reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Cukrzyca ciążowa

Mam to samo🙄 zaczęłam to mieć jakoś kilka miesiecy po porodzie. Dokładnie też nad prawym posladkiem. Jakoś latem tak mnie złapało, że dretwiala mi cała moga, wtedy byłam u fizjoterapeuty, porobil masaże, zalecił ćwiczenia, ale powiedział, że to może być rwa kulszowa, albo jakiś inny ucisk, że trzeba byłoby poszukać. Ale mi przeszło trochę po wizycie i już nie szukałam dalej. Nadal mam nawroty, głównie wtedy kiedy trochę ponoszę mojego syna. Może nie ponoszę a popodnosze go z podłogi 🤷 jako ćwiczenia miałam zalecony ruch w trakcie pracy, rozciąganie i koci grzbiet, ale to przed ciążą. Nie wiem jak z aktywnością fiz w ciąży.
Wspominałam mojej gin ostatnio na wizycie jak nie było tragicznie czy mogę robić yoge i jakieś ćwiczenia to powiedziała,że nie widzę przeciwwskazań do ruchu

reklama
Tak, dostałam Celeston. Cukier wywaliło na maksa. Młoda samodzielna od samego początku. Lezala w inkubatorze przez noc ale żeby się dogrzać.
Ale na ile Ci kochana cukier wywaliło ? Przez to zaczęłaś brać insulinę ?? Mi wywaliło 2 dni dziś jest już w miarę ok więc mimo tego że diabetolog mi kazała włączyć ta w dzień to nie włączyłam bo jest już w miarę ok. Jedynie zwiększyła ta wieczorna na 5j

Dziewczyny ja od wczoraj w domku. Wypuścili mnie ale szyjka jest bardzo skrócona i rozwarcie na 1 cm. Czuję się słabo...powiem Wam że coś porobie w domu i sił brak. Szczególnie dobija mnie schylanie odrazu brzuch twardnieje. Dziś pojechałam z dziećmi na zakupy ...przerazilam się bo dość że chodzę małymi kroczkami to nie mogłam dokończyć zakupów bo tak mnie brzuch ciągnął a mała mnie tak kopała.... To nie ta sama ja co przed szpitalem...fakt że w szpitalu ciągle leżałam a w domu to wiadomo obiad pranie itd i odrazu sił brak. Boje się bardzo dziewczyny...
Pati Ty lezalas ciągle ?? Mój gin po że mogę chodzić i robić różne rzeczy byleby sporo polegiwac

Dziewczyny ja od wczoraj w domku. Wypuścili mnie ale szyjka jest bardzo skrócona i rozwarcie na 1 cm. Czuję się słabo...powiem Wam że coś porobie w domu i sił brak. Szczególnie dobija mnie schylanie odrazu brzuch twardnieje. Dziś pojechałam z dziećmi na zakupy ...przerazilam się bo dość że chodzę małymi kroczkami to nie mogłam dokończyć zakupów bo tak mnie brzuch ciągnął a mała mnie tak kopała.... To nie ta sama ja co przed szpitalem...fakt że w szpitalu ciągle leżałam a w domu to wiadomo obiad pranie itd i odrazu sił brak. Boje się bardzo dziewczyny...
Pati Ty lezalas ciągle ?? Mój gin po że mogę chodzić i robić różne rzeczy byleby sporo polegiwac
A bierzesz coś na te twardnienie? Magnezem jesteś już obstawiona ?
Trzeba rozłożyć obowiązki na kogo się da i odpoczywać 🙂

Ale na ile Ci kochana cukier wywaliło ? Przez to zaczęłaś brać insulinę ?? Mi wywaliło 2 dni dziś jest już w miarę ok więc mimo tego że diabetolog mi kazała włączyć ta w dzień to nie włączyłam bo jest już w miarę ok. Jedynie zwiększyła ta wieczorna na 5j
Ja miałam po sterydach na czczo 211. Ogólnie wysoki cukier utrzymywał się przez 2-3 dni. Ja insulinę biore od początku ciąży. Jak po sterydach wywaliło cukier to nie kazali zwiększać insuliny, miałam przeczekać. I minęło.

Ja leże w Matce Polce. Szyjka mi się skracała ale bez rozwarcia. Leżałam plackiem od 27.12.
3 dni przed porodem wstałam z łóżka, chodziłam trochę po szpitalu. I w dniu porodu rozwarcie 2 cm. Także polecam się oszczędzać mimo wszystko bo w każdej chwili możesz zacząć rodzic...

@Nath096 wczoraj na szkole rodzenia byla akurat fizjoterapeutka i mowila o takim nerwobolu usytuowanym w posladku. Zaradzila na to pileczke tenisowa czy taka sensoryczna z wypustkami dla dzieci przylozyc do posladka, stanac przy scianie i masowac sobie naciskajac na ten bol. Od razu pomyslalam o Tobie. Moze to pomogloby bo musi byc to bardzo popularne skoro nawet fizjo o tym mowila. Sprobuj :-)

reklama
Do góry