reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Cukrzyca ciążowa

Mam to samo🙄 zaczęłam to mieć jakoś kilka miesiecy po porodzie. Dokładnie też nad prawym posladkiem. Jakoś latem tak mnie złapało, że dretwiala mi cała moga, wtedy byłam u fizjoterapeuty, porobil masaże, zalecił ćwiczenia, ale powiedział, że to może być rwa kulszowa, albo jakiś inny ucisk, że trzeba byłoby poszukać. Ale mi przeszło trochę po wizycie i już nie szukałam dalej. Nadal mam nawroty, głównie wtedy kiedy trochę ponoszę mojego syna. Może nie ponoszę a popodnosze go z podłogi 🤷 jako ćwiczenia miałam zalecony ruch w trakcie pracy, rozciąganie i koci grzbiet, ale to przed ciążą. Nie wiem jak z aktywnością fiz w ciąży.
Wspominałam mojej gin ostatnio na wizycie jak nie było tragicznie czy mogę robić yoge i jakieś ćwiczenia to powiedziała,że nie widzę przeciwwskazań do ruchu

reklama
Tak, dostałam Celeston. Cukier wywaliło na maksa. Młoda samodzielna od samego początku. Lezala w inkubatorze przez noc ale żeby się dogrzać.
Ale na ile Ci kochana cukier wywaliło ? Przez to zaczęłaś brać insulinę ?? Mi wywaliło 2 dni dziś jest już w miarę ok więc mimo tego że diabetolog mi kazała włączyć ta w dzień to nie włączyłam bo jest już w miarę ok. Jedynie zwiększyła ta wieczorna na 5j

Dziewczyny ja od wczoraj w domku. Wypuścili mnie ale szyjka jest bardzo skrócona i rozwarcie na 1 cm. Czuję się słabo...powiem Wam że coś porobie w domu i sił brak. Szczególnie dobija mnie schylanie odrazu brzuch twardnieje. Dziś pojechałam z dziećmi na zakupy ...przerazilam się bo dość że chodzę małymi kroczkami to nie mogłam dokończyć zakupów bo tak mnie brzuch ciągnął a mała mnie tak kopała.... To nie ta sama ja co przed szpitalem...fakt że w szpitalu ciągle leżałam a w domu to wiadomo obiad pranie itd i odrazu sił brak. Boje się bardzo dziewczyny...
Pati Ty lezalas ciągle ?? Mój gin po że mogę chodzić i robić różne rzeczy byleby sporo polegiwac

Dziewczyny ja od wczoraj w domku. Wypuścili mnie ale szyjka jest bardzo skrócona i rozwarcie na 1 cm. Czuję się słabo...powiem Wam że coś porobie w domu i sił brak. Szczególnie dobija mnie schylanie odrazu brzuch twardnieje. Dziś pojechałam z dziećmi na zakupy ...przerazilam się bo dość że chodzę małymi kroczkami to nie mogłam dokończyć zakupów bo tak mnie brzuch ciągnął a mała mnie tak kopała.... To nie ta sama ja co przed szpitalem...fakt że w szpitalu ciągle leżałam a w domu to wiadomo obiad pranie itd i odrazu sił brak. Boje się bardzo dziewczyny...
Pati Ty lezalas ciągle ?? Mój gin po że mogę chodzić i robić różne rzeczy byleby sporo polegiwac
A bierzesz coś na te twardnienie? Magnezem jesteś już obstawiona ?
Trzeba rozłożyć obowiązki na kogo się da i odpoczywać 🙂

Ale na ile Ci kochana cukier wywaliło ? Przez to zaczęłaś brać insulinę ?? Mi wywaliło 2 dni dziś jest już w miarę ok więc mimo tego że diabetolog mi kazała włączyć ta w dzień to nie włączyłam bo jest już w miarę ok. Jedynie zwiększyła ta wieczorna na 5j
Ja miałam po sterydach na czczo 211. Ogólnie wysoki cukier utrzymywał się przez 2-3 dni. Ja insulinę biore od początku ciąży. Jak po sterydach wywaliło cukier to nie kazali zwiększać insuliny, miałam przeczekać. I minęło.

Ja leże w Matce Polce. Szyjka mi się skracała ale bez rozwarcia. Leżałam plackiem od 27.12.
3 dni przed porodem wstałam z łóżka, chodziłam trochę po szpitalu. I w dniu porodu rozwarcie 2 cm. Także polecam się oszczędzać mimo wszystko bo w każdej chwili możesz zacząć rodzic...

@Nath096 wczoraj na szkole rodzenia byla akurat fizjoterapeutka i mowila o takim nerwobolu usytuowanym w posladku. Zaradzila na to pileczke tenisowa czy taka sensoryczna z wypustkami dla dzieci przylozyc do posladka, stanac przy scianie i masowac sobie naciskajac na ten bol. Od razu pomyslalam o Tobie. Moze to pomogloby bo musi byc to bardzo popularne skoro nawet fizjo o tym mowila. Sprobuj :-)

reklama
Do góry