reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Cukrzyca ciążowa

Nie, jeszcze nic nie mam procz luteiny. 27tc i szyjka 31mm wiec jeszcze jest okej. Tyle ze skraca mi sie co wizyte a teraz byla stabilna wiec chwilowy oddech mozna wziac i do nastepnej wizyty dotrwac. Jednak pomaga duzo to lezenie bo ja nie robie nic ponad to co musze ale dazy wszystko do pessara jak nic. W poprzedniej ciazy w 27tc mialam juz zalozony pessar z szyjka 21mm 🤷‍♀️ nie ma reguly.
Ja tak przeleżałam od 1 stycznia do połowy lutego, że nawet naczyń do zmywarki nie wsadzalam a jak za długo stałam przy robieniu śniadania to już panika. Teraz już w 34 skończonym czuje się bezpieczniej. Ale ta ciaza jest tak bolesna i nieprzyjemna, że baaardzo chciałabym urodzic troszkę wcześniej niż w 40 tyg

reklama
Ja tak przeleżałam od 1 stycznia do połowy lutego, że nawet naczyń do zmywarki nie wsadzalam a jak za długo stałam przy robieniu śniadania to już panika. Teraz już w 34 skończonym czuje się bezpieczniej. Ale ta ciaza jest tak bolesna i nieprzyjemna, że baaardzo chciałabym urodzic troszkę wcześniej niż w 40 tyg

To ja tak mialam poprzednia bo lezaca, takze wiem co czujesz i wspolczuje na maxa. Chociaz teraz nie lepiej bo tylko ogarniam mlodego i ew obiad. Ja czekam na moj krok milowy 28tc. Wtedy chyba odetchne troszke i bede liczyc juz tylko kolejne :-)

Wiesz w poprzedniej ciazy dokladnie 37+0 zaczal mi sie fizjologicznie porod sam bo pekl pecherz plodowy i wody odeszly;-) sciagali mi wiec w dniu porodu ale z tego co wiem sciagaja wlasnie ok 37-38 takze juz jestes bliziutko;-)))

To ja tak mialam poprzednia bo lezaca, takze wiem co czujesz i wspolczuje na maxa. Chociaz teraz nie lepiej bo tylko ogarniam mlodego i ew obiad. Ja czekam na moj krok milowy 28tc. Wtedy chyba odetchne troszke i bede liczyc juz tylko kolejne :-)

Wiesz w poprzedniej ciazy dokladnie 37+0 zaczal mi sie fizjologicznie porod sam bo pekl pecherz plodowy i wody odeszly;-) sciagali mi wiec w dniu porodu ale z tego co wiem sciagaja wlasnie ok 37-38 takze juz jestes bliziutko;-)))
A ogólnie chyba ciężko się zdecydować na kolejną ciążę po takiej leżącej co? Ja zawsze chciałam trójkę minimum ale teraz po tych akcjach z szyjka nie wiem czy będę mogła sobie pozwolić znowu na takie leżenie. W domu to jeszcze pół biedy ale ile kobiet leży w szpitalu od początku.

Czyli Luteina pomaga w Twoim przypadku 🙂 super, oby tak dalej! Kiedy następna wizyta?

A ogólnie chyba ciężko się zdecydować na kolejną ciążę po takiej leżącej co? Ja zawsze chciałam trójkę minimum ale teraz po tych akcjach z szyjka nie wiem czy będę mogła sobie pozwolić znowu na takie leżenie. W domu to jeszcze pół biedy ale ile kobiet leży w szpitalu od początku.

Mi zajelo to 3 lata.

Twoja pierwsza ?

Czyli Luteina pomaga w Twoim przypadku 🙂 super, oby tak dalej! Kiedy następna wizyta?

20 marzec 🙈 cale 3 tyg czekania... osiwieje 🙉 a czy luteina pomaga hmmm.. nie ma reguly bo ja na progesteronie od samego poczatku a dopiero teraz chwilowo stanelo w miejscu ;-) mialam infekcje wykryta w miare szybko i mysle ze to mialo tez w duzej mierze znaczenie. Czesto o infekcjach dowiadujemy sie troszke pozniej dlatego warto co jakis czas machnac sobie posiew :-)

Eh ale teraz cierpie po badaniu palpitacyjnym, buu.

Za to dolaczam do dziewczyn ktore musza zrobic lub robily hemoglobine glikowana i kolejny powod do stresu heheh:-)

Ciaza to jednak porąbany stan i ciala i duszy 🤪🤪🤪

Mi zajelo to 3 lata.

Twoja pierwsza ?

20 marzec 🙈 cale 3 tyg czekania... osiwieje 🙉 a czy luteina pomaga hmmm.. nie ma reguly bo ja na progesteronie od samego poczatku a dopiero teraz chwilowo stanelo w miejscu ;-) mialam infekcje wykryta w miare szybko i mysle ze to mialo tez w duzej mierze znaczenie. Czesto o infekcjach dowiadujemy sie troszke pozniej dlatego warto co jakis czas machnac sobie posiew :-)

Eh ale teraz cierpie po badaniu palpitacyjnym, buu.

Za to dolaczam do dziewczyn ktore musza zrobic lub robily hemoglobine glikowana i kolejny powod do stresu heheh:-)

Ciaza to jednak porąbany stan i ciala i duszy 🤪🤪🤪
Dlatego jak ktoś mi powie, że to błogosławiony stan to go wyśmieję 😂
Skoro wizyta za 3 tyg to znaczy, że nie ma wcześniej potrzeby się widzieć - to dobre wieści 🙂
Ja na razie standardowe badania - krew, mocz, itd. Czekam już też na wizytę za tydz, żeby zobaczyć jak to u mnie będzie z tym skracaniem i liczę na wieści, że widzimy się za 3 tyg 🙂 A później już 35 tydz, więc psychicznie coraz lżej będzie 😉

Dlatego jak ktoś mi powie, że to błogosławiony stan to go wyśmieję 😂
Skoro wizyta za 3 tyg to znaczy, że nie ma wcześniej potrzeby się widzieć - to dobre wieści 🙂
Ja na razie standardowe badania - krew, mocz, itd. Czekam już też na wizytę za tydz, żeby zobaczyć jak to u mnie będzie z tym skracaniem i liczę na wieści, że widzimy się za 3 tyg 🙂 A później już 35 tydz, więc psychicznie coraz lżej będzie 😉

U nas to tez tak troche podyktowane badaniem 3 trym. Dlatego jeden termin w punkt, a nie podzielone wizyty. Zeby to tak latwo bylo, zeby glowa odpuscila kiedy nie musi pracowac na pelnych obrotach 🤷‍♀️ teraz czekamy na Twoja wizyte :-) 🤞🤞

Diabetolog przepisała mi paseczki na ketony w moczu i z ciekawości już teraz nasikalam i wyszło tam do 15. Świetnie. Dopiero co zjadłam obiad z makaronem :/

reklama
Jakieś porady? To rano pewnie będę miała najciemniejsze i zaś się zestresowałam. Mąż na diecie keto też nasikał i nic nie wyszło 🙃

Do góry