reklama
Tak to rozumiem w sensie sprawdzi Ci ostatnie 3 miesiące i sama planuję zrobić w najbliższym czasieNa kolejną wizytę mam zrobić hemoglobinę glikowana . Robiłam na początku ciąży . Wiem,że to sprawdza cukier w przeciągu 3 ostatnich miesięcy . Po co się to konkretnie teraz wykonuje? Sprawdza się to co pokazuje glukometr ?
a.szczypiorek
Fanka BB :)
Dzień dobry ja po wizycie u diabetologa. Ahh jak ciężko było tam wysiedzieć. Spędziłam na poczekalni w sumie 3 godziny a przy skręcającej się szyjce to trochę masakra jestem w 33 tygodniu i widzę różnicę.. tak jak do tej pory miałam 110,115 po posiłkach tak teraz po tym samym mam o 20,30 więcej. Ostatnio nie miałam makaronu to zjadłam naleśnika z mąki pszennej ze szpinakiem i fetą to cukier do 4 h utrzymywał się na dość wysokim poziomie i nie chciał spaść ;o po godzinie był jakoś 131 ale jakoś dziwnie się czułam i jak zmierzyłam po dwoch godzinach to był dalej 130 a potem spadał taaaak wolno że kolejny posiłek zjadłam chyba 5 godzin później. Stwierdzam, że ten smak nie jest wart tego stresu Mam receptę na kolejne 4 opakowania paseczków więc będę szaleć ogólnie na poczekalni siedziały same babeczki które biorą insulinę. Dla mnie to trochę dziwne brać insulinę jak na czczo przekracza się o 2 albo 3
a.szczypiorek
Ja miałam ostatnio robioną i miałam wynik 5.2% i wychodzi na to że średnia dzienna glikemia to 103. Pani diabetolog nie była zadowolona i każe mi zjechać poniżej 5 ale konsultowałam z ginekologiem,położna to nie wiedzą o co jej chodzi.Na kolejną wizytę mam zrobić hemoglobinę glikowana . Robiłam na początku ciąży . Wiem,że to sprawdza cukier w przeciągu 3 ostatnich miesięcy . Po co się to konkretnie teraz wykonuje? Sprawdza się to co pokazuje glukometr ?
Nath096
Hm ja nie wiem jak to z tą norma ,na początku ciąży robiłam hemoglobinę razem z krzywą i miałam 5,ale nic w sumie nie mówiła Pani doktor czy to ok czy nie . Ja mam następną wizytę koniec marca będzie 21tc wtedy zobaczymy jak wtedy cukry . Dietetyk też mówiła,że jak mi będzie wzrastać zapotrzebowanie kaloryczne to żebym jadła,bo jak nie będę to cukier też będzie w cały świat. Narazie nie wybiegam w przyszłość,cieszę się,że jest tak jest,bo myślałam,że będzie gorzej . Kolejka masakryczna tam była też dzisiaj ,ale pani doktor wyczytywał,była jedną kobitka w ciąży przedemna i jakaś inna,potem ja. Nie czekałam długo i starsze panie się tak oburzyły,że ledwo przyszłam i weszłamJa miałam ostatnio robioną i miałam wynik 5.2% i wychodzi na to że średnia dzienna glikemia to 103. Pani diabetolog nie była zadowolona i każe mi zjechać poniżej 5 ale konsultowałam z ginekologiem,położna to nie wiedzą o co jej chodzi.
gooskaw
Ja miałam ostatnio robioną i miałam wynik 5.2% i wychodzi na to że średnia dzienna glikemia to 103. Pani diabetolog nie była zadowolona i każe mi zjechać poniżej 5 ale konsultowałam z ginekologiem,położna to nie wiedzą o co jej chodzi.
Chyba pofisiowala ta Twoja diabetolog z ta hemoglobina bo 5.2 to ok wynik a 3 h czekania wspolczuje... czemu nie korzystasz z mozliwosci pierszenstwa? Ja bym sie wrabala od razu jako pierwsza
Nath096
Za mną od długiego czasu chodzi paczek z ciepłym mlekiem ale nie wiem czy mnie wyrzuty sumienia nie zabiją,staram się nie rozmyślać o tłustym czwartkuA jaki macie plan na Tłusty Czwartek? Zaszalejecie coś? Za mną tak chodzi pączek, że chyba się skuszę albo chociaż na faworki ale tak po korek, żebym miała na dłuższy czas spokój
reklama
Nath096
Ja mam tyle dobrze,że jestem sama jak się sama nienakrece to może nie zjemWrabac paczka i isc na szybki spacer, wczesniej zapic szklanka wody z cytryna :-)
Ja co najwyzej ugryze od meza gryzaka