reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Cukrzyca ciążowa

Melduje,że zjadłam dwa oponki 🤭☺️ Cukier po 2h 121 ,zjadłam jeszcze trochę makaronu z białym serem i poszłam na 30min na bieżnie,zobaczymy jaki będzie efekt 😝

@gooskaw nie chce chwalić dnia przed zachodem słońca,ale to ćwiczenie z piłeczka chyba daje radę 💪 a napewno przynosi ulgę na dłuższą chwilę 😘

reklama
Ja również zjadłam pączka, po nicnierobieniu po 1h podskoczył do 161, ale poszłam sobie do Lidla i po 2h - 86 💪🏼
Także, gdybym się ruszyła od razu to możliwe, że w ogóle byłby w normie.
Znalazłam też nowe, świeże pieczywo dla diabetyków (z mąki pszennej jakiejś specjalnej) i będzie próbowane. Super, gdyby podeszło, bo jest pyszne 😍

Ja również zjadłam pączka, po nicnierobieniu po 1h podskoczył do 161, ale poszłam sobie do Lidla i po 2h - 86 💪🏼
Także, gdybym się ruszyła od razu to możliwe, że w ogóle byłby w normie.
Znalazłam też nowe, świeże pieczywo dla diabetyków (z mąki pszennej jakiejś specjalnej) i będzie próbowane. Super, gdyby podeszło, bo jest pyszne 😍
Ja po godzinie nie mierzyłam,bo poszłam bez glukometru na kawę do sąsiada 🙈 teraz zmierzyłam po 1h od posiłku i 123,dobrze że poszłam na bieżnie 😌 najedzona i spacer zrobiony

U mnie skonczylo sie w sumie na dwoch paczkach i kawalku sernika. Po jednym nie mierzylam wcale a drugi zjadlam w porcjach wiec zle nie bylo 🤓🙈

Od jutra wracamy na dobre tory 🤭

U mnie skonczylo sie w sumie na dwoch paczkach i kawalku sernika. Po jednym nie mierzylam wcale a drugi zjadlam w porcjach wiec zle nie bylo 🤓🙈

Od jutra wracamy na dobre tory 🤭
Ja jutro jeszcze jadę na urodziny,ale powiem szczerze,że po tych oponach i makaronie z serem jakoś zaspokoilam trochę głód na słodkie 😂 Więc zjem sałatke 😂

Ja jest tak rozleniwiona,że masakra głównie jadę na kanapkach,makaronie z serem i zupach w słoiku od mamy 😂 Ciężko mi się zmobilizować,żeby zrobić coś fajnego do jedzenia 🙈

Przynajmniej masz kogos kto Ci pomaga :-)
U mnie kubek czy miseczka zupki to zazwyczaj przed obiadem wskakuja bo obiad jemy pozno z racji powrotu meza z pracy. Ale wczesniej starszakowi musze ogarnac jakis obiadek i mam wrazenie ze caly czas krece sie po kuchni 🤦‍♀️

Pierwsza ciaza to cudny stan pt 'nic nie musze' wiec korzystaj 😁😁

I uwaga melduje się ja z wynikiem 4 pączków 🙈 dodałam paczka do śniadania, 2 śniadania, obiadu i podwieczorku, a to przez to,że za każdym razem jak mierzyłam 1 godz po posiłku to było 101, 121 i.... popłynęłam 🤣po każdym posiłku od razu wstawałam a to sprzątać, pranie, układanie, przenoszenie, a to po syna do żłobka. Dobrze, że tłusty czwartek jest raz w roku 😁od jutra znowu słodka głodówka 🤔

Ps. Ale jak się powstrzymać, jak w domu od rana leżało już 8 pączków? Zero wsparcia 🤣

reklama
Do góry