reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Cukrzyca ciążowa

reklama
Ja dzis ewidentnie spadek formy i fizycznej i psychicznej. Polog jest dla mnie ciezkim okresem.
A jeszcze sie martwie o wage mojego Kurczak malego bo przytyl raptem 30 gr w tydzien gdzie inne dziewczyny mowia o 300-500gr i to mnie dobilo dzis bo walczymy od wyjscia ze szpitala ostro bez spektakularnych efektow.

Rollercaster emocjonalny.

I w dodatku mam nadal zaparcia. Oszalec idzie.

Ja dzis ewidentnie spadek formy i fizycznej i psychicznej. Polog jest dla mnie ciezkim okresem.
A jeszcze sie martwie o wage mojego Kurczak malego bo przytyl raptem 30 gr w tydzien gdzie inne dziewczyny mowia o 300-500gr i to mnie dobilo dzis bo walczymy od wyjscia ze szpitala ostro bez spektakularnych efektow.

Rollercaster emocjonalny.

I w dodatku mam nadal zaparcia. Oszalec idzie.
O biedna ,musisz dać sobie czas z tymi zaparciami. A poza ciążą też miałaś problemy czy nie i liczylas,że moment znikną?
O współczuję Ci,a nic nie doradze,bo jestem zielona jak trawa za oknem 🥺
Ja dzisiaj calutki dzień w łóżku ,pogoda taka,że w listopadzie czasem lepsza. Więc dziś nawet nie wyszłam z piżamy,leżę i odpoczywam co by mój brzuch się nie męczył,bo stary wraca i bardzo nie chciałabym się przeforsować i leżeć w szpitalu dodatkowo jak on jest ;/
Jutro jadę na pobieranie krwi,bo we wtorek endo-diab,a do gina mam dopiero na 1 czerwca .

O biedna ,musisz dać sobie czas z tymi zaparciami. A poza ciążą też miałaś problemy czy nie i liczylas,że moment znikną?
O współczuję Ci,a nic nie doradze,bo jestem zielona jak trawa za oknem 🥺
Ja dzisiaj calutki dzień w łóżku ,pogoda taka,że w listopadzie czasem lepsza. Więc dziś nawet nie wyszłam z piżamy,leżę i odpoczywam co by mój brzuch się nie męczył,bo stary wraca i bardzo nie chciałabym się przeforsować i leżeć w szpitalu dodatkowo jak on jest ;/
Jutro jadę na pobieranie krwi,bo we wtorek endo-diab,a do gina mam dopiero na 1 czerwca .

Nigdy nie mialam problemow z 2. Ale porod sn nie sprzyja szybkiemu powrotowi do pelni sil jeszcze.
Ponarzekamy jak Wy sie wypakujecie w wakacje :-)

Odpoczywaj i serio nabieraj sil bo to sie tylko tak mowi, a pozniej czujesz jakbys maraton przebiegla.

A jak Twoja szyjka na ostatniej wizycie?

Nigdy nie mialam problemow z 2. Ale porod sn nie sprzyja szybkiemu powrotowi do pelni sil jeszcze.
Ponarzekamy jak Wy sie wypakujecie w wakacje :-)

Odpoczywaj i serio nabieraj sil bo to sie tylko tak mowi, a pozniej czujesz jakbys maraton przebiegla.

A jak Twoja szyjka na ostatniej wizycie?
Mogę się tylko domyślać 🙈 Mam nadzieję,że nie przeora mnie raz na zawsze i zdecyduje się kiedyś na rodzeństwo dla małej 😂
No właśnie szyjki mi nie badala. Opowiadałam jej o tym brzuchu wszystko . Nie wiem czy Wam pisałam czy nie stwierdziła,że to faktycznie może być od jelit albo macica się rozciąga i rosnie. Stwierdziła,że gdyby szyjka się skracała to czułabym ból w podbrzuszu. I w sumie powiedziałam jej o kluciach tam w środku takich szybkich i nie miłych. Ale zrobiłam to już w sumie po badaniu jak zeszłam z łóżka i rozmawiałyśmy. I chyba trochę się zniesmaczyła,że teraz mi się przypomniało,bo też wspomniałam,że się boje o szyjkę. I powiedziała,że od następnej wizyty będziemy regularnie badać szyjke,bo to już czas i że ogółem wszystkie jakieś bolączki pochodzą od niej,bo macica nie boli. No i że jak mnie nie boli ten brzuch to ok. Żebym dużo odpoczywała,bo to na mnie działa ,brała magnez i jak czuje potrzebę (wiadomo bez przesady) to nospe. 🤷

Ale powiem Ci,że przeszły mi zaparcia odpukac. Jestem w toalecie praktycznie codziennie albo i dwa razy i to już nie jest ten kamień co kiedyś tylko zwykła konsystencja . Teraz bardziej mam wrażenie,że gazy mi się zatrzymują,ale koper i Espumisan pomaga. Muszę uważać ile jem,bo jak sobie pofolguje to brzuch mi nie wyrabia . Zastanawiam się czy moja anatomia czyli 150cm wzrostu ma coś z tym wspólnego,że np gorzej mi się to wszystko tam mieści niż komuś kto ma np 170cm 🙈

reklama
Chyba nie ma reguly Nath czy masz 150 czy 170 bo ja mam 164 i tez mialam mega problemy. Badajcie szyjke bo z nia nie ma zartow. A bez niej przedwczesny porod to kijowa perspektywa. Zapewne dlatego masz odpoczywac i tego sie trzymaj :-) a 1.06 juz tuz tuz. Trzymam kciuki 🤞

Do góry