reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Cukrzyca ciążowa

Ja leże w Matce Polce. Szyjka mi się skracała ale bez rozwarcia. Leżałam plackiem od 27.12.
3 dni przed porodem wstałam z łóżka, chodziłam trochę po szpitalu. I w dniu porodu rozwarcie 2 cm. Także polecam się oszczędzać mimo wszystko bo w każdej chwili możesz zacząć rodzic...
No ja sama czuję że już żartów nie ma. Zrobię rano dzieciom śniadanie do szkoły o odrazu się kładę. Później muszę przygotować obiad i znów się kładę. I powiedz mi Kochana co Ty robiłaś tak leżąc ??
U mnie cukier opadł także naszczescie to były 2 dni tylko...na czczo w 1 dzień miałam 121 chyba a w drugi 131. Teraz już jest ok.

reklama
@Frogi male cele sa dobre. Wazne ze cukier juz okej. Teraz popros o pomoc partnera i obiad niech szykuje z Twoja pomoca poznym popoludniem na nastepny dzien. Ty kieruj z lozka paluszkiem :-)
Wiem ze sniadaniem moze byc ciezej ale tez da sie ogarnac wieczorem i do lodowki. Ograniczaj jak najwiecej. Juz duzo nie zostalo, dacie rade 🤞

Dziewczyny,
Zjadłam później kolację po 23.00 (nadal chleb, nie umiem znaleźć innego) z szynką, w nocy bez posiłku. Rano o 8.00 95, czyli mniej niż wczoraj, ale dalej nie to.
Czy im później mierzony tym wyższy? Może powinnam wcześniej wstawać na śniadanie.
Nie ukrywam, że mógł wpłynąć na to stres, bo dalej jak tylko wstaję to już się przejmuję samym wynikiem i tą operacją faceta.

Melduje ze zjadlam pol pączka do sniadania 😎🤭
Brawo Ty! Płakałaś ze szczęścia? 😉

No ja sama czuję że już żartów nie ma. Zrobię rano dzieciom śniadanie do szkoły o odrazu się kładę. Później muszę przygotować obiad i znów się kładę. I powiedz mi Kochana co Ty robiłaś tak leżąc ??
U mnie cukier opadł także naszczescie to były 2 dni tylko...na czczo w 1 dzień miałam 121 chyba a w drugi 131. Teraz już jest ok.
Oszczędzaj się jak najwięcej. Zobaczysz wszystko będzie dobrze 🙂

@Nath096 wczoraj na szkole rodzenia byla akurat fizjoterapeutka i mowila o takim nerwobolu usytuowanym w posladku. Zaradzila na to pileczke tenisowa czy taka sensoryczna z wypustkami dla dzieci przylozyc do posladka, stanac przy scianie i masowac sobie naciskajac na ten bol. Od razu pomyslalam o Tobie. Moze to pomogloby bo musi byc to bardzo popularne skoro nawet fizjo o tym mowila. Sprobuj :-)
O fajnie . Widziałam coś podobnego na YT właśnie z piłką do tenisa,takiej nie mam ale mam podobną twarda piłkę dla kota 😅🙈 i tak wpadłam wczoraj wieczorem,że się nią wspomoge . Dzisiaj trochę lepiej,ale bez szalu. Zrobiłam niedawno 30min rozciągania na rwę kulszowa dla seniorów 🙈 Patent z piłką też wypróbuję,jeszcze siostra ma taki prosty drewniany przyrząd do masażu z wypustkami. Jakoś się będę ratować 🤷

Co do paczka to jeszcze nie jadłam 😅 I jak nigdzie nie pojadę,ani nikt życzliwy mi nie przywiezie to zostanę bez ,ale jutro jadę na urodziny to pewnie coś i tak zjem chociaż nie będzie to tort. Narazie muszę dać odpocząć mięśniom ,cukier po śniadaniu 99 to się skusze na kawkę 3in1 😝

Ja większość czasu leżącego spędziłam w szpitalu. Więc telefon, telewizja, nefflix, player, fajna koleżanka na sali i czas leciał 😀

reklama
Do góry