reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Cukrzyca ciążowa

Chyba nie ma reguly Nath czy masz 150 czy 170 bo ja mam 164 i tez mialam mega problemy. Badajcie szyjke bo z nia nie ma zartow. A bez niej przedwczesny porod to kijowa perspektywa. Zapewne dlatego masz odpoczywac i tego sie trzymaj :-) a 1.06 juz tuz tuz. Trzymam kciuki 🤞
No lepiej dmuchać na zimne.
Właśnie mój małżonek zrobił mi wieczór ,miał być w sobotę ,a będzie już w domu jutro koło południa 😍
Niby to wiele nie zmienia,ale odetchnęłam z jakąś ulga i wiem,że będę mieć znowu całą noc kogoś przy sobie w razie co i mnie odciąży,nie będę musiała wszystkiego co konieczne robić sama 🙏

reklama
Ja dzis ewidentnie spadek formy i fizycznej i psychicznej. Polog jest dla mnie ciezkim okresem.
A jeszcze sie martwie o wage mojego Kurczak malego bo przytyl raptem 30 gr w tydzien gdzie inne dziewczyny mowia o 300-500gr i to mnie dobilo dzis bo walczymy od wyjscia ze szpitala ostro bez spektakularnych efektow.

Rollercaster emocjonalny.

I w dodatku mam nadal zaparcia. Oszalec idzie.
Połóg jest straszny, a mam wrażenie, że wcale się o nim nie mówi. Większość myśli, że jak kobieta urodzi to już wszystko gra i jest z górki.
A mieliście już wizytę z położną po wyjściu ze szpitala? Konsultowałaś ten znikomy przyrost wagi?

Ja dzis ewidentnie spadek formy i fizycznej i psychicznej. Polog jest dla mnie ciezkim okresem.
A jeszcze sie martwie o wage mojego Kurczak malego bo przytyl raptem 30 gr w tydzien gdzie inne dziewczyny mowia o 300-500gr i to mnie dobilo dzis bo walczymy od wyjscia ze szpitala ostro bez spektakularnych efektow.

Rollercaster emocjonalny.

I w dodatku mam nadal zaparcia. Oszalec idzie.
Po pierwsze gratuluję !! Dawno mnie nie było. Te pierwsze tygodnie to na przemian płacz że szczęściem.. a skąd wiesz że tylko tyle przytył? Położna go ważyła czy macie wagę?

Dziewczyny byłam na wizycie z ta infekcja. Doktor potwierdziła,dostałam pimafucin. Szyjka zamknięta 48mm. Ale jakby się chciala uwypuklać. 29 maja mam iść do szpitala na dwa dni na podanie sterydów w razie jakby mała chciała wychodzić wcześniej . Mam odpoczywać.

Ale wewnętrzne? A czujesz dyskomfort w trakcie wypróżniania? Bo ja brałam czopki bez recepty i wtedy było ok, kilka dni nie biorę i zaś znowu problem
Nie wiem w sumie jakie ja mam, lekarka powiedziała, ze hemoroidy i nawet nie interesowalam sie jakie, ale ja nie czuje dyskomfortu podczas wypróżniania i jedyne co to mnie one swedziały 🤷

reklama
Dziewczyny byłam na wizycie z ta infekcja. Doktor potwierdziła,dostałam pimafucin. Szyjka zamknięta 48mm. Ale jakby się chciala uwypuklać. 29 maja mam iść do szpitala na dwa dni na podanie sterydów w razie jakby mała chciała wychodzić wcześniej . Mam odpoczywać.
Czyli te kłucia u Ciebie to infekcja ?
Ja od wczoraj mam takie kłucia i pieczenie, jakby cewki moczowej, albo właśnie szyjki, nie wiem sama. Ale za bardzo nie mogę stać i chodzić. Nie wiem, czy dziecko moze mi, aż tak uciskac.
Byłam dzisiaj u internisty, dostałam masę badań do zrobienia, właśnie jutro idę rano na pobranie. Będą sprawdzać, czy nie ma tej cholestazy, a i od razu przebadają mocz pod kątem infekcji.

Do góry