reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Cukrzyca ciążowa

Z łóżka nigdy nie badam, wstałam umyłam ręce i łyk wody 90. No, a jak wstałam i pomaszerowałam do kuchni robić to śniadanie to po pół h 85 czyli tyle co zazwyczaj ostatnio.

Śniadanie zbrodnia 🤦‍♀️ ale praktykuje bo serio cukier mam po nim fest.. Zjadłam 3 mini parówki z szynki ( sokoliki 🙈🙈), ketchup, kromkę żytniego i jedno ciastko pszenne kruche z czekolada.
I normalnie wypiłam kawę z mlekiem zagęszczonym i ksylitolem- tzn. pół kubka.
Poza ciastkiem ( a i tu bez przesady) to ja nie widze jakiejś dużej zbrodni 🙂

reklama
Poza ciastkiem ( a i tu bez przesady) to ja nie widze jakiejś dużej zbrodni 🙂
Wartosci odżywcze w tym średnie, mam wyrzuty sumienia, że tak się karmię ale przynajmniej jest to po jakiejś obróbce cieplnej ( nie martwię się o toxo) i tak jak mówię wynik nigdy mnie nie zaskoczył po tym. To taki zestaw awaryjny na szybko 🙂

Dziewczyny czy macie jakąś sprawdzoną kawę, która jest pyszna, nie podnosi cukru i nie zawiera kofeiny. Do niedawna piłam Inkę klasyczną ale okazało się że nie jest dobra dla cukrzyków.

Dziewczyny czy macie jakąś sprawdzoną kawę, która jest pyszna, nie podnosi cukru i nie zawiera kofeiny. Do niedawna piłam Inkę klasyczną ale okazało się że nie jest dobra dla cukrzyków.

A czemu bez kofeiny? Zdrowsza dla cukrzyka jest zwykla kawa niz inka to fakt. Pamietaj ze w jednym kubku kawy normalnej jest tak mala jej zawartosc ze ciazy nie szkodzi. Gorzej jak np mama lubi herbate i pije ja po kilka- kilkanascie razy dziennie.

Ja sobie pozwalam,a raczej pozwalałam,bo jelita mi teraz skręca ,ale do tej pory piłam jedna rozpuszczalna kawę . Gorzej było wlasnie z herbatami ,bo chętnie bym się napiła do posiłku,ale już coraz cieplej i tak za mną nie chodzi

Jeszcze nie dopytywalam o przebieg indukcji bo na razie skupiam sie na sn. Mam bole miesiaczkowe i licze ze bujnie samo ;) spaceruje po korytarzu co chwile ale ze lapie zadyszke to trzeba co chwilke odpoczac 😅

Wg mnie winowajca jest lek na zgage a nie zelazo ale ja lekarzem nie jestem to tez musisz na wizycie dopytac :-)

A jeszcze chciałam zapytać, dlaczego indukcja w 38tc ? Są jakieś powody?
Przy cc się dowiadywałam, że najlepiej 39tc więc mnie to ciekawi.

A jeszcze chciałam zapytać, dlaczego indukcja w 38tc ? Są jakieś powody?
Przy cc się dowiadywałam, że najlepiej 39tc więc mnie to ciekawi.

Ja mialam i cukrzyce i nadcisnienie. Przez nadcisnienie wyladowalam w szpitalu wiec u mnie to byly wskazania do indukcji juz po 38tc;-)

Niestety nieaktualne :-p

reklama
Do góry