizycie z ta infekcja. Doktor potwierdziła,dostałam pimafucin. Szyjka zamknięta 48mm. Ale jakby się chciala uwypuklać. 29 maja mam iść do szpitala na dwa dni na podanie sterydów w razie jakby mała chciała wychodzić wcześniej . Mam odpoczywać.

Ale wewnętrzne? A czujesz dyskomfort w trakcie wypróżniania? Bo ja brałam czopki bez recepty i wtedy było ok, kilka dni nie biorę i zaś znowu problem
Nie wiem w sumie jakie ja mam, lekarka powiedziała, ze hemoroidy i nawet nie interesowalam sie jakie, ale ja nie czuje dyskomfortu podczas wypróżniania i jedyne co to mnie one swedziały 🤷

reklama
Dziewczyny byłam na wizycie z ta infekcja. Doktor potwierdziła,dostałam pimafucin. Szyjka zamknięta 48mm. Ale jakby się chciala uwypuklać. 29 maja mam iść do szpitala na dwa dni na podanie sterydów w razie jakby mała chciała wychodzić wcześniej . Mam odpoczywać.
Czyli te kłucia u Ciebie to infekcja ?
Ja od wczoraj mam takie kłucia i pieczenie, jakby cewki moczowej, albo właśnie szyjki, nie wiem sama. Ale za bardzo nie mogę stać i chodzić. Nie wiem, czy dziecko moze mi, aż tak uciskac.
Byłam dzisiaj u internisty, dostałam masę badań do zrobienia, właśnie jutro idę rano na pobranie. Będą sprawdzać, czy nie ma tej cholestazy, a i od razu przebadają mocz pod kątem infekcji.

Do góry