Ja brałam Aspargin cały czas, ale tam też jest potasDziewczyny,a jaki magnez zazywacie lub zazywalyscie ? Ja zazwyczaj biorę asmag,ale zastanawiam się nad magne b6 forte
reklama
Nath096
Fanka BB :)
Właśnie kupiłam i sprawdzę jak będzie działał.Umnie magne b6 forte w ciazy 3x1. Teraz zostal ze mna nadal ale juz 1x1:-)
gooskaw
Ja dzis ewidentnie spadek formy i fizycznej i psychicznej. Polog jest dla mnie ciezkim okresem.
A jeszcze sie martwie o wage mojego Kurczak malego bo przytyl raptem 30 gr w tydzien gdzie inne dziewczyny mowia o 300-500gr i to mnie dobilo dzis bo walczymy od wyjscia ze szpitala ostro bez spektakularnych efektow.
Rollercaster emocjonalny.
I w dodatku mam nadal zaparcia. Oszalec idzie.
A jeszcze sie martwie o wage mojego Kurczak malego bo przytyl raptem 30 gr w tydzien gdzie inne dziewczyny mowia o 300-500gr i to mnie dobilo dzis bo walczymy od wyjscia ze szpitala ostro bez spektakularnych efektow.
Nath096
O biedna ,musisz dać sobie czas z tymi zaparciami. A poza ciążą też miałaś problemy czy nie i liczylas,że moment znikną?Ja dzis ewidentnie spadek formy i fizycznej i psychicznej. Polog jest dla mnie ciezkim okresem.
O współczuję Ci,a nic nie doradze,bo jestem zielona jak trawa za oknem
Ja dzisiaj calutki dzień w łóżku ,pogoda taka,że w listopadzie czasem lepsza. Więc dziś nawet nie wyszłam z piżamy,leżę i odpoczywam co by mój brzuch się nie męczył,bo stary wraca i bardzo nie chciałabym się przeforsować i leżeć w szpitalu dodatkowo jak on jest ;/
Jutro jadę na pobieranie krwi,bo we wtorek endo-diab,a do gina mam dopiero na 1 czerwca .
gooskaw
O biedna ,musisz dać sobie czas z tymi zaparciami. A poza ciążą też miałaś problemy czy nie i liczylas,że moment znikną?
O współczuję Ci,a nic nie doradze,bo jestem zielona jak trawa za oknem
Ja dzisiaj calutki dzień w łóżku ,pogoda taka,że w listopadzie czasem lepsza. Więc dziś nawet nie wyszłam z piżamy,leżę i odpoczywam co by mój brzuch się nie męczył,bo stary wraca i bardzo nie chciałabym się przeforsować i leżeć w szpitalu dodatkowo jak on jest ;/
Jutro jadę na pobieranie krwi,bo we wtorek endo-diab,a do gina mam dopiero na 1 czerwca .
Nigdy nie mialam problemow z 2. Ale porod sn nie sprzyja szybkiemu powrotowi do pelni sil jeszcze.
Ponarzekamy jak Wy sie wypakujecie w wakacje :-)
Odpoczywaj i serio nabieraj sil bo to sie tylko tak mowi, a pozniej czujesz jakbys maraton przebiegla.
A jak Twoja szyjka na ostatniej wizycie?
Nath096
Mogę się tylko domyślać Mam nadzieję,że nie przeora mnie raz na zawsze i zdecyduje się kiedyś na rodzeństwo dla małejNigdy nie mialam problemow z 2. Ale porod sn nie sprzyja szybkiemu powrotowi do pelni sil jeszcze.
Ponarzekamy jak Wy sie wypakujecie w wakacje :-)
Odpoczywaj i serio nabieraj sil bo to sie tylko tak mowi, a pozniej czujesz jakbys maraton przebiegla.
A jak Twoja szyjka na ostatniej wizycie?
No właśnie szyjki mi nie badala. Opowiadałam jej o tym brzuchu wszystko . Nie wiem czy Wam pisałam czy nie stwierdziła,że to faktycznie może być od jelit albo macica się rozciąga i rosnie. Stwierdziła,że gdyby szyjka się skracała to czułabym ból w podbrzuszu. I w sumie powiedziałam jej o kluciach tam w środku takich szybkich i nie miłych. Ale zrobiłam to już w sumie po badaniu jak zeszłam z łóżka i rozmawiałyśmy. I chyba trochę się zniesmaczyła,że teraz mi się przypomniało,bo też wspomniałam,że się boje o szyjkę. I powiedziała,że od następnej wizyty będziemy regularnie badać szyjke,bo to już czas i że ogółem wszystkie jakieś bolączki pochodzą od niej,bo macica nie boli. No i że jak mnie nie boli ten brzuch to ok. Żebym dużo odpoczywała,bo to na mnie działa ,brała magnez i jak czuje potrzebę (wiadomo bez przesady) to nospe.
Ale powiem Ci,że przeszły mi zaparcia odpukac. Jestem w toalecie praktycznie codziennie albo i dwa razy i to już nie jest ten kamień co kiedyś tylko zwykła konsystencja . Teraz bardziej mam wrażenie,że gazy mi się zatrzymują,ale koper i Espumisan pomaga. Muszę uważać ile jem,bo jak sobie pofolguje to brzuch mi nie wyrabia . Zastanawiam się czy moja anatomia czyli 150cm wzrostu ma coś z tym wspólnego,że np gorzej mi się to wszystko tam mieści niż komuś kto ma np 170cm
reklama
gooskaw
Chyba nie ma reguly Nath czy masz 150 czy 170 bo ja mam 164 i tez mialam mega problemy. Badajcie szyjke bo z nia nie ma zartow. A bez niej przedwczesny porod to kijowa perspektywa. Zapewne dlatego masz odpoczywac i tego sie trzymaj :-) a 1.06 juz tuz tuz. Trzymam kciuki