reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Cukrzyca ciążowa

To ja 10+1 . Ja nie mam dzienniczka. Mam glukometr połączony z jakąś aplikacja,strona i doktor ma wgląd cały czas w te pomiary i pewnie jak pójdę na wizytę to poprostu stamtąd ściągnie wyniki.
No to Ty wyższa szkoła jazdy, jesteś pod całkowitą kontrolą 😄
Nawet jakbys chciala to nie oszukasz. W sumie to wolałabym tego nie notować, a mieć w pamięci ale da się ogarnąć.

reklama
No to Ty wyższa szkoła jazdy, jesteś pod całkowitą kontrolą 😄
Nawet jakbys chciala to nie oszukasz. W sumie to wolałabym tego nie notować, a mieć w pamięci ale da się ogarnąć.
No ja jak już coś zmierzę to przepadło,zapisane 😅 Mogłabym glukometr rozłączyć z tel,ale po co ,przecież to dla zdrowia malucha 🥰 Oby tylko gorzej nie było,bo to podobno im później tym gorzej. Ostatnio mnie przestraszyła szwagierka,że bardzo latem nogi puchną jak się ma cukrzycę 🙈

No ja jak już coś zmierzę to przepadło,zapisane 😅 Mogłabym glukometr rozłączyć z tel,ale po co ,przecież to dla zdrowia malucha 🥰 Oby tylko gorzej nie było,bo to podobno im później tym gorzej. Ostatnio mnie przestraszyła szwagierka,że bardzo latem nogi puchną jak się ma cukrzycę 🙈
Też słyszałam, że to dopiero później zaczynają się kłopoty.
Ale jak patrzę na swoje pomiary to zastanawiam się czy te pierwsze dwa wyniki w labie nie były przekłamane.
Ale glukometr traktuje jako formę samokontroli. Jak ma być ta cukrzyca to chcę mieć świadomość i dbać o to jak najlepiej potrafię !
Damy radę 😊

Też słyszałam, że to dopiero później zaczynają się kłopoty.
Ale jak patrzę na swoje pomiary to zastanawiam się czy te pierwsze dwa wyniki w labie nie były przekłamane.
Ale glukometr traktuje jako formę samokontroli. Jak ma być ta cukrzyca to chcę mieć świadomość i dbać o to jak najlepiej potrafię !
Damy radę 😊
No dokładnie bo świadomie coś zaniedbać to by sobie człowiek nie wybaczył.

Hej dziewczyny ,jak się czujecie ? ❤️ Ja mam trochę stresa,w piątek diabetolog,a w poniedziałek prenatalne. Od 1 grudnia monitoruje cukier i zdarzyły mi się skoki,boje się co na to powie lekarz 😏 No i co na tych prenatalnych. Od wczoraj wróciły mi trochę mdłości,ale nie ma jeszcze tragedii.

Hej dziewczyny!

Orientujecie się może czy cukrzycę ciążową można prowadzić u prywatnego diabetologa? Jak wtedy wygląda kwestia ewentualnej recepty na insulinę? Na dwóch wizytach byłam w poradni diabetologicznej na Polnej w Poznaniu, ale nie jestem przekonana co do tego miejsca. Szczególnie przy problemach z mocno skróconą szyjką (mam szew i pessar od 19 tc., obecnie 22 tc.) nie uśmiecha mi się siedzieć w poczekalni przez 3h aż przyjdzie kolej na mnie u pani doktor. Wolałabym przenieść się do prywatnego diabetologa - czy któraś z Was prowadziła cukrzycę prywatnie bez wizyt w poradni przyszpitalnej?

Pozdrawiam ❤️

Hej dziewczyny!

Orientujecie się może czy cukrzycę ciążową można prowadzić u prywatnego diabetologa? Jak wtedy wygląda kwestia ewentualnej recepty na insulinę? Na dwóch wizytach byłam w poradni diabetologicznej na Polnej w Poznaniu, ale nie jestem przekonana co do tego miejsca. Szczególnie przy problemach z mocno skróconą szyjką (mam szew i pessar od 19 tc., obecnie 22 tc.) nie uśmiecha mi się siedzieć w poczekalni przez 3h aż przyjdzie kolej na mnie u pani doktor. Wolałabym przenieść się do prywatnego diabetologa - czy któraś z Was prowadziła cukrzycę prywatnie bez wizyt w poradni przyszpitalnej?

Pozdrawiam ❤️
Tak ,ja chodzę prywatnie do diabetologa. Jeżeli chodzi o receptę na paski,to Pani doktor powiedziała,że jak tylko będę mieć karte ciąży (był to wczesny etap) to będzie mogła stwierdzic cukrzycę ciążowa i będę miała receptę na paski. Wizytę mam w piątek i mam nadzieję,że recepta już będzie,bo tanio nie wychodzi bez.

Tak ,ja chodzę prywatnie do diabetologa. Jeżeli chodzi o receptę na paski,to Pani doktor powiedziała,że jak tylko będę mieć karte ciąży (był to wczesny etap) to będzie mogła stwierdzic cukrzycę ciążowa i będę miała receptę na paski. Wizytę mam w piątek i mam nadzieję,że recepta już będzie,bo tanio nie wychodzi bez.
O to dobrze wiedzieć, bo te wizyty w poradniach na NFZ to swoje trzeba odsiedzieć. Ostatnio jak byłam to przyszłam o 7.03 (rejestracja od 7.00), miałam numerek 8 a wyszłam do domu po 10, także masakra…

O to dobrze wiedzieć, bo te wizyty w poradniach na NFZ to swoje trzeba odsiedzieć. Ostatnio jak byłam to przyszłam o 7.03 (rejestracja od 7.00), miałam numerek 8 a wyszłam do domu po 10, także masakra…
Ja ostatnio czekałam na wizytę godzinę . Ale prawda też,że zmieniałam lekarza,pani doktor mnie wcisnęła bardzo szybko na wizytę więc nie narzekam. Mam glukometr i aplikacje połączona z nim. Dostałam jakiś link i pani doktor ma wgląd cały czas w pomiary cukru.

reklama
Ja ostatnio czekałam na wizytę godzinę . Ale prawda też,że zmieniałam lekarza,pani doktor mnie wcisnęła bardzo szybko na wizytę więc nie narzekam. Mam glukometr i aplikacje połączona z nim. Dostałam jakiś link i pani doktor ma wgląd cały czas w pomiary cukru.
Muszę się zakręcić u jakiegoś lekarza w takim razie, żeby przejrzał te moje cukry 😃 godzinka czekania to jeszcze nie tak źle, a prywatnie jakieś przesunięcia się zdarzają. Przynajmniej wstawać nie trzeba na 7 żeby się zarejestrować 😂

Do góry