reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Cukrzyca ciążowa

Ja bym tak na lezaczku polezala... ehhh:-)) mialo byc tak pieknie.

Wczoraj mialam wizyte i mialam cisnienie 160/100 i lekarz mnie z miejsca wyslal do szpitala wiec przyjechalam i zbijam bąki bo cisnienie juz wrocilo do normy. Ale nie wiem czy mnie wypuszcza juz przed indukcja i jestem zalamana ta nudą 🥴😔 zbadali z gory na dol i jest ok, jutro pogadam z lekarzem ze normalnie sie udusze jak mnie zostawi caly tydzien 🤪
Czyli "przygód ciążowych " ciąg dalszy🙈 ale wazne, że już jest ok💪
Na nudę szpitalna to chyba tylko można polecić książki i seriale, skoro Panie mało rozmowne 🙄
A na kiedy masz zaplanowana indukcję?

reklama
Dziewczyny, od kilku tyg doskwiera mi jakąś dziwna przypadłość. Jak tylko kładę się plackiem na dłużej, czyli właśnie przed spaniem to zaczynam czuć dziwny dyskomfort jakby w macicy. Nie mogę zasnąć, kręcę się z boku na bok i na plecy, wczoraj juz chciałam spać na siedząco. Nie wiem, czy to jest jakiś ucisk, czy co. Może na pęcherz mi wtedy dziecko ciśnie, jak dłużej leżę? Nie wiem nawet jak to do końca opisać. Może któraś miała/ ma podobne odczucia?

Dziewczyny, od kilku tyg doskwiera mi jakąś dziwna przypadłość. Jak tylko kładę się plackiem na dłużej, czyli właśnie przed spaniem to zaczynam czuć dziwny dyskomfort jakby w macicy. Nie mogę zasnąć, kręcę się z boku na bok i na plecy, wczoraj juz chciałam spać na siedząco. Nie wiem, czy to jest jakiś ucisk, czy co. Może na pęcherz mi wtedy dziecko ciśnie, jak dłużej leżę? Nie wiem nawet jak to do końca opisać. Może któraś miała/ ma podobne odczucia?

Na bank uciska dziecko. Ja swego czasu nie moglam nawet na chwilke na plecach polezec bo bol nie do opisania. Teraz czesto boli mnie pecherz bo mlody łomocze ze az strach. Ale na pewno co bym zrobila to pogadala z lekarzem przy najblizszej wizycie ;-)

Indukcji nie mam zaplanowanej bo 'zobaczymy jak sie potoczy obserwacja cisnienia' 🤷‍♀️

Nic sobie nie wzielam do tego szpitala buuu. Chapnelam tylko telefon i ladowarke :-p nawet maz sie smieje ze tak sie pakowalam ze wzielam tylko jeden tshirt 🙈 za duze emocje byly.

Mnie dzidziuś tak uciskał ze nie byłam w stanie wyleżeć pol godziny na echo serca . Odrazu robiło mi się mega słabo i niedobrze . Spałam tylko na boku .
Dasz rade . Jeszcze troszkę wytrzymasz ♥️👌🏼💪

gooskaw współczuję nudy szpitalnej, wychodź jak najszybciej🙂
Trochę Wam zazdroszczę tej końcówki, że nie musicie czekać do lata 🙈

Dziewczyny wyniki na czczo z glukometru 90 są ok ? Bo mam drugi dzień z rzędu :/
No ale nocy nie jestem w stanie przetrwać bez tabletki na zgagę a pewnie swoje w składzie ma eh.
Teraz nie wiem czy to przez to czy powinnam przesuwać posiłek/ jeść coś innego.
W ogóle mam dziwne wrażenie, że odkąd biorę żelazo wszystko się dziwnie rozjeżdża i wyniki z kosmosu 😒

@sadness35 ja stawiam po prostu na gorsze sampoczucie. Od tego cukry tez bujaja. Niewyspanie czy zgaga rowniez maja wplyw.
Ale rowniez jak masz mozliwosc cos innego zjesc przed spaniem to rowniez probuj bo tu moze okazac sie to na plus :-)

@gooskaw @Coffe18 jakoś muszę to przetrwać, a i na wizycie właśnie się poradzić 🙂
@sadness35 możliwości/ przyczyn jest jak zwykle sporo🙄 warto popróbować trochę właśnie z jedzeniem, ale pewnie tabletka w środku nocy, co za tym idzie taki sen przerywany też mają wpływ. Jeśli chodzi o żelazo to ja się spotkałam właśnie z takim stwierdzeniem, że nadmiar żelaza może prowadzić do rozwoju cukrzycy ciazowej ( czyli rozjechaniu sie cukrow), dlatego też farmaceutka nie sprzedała mi witamin, które chciałam kupić, bo były z żelazem. Ale Ty chyba bierzesz, bo w wynikach było za mało, więc chyba to trochę co innego.
Ogólnie stawiałabym na zmianę kombinacji jedzenia. Zastanawiam się tylko jak to jest z tym wynikiem 90, bo to niby na granicy, ale jednak jakby w normie.

reklama
Na bank uciska dziecko. Ja swego czasu nie moglam nawet na chwilke na plecach polezec bo bol nie do opisania. Teraz czesto boli mnie pecherz bo mlody łomocze ze az strach. Ale na pewno co bym zrobila to pogadala z lekarzem przy najblizszej wizycie ;-)

Indukcji nie mam zaplanowanej bo 'zobaczymy jak sie potoczy obserwacja cisnienia' 🤷‍♀️

Nic sobie nie wzielam do tego szpitala buuu. Chapnelam tylko telefon i ladowarke :-p nawet maz sie smieje ze tak sie pakowalam ze wzielam tylko jeden tshirt 🙈 za duze emocje byly.
Jak jest telefon i ładowarka to jesteś uratowana 😁

Do góry