reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Cukrzyca ciążowa

Muszę się zakręcić u jakiegoś lekarza w takim razie, żeby przejrzał te moje cukry 😃 godzinka czekania to jeszcze nie tak źle, a prywatnie jakieś przesunięcia się zdarzają. Przynajmniej wstawać nie trzeba na 7 żeby się zarejestrować 😂
No nie ostatnio miałam wizytę o 18,a teraz o 11. Ale zastanawiam się czy nie pisać normalnie w jakiś dzienniczek tych pomiarów,bo mam wrażenie,że coś miesza ta aplikacja .

reklama
No nie ostatnio miałam wizytę o 18,a teraz o 11. Ale zastanawiam się czy nie pisać normalnie w jakiś dzienniczek tych pomiarów,bo mam wrażenie,że coś miesza ta aplikacja .
A jaki masz glukometr jeśli mogę zapytać? Ja działam na Contour Plus One i też ma niby aplikację jakąś

A jaki masz glukometr jeśli mogę zapytać? Ja działam na Contour Plus One i też ma niby aplikację jakąś
Ja mam Contour Plus Elite . Mam apke ściągniętą połączona z glukometrem i jak mierze to odrazu mi się tam wyświetla pomiar i możesz zaznaczyć czy to na czczo czy po jedzeniu itp.

Ja mam Contour Plus Elite . Mam apke ściągniętą połączona z glukometrem i jak mierze to odrazu mi się tam wyświetla pomiar i możesz zaznaczyć czy to na czczo czy po jedzeniu itp.
No to podobna pewnie ta apka… no nic, umówię się jak mnie wypuszczą ze szpitala z kontroli szwu i zobaczę co tam ciekawego powie 🙈

No to podobna pewnie ta apka… no nic, umówię się jak mnie wypuszczą ze szpitala z kontroli szwu i zobaczę co tam ciekawego powie 🙈
Myślę,że to ta sama apka będzie . Trzymam kciuki,żeby było wszystko dobrze ❤️ Ja jestem świeża w sumie ,10+5 . Mam kombo lekarzy teraz dzień po dniu gin,diab + Endo i prenatalne 😂

U mnie ok i to na tyle, że od jakiegoś czasu zero diety. Słodycze, białe pieczywo itd. Nie obżeram się ale próbuję zrozumieć swój organizm i wszystko jest ok.
Nie namawiam tu nikogo do złego po prostu ja czuję czego organizm się domaga, a ta moja cukrzyca to wydaje mi się błędem labu.
Tak więc samokontrolę będę prowadzić,ogólnie sobie chwalę i mam się na baczności bo taki chyba najbardziej newralgiczny okres cukrzycowy za jakieś 10 tyg. bodajże.

Ale spojrzenia swoje na poradnię diabetologiczną mam, oprócz glukometru i pasków to ja żadnego leczenie/prowadzenia przypadku nie widzę.

A jak u Ciebie Nath? I jak tam się ogólnie macie dziewczyny?

Ostatnia edycja:
reklama
U mnie ok i to na tyle, że od jakiegoś czasu zero diety. Słodycze, białe pieczywo itd. Nie obżeram się ale próbuję zrozumieć swój organizm i wszystko jest ok.
Nie namawiam tu nikogo do złego po prostu ja czuję czego organizm się domaga, a ta moja cukrzyca to wydaje mi się błędem labu.
Wkurzyłam diabetologa bo ona trzyma się swojego i po 2 miesiącach (dopiero) jak powiedziałam jej,że zrobię krzywą to wystawiła mi zaświadczenie,że mam cukrzycę..
Krzywa nic nie zmienia bo tylko pokaże, że super się prowadzę- no a ja wiem,że tak nie jest bo jem co chcę.
Tak więc samokontrolę będę prowadzić,ogólnie sobie chwalę i mam się na baczności bo taki chyba najbardziej newralgiczny okres cukrzycowy za jakieś 10 tyg. bodajże.

Ale spojrzenia swoje na poradnię diabetologiczną mam, oprócz glukometru i pasków to ja żadnego leczenie/prowadzenia przypadku nie widzę.

A jak u Ciebie Nath? I jak tam się ogólnie macie dziewczyny?
Ja dzisiaj po wizycie u diabetologa. Powiedział,że cukier super ,jedynie po tej pizzy to był jeden wysoki pomiar. Trochę jestem zła i mam wrażenie,że mnie chce naciągnąć. W wtorek mam przyjść do niej do poradni i dostanę zapotrzebowanie na sensor. Kosztuje ok 60zl na dwa tygodnie i cały czas będzie mi mierzył cukier,ale do tego też dostane receptę na paski i też będę musiała mierzyć glukometrem. Pani doktor powiedziała,że testowała na sobie i np z sensora miała cukier 150,a z glukometru jednak niższy. No nie wiem po co mi jedno i drugie skoro dalej mam się kłuć i teraz jeszcze podwójnie . Ogarnęłam już skierowanie i we wtorek jadę do tej poradni,tam niestety nie ma na godziny więc posiedzę. Ogólnie czuje się dobrze. Wczoraj miałam wizytę u gin ,widać było nóżki,rączki piękne to było 🥰 W poniedziałek prenatalne ,potem od nowa poradnia i tak leci od lekarza do lekarza.

Do góry