reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Cukrzyca ciążowa

Ja przyznaje,że w święta podjadalam słodkie,ale jak łączyłam z bigosem albo z jakimś innym nieslodkim posiłkiem to cukier był ok . Też nie do każdego posiłku ,raz dziennie plasterek ,albo pół kawałka ciasta . Mąż ma przechlapane,bo mu wszystko oddawałam,albo pytałam czy zjemy na pół 😅 masz recepte na paski do glukometra czy kupujesz normalnie ?
Ja chyba do każdego posiłku świątecznego jadłam kapustę z grzybami i cukier świetny 😄Szklanka coli i też ok.
Mam na receptę, chyba odpłatność 30%.
Mnie nie ciągnie do ciasta tylko do batoników 😩

reklama
Ja chyba do każdego posiłku świątecznego jadłam kapustę z grzybami i cukier świetny 😄Szklanka coli i też ok.
Mam na receptę, chyba odpłatność 30%.
Mnie nie ciągnie do ciasta tylko do batoników 😩
W święta wszędzie ciasta więc pokus było dużo . Ja mam nadzieję,że dostanę w piątek też receptę,bo dużo idzie tych pasków,a bez recepty za 50szt place 37zl . Mi czasem wychodzą wyższe cukry przed posiłkiem np 92 ,96 ale to przez to,że coś sobie podgryze między tymi głównymi posiłkami. Zjadłam np obiad i mam ok cukier po jedzeniu.

W święta wszędzie ciasta więc pokus było dużo . Ja mam nadzieję,że dostanę w piątek też receptę,bo dużo idzie tych pasków,a bez recepty za 50szt place 37zl . Mi czasem wychodzą wyższe cukry przed posiłkiem np 92 ,96 ale to przez to,że coś sobie podgryze między tymi głównymi posiłkami. Zjadłam np obiad i mam ok cukier po jedzeniu.
a ile razy dziennie mierzysz ??
Ja wczoraj na czczo miałam 73 🙈 chyba im lepiej śpię tym lepsza glukoza. Jednak zazwyczaj śpię słabo ..

a ile razy dziennie mierzysz ??
Ja wczoraj na czczo miałam 73 🙈 chyba im lepiej śpię tym lepsza glukoza. Jednak zazwyczaj śpię słabo ..
Ja wczoraj miałam chyba 73 ,dzisiaj 83. Minimum 3 razy przy głównych posiłkach ,jak zjadłam coś między większego albo nie jestem pewna jak będzie z cukrem to mierze dodatkowo.

Ja wczoraj miałam chyba 73 ,dzisiaj 83. Minimum 3 razy przy głównych posiłkach ,jak zjadłam coś między większego albo nie jestem pewna jak będzie z cukrem to mierze dodatkowo.
Aha no to ja też rano + po 3 głównych posiłkach.
W labie najniższy wynik rano miałam 83 ( i to odkąd mam glukometr 😁).
Takie poniżej 80 już są dziwne więc.
Teraz już mierzę dodatkowo jak przekroczę po godzinie, do tej pory 3 razy się zdarzyło, w każdym tyg. raz.

Aha no to ja też rano + po 3 głównych posiłkach.
W labie najniższy wynik rano miałam 83 ( i to odkąd mam glukometr 😁).
Takie poniżej 80 już są dziwne więc.
Teraz już mierzę dodatkowo jak przekroczę po godzinie, do tej pory 3 razy się zdarzyło, w każdym tyg. raz.
A mierzysz przed posiłkiem ? W sensie przed obiadem np i godzinę po obiedzie ? Czy tylko po ? Ja na czczo miałam idealny cukier w lab zawsze o odkąd nie mam mdłości to glukometr też tak pokazuje ,dlatego gdybym nie wiedziała,że miałam wahania cukru przed ciążą to teraz pewnie o cukrzycy bym nie wiedziała. Ale ja się mega źle czułam w zeszłym roku dlatego zrobiłam badania pod kątem cukrzycy w sensie krzywa nie tylko na czczo jak zawsze. Jak mnie mdliło to dużo mierzyłam ,bo jadłam malutko a często,w zasadzie po 2h to Zaraz mierzyłam od nowa na posiłek 😅 bo ja mierzyłam i w sumie dalej powinnam 1 i 2h po jedzeniu,bo diab chciała mieć pełny obraz jak się zachowuje cukier w ciągu dnia.

A mierzysz przed posiłkiem ? W sensie przed obiadem np i godzinę po obiedzie ? Czy tylko po ? Ja na czczo miałam idealny cukier w lab zawsze o odkąd nie mam mdłości to glukometr też tak pokazuje ,dlatego gdybym nie wiedziała,że miałam wahania cukru przed ciążą to teraz pewnie o cukrzycy bym nie wiedziała. Ale ja się mega źle czułam w zeszłym roku dlatego zrobiłam badania pod kątem cukrzycy w sensie krzywa nie tylko na czczo jak zawsze. Jak mnie mdliło to dużo mierzyłam ,bo jadłam malutko a często,w zasadzie po 2h to Zaraz mierzyłam od nowa na posiłek 😅 bo ja mierzyłam i w sumie dalej powinnam 1 i 2h po jedzeniu,bo diab chciała mieć pełny obraz jak się zachowuje cukier w ciągu dnia.
Nie mierzę, nie mam takiego zalecenia. Ale mi po 2 h od posiłku spada, a jem co 2,5 h więc nie widzę sensu kłucia non stop.
Mnie już trochę mniej mdli więc mam nadzieję, że będzie tylko lepiej 💁

Nie mierzę, nie mam takiego zalecenia. Ale mi po 2 h od posiłku spada, a jem co 2,5 h więc nie widzę sensu kłucia non stop.
Mnie już trochę mniej mdli więc mam nadzieję, że będzie tylko lepiej 💁
Mnie narazie też,ale boje się ,że to wróci 🙈 No właśnie ja nie wiem czy dobrze zrozumiałam z tym kłuciem przed posiłkiem i się kłuje 🤷 Dopytam na wizycie . W którym tyg jesteś ?🥰

Mnie narazie też,ale boje się ,że to wróci 🙈 No właśnie ja nie wiem czy dobrze zrozumiałam z tym kłuciem przed posiłkiem i się kłuje 🤷 Dopytam na wizycie . W którym tyg jesteś ?🥰
Dzisiaj 12+6 ❤️ ale Młoda do przodu jest😊
Także mnie jakoś długo trzyma !
Ja w dzienniczku nawet nie mam rubryki przed posilkiem jakby co 💁 i na pewno moje kłuca to łącznie 4 x mają być.

reklama
Dzisiaj 12+6 ❤️ ale Młoda do przodu jest😊
Także mnie jakoś długo trzyma !
Ja w dzienniczku nawet nie mam rubryki przed posilkiem jakby co 💁 i na pewno moje kłuca to łącznie 4 x mają być.
To ja 10+1 . Ja nie mam dzienniczka. Mam glukometr połączony z jakąś aplikacja,strona i doktor ma wgląd cały czas w te pomiary i pewnie jak pójdę na wizytę to poprostu stamtąd ściągnie wyniki.

Do góry