Ręcznie, sprawdza szyjkę, śluzJak to bada ginekologicznie ?
reklama
No to jestem w szoku ale u mnie nawet gin nic nie sprawdza ręcznie ( oprócz pierwszej wizyty).Ręcznie, sprawdza szyjkę, śluz
a.szczypiorek
Fanka BB :)
Ja tak samo! Ja miałam cały czas twardnienie i bóle krzyżowe tak do 30 a teraz nicJa już chodzę ponad miesiąc z 1 cm rozwarciem. A szczerze to mam mniej teraz twardnien niż w 33 tyg
a.szczypiorek
Mi pobierał przed założeniem pessara i byłam pewna, że coś będzie bo śluz miałam taki zielony jakby? Ale czysto.. i teraz sobie wkrecilam, że to od biegunki i wymiotów jednodniowych w grudniu że może to była jakaś listeria albo coś podobnego i że może dziecko to będzie miałoU mnie 33+5 to niewiele różnicy między nami
Mój ginekolog wziął wymaz, żeby sprawdzić, czy nie ma infekcji, która spowodowała to skracanie szyjki w pewnym momencie.
a.szczypiorek
U mnie też co wizytę badanie szyjki ręcznie. Trochę mi się to nie podoba bo nie powinno się tam nic macaćNo to jestem w szoku ale u mnie nawet gin nic nie sprawdza ręcznie ( oprócz pierwszej wizyty).
A co oni chcą tam wymacać na tym etapie ? tzn u mnie 22tc ,hm przed porodem to może jeszcze rozumiem.U mnie też co wizytę badanie szyjki ręcznie. Trochę mi się to nie podoba bo nie powinno się tam nic macać
Moja badana dopochwowo miała ostatnio 5cm
U mnie ginekolog sprawdza przy każdej wizycie ale to pewnie dlatego, że na NFZ, a tam nie ma na miejscu USG, więc nic innego jej nie zostajeNo to jestem w szoku ale u mnie nawet gin nic nie sprawdza ręcznie ( oprócz pierwszej wizyty).
Nath096
Ja dzisiaj miałam też dziwnie wysoki cukier ,chociaż w normie. Byłam na wizycie (18+6) ,płci nie poznałam,bo wstydzioch napchal pępowiny między nogi całe 300g człowieka
Wczoraj miałam bóle jak podczas miesiączki ,doktor powiedziała,że nie powinno boleć nic. Mam się oszczędzać ,dostałam więcej duphastona,magnez i nospe . W razie bólu zwiększyć dawki. Ale nie wiem czy moje wczorajsze bóle nie były też spowodowane woda gazowana. Przestaje pić.
Wczoraj miałam bóle jak podczas miesiączki ,doktor powiedziała,że nie powinno boleć nic. Mam się oszczędzać ,dostałam więcej duphastona,magnez i nospe . W razie bólu zwiększyć dawki. Ale nie wiem czy moje wczorajsze bóle nie były też spowodowane woda gazowana. Przestaje pić.
gooskaw
Ja dzisiaj miałam też dziwnie wysoki cukier ,chociaż w normie. Byłam na wizycie (18+6) ,płci nie poznałam,bo wstydzioch napchal pępowiny między nogi całe 300g człowieka
Mnie tak czasami cos pobolewa od jelit. Nie zawsze umiem okreslic ck bo niby czuje cos w macicy ale w efekcie koncowym okazuje sie to zatwardzeniem i musze dzialac bo jak nie bedzie przyslowiowej 2jki to wiem ze bedzie bolec.
Gazowana moze co najwyzej Cie wzdymac.
reklama
O masz, tak to jest rodzice chcą się już szykować do kompletowania wyprawki,a tu taki wstydzioch i dalej trzeba czekać u mnie połówkowe za 2 tyg, liczę, że czegoś się dowiemJa dzisiaj miałam też dziwnie wysoki cukier ,chociaż w normie. Byłam na wizycie (18+6) ,płci nie poznałam,bo wstydzioch napchal pępowiny między nogi całe 300g człowieka
To koniecznie się oszczędzaj i może rzeczywiście odstaw gazowane. Ja osobiście unikam, bo źle u mnie działa na jelita