reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Cukrzyca ciążowa

No! Calkiem zapomnialam ze mam ta opcje tez 😁 dzieki za przypominajke ;-)
Ale ani troche mnie to nie uspokoilo:-p
Zwlaszcza po sniadaniu 156🙉 mysle sobie 'a sprobuje bulke orkiszowa z ziarnami dla odmiany' no to juz nie bede nic odmieniac 🥴
No te odmiany właśnie takie są 🙈 na mnie lepiej wpływal na początku orkisz niż graham,ale dawno już nie jadlam

reklama
A umiecie w te wymienniki węglowodanowe? Masakra, to jest dopiero czarna magia. Wgl wiecie co. W pierwsze ciąży nie radziłam sobie z cukrzyca psychicznie bo każdy wyskok cukru to był lament i poszłam do dietetyka, żeby ułożył mi dietę.. wyobraźcie sobie, że zapłaciłam 400 zł za dietę 1000 kcal... W 7 miesiącu ciąży 😌 ja nie wiem co ja wtedy sobie myślałam, że nie poprosiłam o zwrot kasy. Mogłam babę do sądu podać. Grzecznie odebrałam dietę, zapłaciłam i poszłam. Ona nawet w gabinecie mówiła, że na początku będę TROCHE GLODOWAC. Strasznie żałuję że to zostawilam

A umiecie w te wymienniki węglowodanowe? Masakra, to jest dopiero czarna magia. Wgl wiecie co. W pierwsze ciąży nie radziłam sobie z cukrzyca psychicznie bo każdy wyskok cukru to był lament i poszłam do dietetyka, żeby ułożył mi dietę.. wyobraźcie sobie, że zapłaciłam 400 zł za dietę 1000 kcal... W 7 miesiącu ciąży 😌 ja nie wiem co ja wtedy sobie myślałam, że nie poprosiłam o zwrot kasy. Mogłam babę do sądu podać. Grzecznie odebrałam dietę, zapłaciłam i poszłam. Ona nawet w gabinecie mówiła, że na początku będę TROCHE GLODOWAC. Strasznie żałuję że to zostawilam
Szczerze mówiąc nie mam pojęcia o wymiennikach węglowodanowych o jeszcze jakbym się chciała w to zagłębić to by mnie wywieźli w kaftanie ,chociaż to pewnie ma swój sens 🤷 Ja już ma początku przez cukrzycę i wymioty lamentowalam,że to moje pierwsze i ostatnie dziecko,bo nie dzwigne tego drugi raz,a jeszcze nie wiem co będzie teraz 😝 Nie cierpię nic ważyć i przeliczać

Ja sie na wymiennikach nie znam i pozostawiam to cukrzykom t1. Amen.

Szczypiorek jak Twoje ketony?
I ta dieta 1000kcal... boze... nawet tego nie skomentuje bo dla zdrowej osoby to za malo a co dopiero dla ciezarowki 🙉

@gooskaw przerażajace, tacy ludzie nie powinni w ogóle wykonywać tego zawodu 😱

Powiem Wam, że ja też nie kumam tej cukrzycy.
Ostatnio jadam nawet batony z Biedronki Vitanella i cukier po nich elegenacko 104, obiady normalnie z ziemniakami puree, z kotletem mielonym w panierce i buraczkami na ciepło - cukier w normie, pomidorowa z makaronem zwykłym - w normie, wszelkie zupy, ziemniaki w postaci frytek, zapiekanych w piekarniku - dalej w normie. Może to chwilowe, ale cieszę się jak cholera 🙂 tym bardziej, że jutro diabetolog 💪🏼

Nath to ja musze miec mieso. Moze byc drobiowa wedlina czy kabanos ale musi byc. Nawet mlody w brzuszku reaguje na miecho mega wyskokami z saltem chyba :-))))

A macie toxo za sobą? Bo ja nie i strasznie się pilnuje z mięsem, jem tylko pieczone, smażone, gotowane.. no prawie nie jem kanapek bo cała reszta jest parzona, wędzona. Strasznie mi z tym źle 😑
Znaleźć smaczne pieczone na kanapkę to sztuka, a ja nie mam ochoty na samodzielne pieczenie.

U mnie córka znowu z tych większych 🙈
Czekam w stresie na połówkowe, jeszcze 2 dni.

reklama
Lokata no to korzystaj!
Ja sie wpisuje w kanon po 25tc cukry swiruja. Bo wczesniej taka bulka to byl luzik a dzis 156 az sie za glowe zlapalam. No ale trzeba wracac do sprawdzonych sposobow, buu:-) damy rade 💪

Sadness ja nie mam przebytej toxo. Bardziej boje sie niemytych warzyw i owocow niz mieska. Nawet mielone surowe probuje. Jaby tak czlowiek mial wszystko analizowac to by zwariowal.
Duzo wieksza mala?

Do góry