reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Cukrzyca ciążowa

Pewnie sporo kobiet nawet, jeśli nie ma stwierdzonej cukrzycy,czasem ma takie skoki cukru 🤷ale ponoć takie sporadyczne wyskoki nie są szkodliwe.
Jeśli chodzi o mały brzuszek to się nie przejmuj,jeśli na badaniach wszystko w normie. Ja też w pierwszej ciąży miałam malutki brzuszek, każdy się dziwił, że taki malutki, a Syn urodził się 3300 🙂
Kochana ja bym się tym nie martwiła ale właśnie w pierwszej ciąży urodziłam malutka dziewczynkę 2480 ale 10 na 10 punktów i wszytsko ok i szybko nadrobiła a syna zaraz za 2 lata Ur. 3700 i 60 cm i nie wiadomo dlaczego wtedy tak było....
Dlatego się tak jakoś przejęłam tym mam brzuszkiem..ale teraz już się nie przejmuje i myślę że będzie dobrze. Nawet jak będzie mała to już wiem że to tylko na początku i szybko odbije sobie 😊

reklama
Mi tylko chodzi o to ze Wy juz jestescie 'doswiadczone'w swojej cukrzycy. Ale jest duzo mam zagubionych na poczatku drogi i jak przeczyta o takim knopersie to sobie pomysli - spoko moge zjesc, po godzinie nie wybija. A przeciez nie jest swiadoma ze ten knopers wcale nie musi oznaczac 'nic zlego' a wrecz przeciwnie, bo moze jej organizmowi nie podpasowac. I to juz jest nieswiadome szkodzenie. Dlatego ja jestem stanowczo za tym aby tego knopersa zjesc po porodzie:-)

I tak jak piszesz kazda ma samokontrole:-) i ja dodam tylko ze dodatkowo ma wybór:-)
Zmartwiłas mnie tymi słodyczami.
😊Do tej pory jak zjadłam coś słodkiego to cukier był w normie i pierwszy raz jak zgrzeszyłam to mierzyłam sobie specjalnie po 10 minutach to po30 min i po godzinie i po 2 żeby spr czy nie ma wyrzuty...no i jak nie było to później jak znów zjadłam to już po godzinie mierzyłam. Zresztą tak wszędzie jest napisane że po 1h jest najwyższy cukier...ale masz rację z każdym slodyczem może być inaczej...to że ten co spr na początku nie oznacza że następne też tak zadziałają 🙁

Kochana ja bym się tym nie martwiła ale właśnie w pierwszej ciąży urodziłam malutka dziewczynkę 2480 ale 10 na 10 punktów i wszytsko ok i szybko nadrobiła a syna zaraz za 2 lata Ur. 3700 i 60 cm i nie wiadomo dlaczego wtedy tak było....
Dlatego się tak jakoś przejęłam tym mam brzuszkiem..ale teraz już się nie przejmuje i myślę że będzie dobrze. Nawet jak będzie mała to już wiem że to tylko na początku i szybko odbije sobie 😊
Dokładnie, trzeba mieć dobre nastawienie 🙂

Dziewczyny,
Wczoraj zjadłam identyczną kolację (o tej samej porze), w nocy 2 kabanosy, bo mnie głód obudził i dzisiaj znowu 101 rano. Nic nie kumam z tego, coś zrobiłam źle? Za mała kolacja?

I teraz hit, wstałam, ogarnęłam się, ubrała, przed śniadaniem zmierzyłam jeszcze raz i elegancko - 88. Może ja zbyt wcześnie mierzę (jak jeszcze leżę w łóżku, ledwie obudzona)?

I teraz hit, wstałam, ogarnęłam się, ubrała, przed śniadaniem zmierzyłam jeszcze raz i elegancko - 88. Może ja zbyt wcześnie mierzę (jak jeszcze leżę w łóżku, ledwie obudzona)?

Ja zawsze mierze po ogarnieciu sie bo mam tak jak Ty. To jest tzw efekt brzasku. Oczywiscie mozesz pogadac o tym z diabetolog jesli Cie to martwi. Ale poczytaj sobie w necie ;-) moze sie uspokoisz.

Ja zawsze mierze po ogarnieciu sie bo mam tak jak Ty. To jest tzw efekt brzasku. Oczywiscie mozesz pogadac o tym z diabetolog jesli Cie to martwi. Ale poczytaj sobie w necie ;-) moze sie uspokoisz.
Czyli kiedy mierzyć i który wynik zapisywać w dzienniku?
Czytałam i jeszcze bardziej mi to miesza.

reklama
Do góry