reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Cukrzyca ciążowa

Tak mamy kombinezon taki misiowy z kapturkiem i też właśnie kupił bawełnianą czapeczkę - myślę że wystarczy. A na spacerki też będzie ok bo będzie przecież kaptur i jest gondola ..no i mam cichą nadzieję że ta wiosna wreszcie do nas zawita ,😊a czy któraś z Was miała ten ochraniacz polarowy do fotelika ? Polecacie ? Czy w przypadku naszych wiosennych pociech to raczej się nie sprawdzi ?
A na kiedy masz termin? Ja na 7,8 kwiecień i w ogóle nie brałam kombinezonów pod uwagę ale jak sobie przypominam to kwiecień od x lat jest brzydki :p

reklama
A na kiedy masz termin? Ja na 7,8 kwiecień i w ogóle nie brałam kombinezonów pod uwagę ale jak sobie przypominam to kwiecień od x lat jest brzydki :p
Ja na 27 marca...ale kochana ja już mam sterydy podane na rozwój płuc bo mam szyjkę skrócona i 1 cm rozwarcia więc ja marzę żeby dotrwać do początku marca 😊dlatego pytam o ta czapeczkę...a na jaki rozm. Kupujecie 38?
Macie do polecenia jakąś fajną stronkę z pościelami itd ?

I masz rację kwiecień i marzec to jeszcze taka przeplatanka pogodowa...ale myślę że bawełniana czapeczka taka podwójna będzie ok. Gdyby nasze dzieci już chodziły to pewnie jeszcze jakaś lekka zimowa bym założyła bo bez kaptura...a ty kaptur gondola kocyk. Żebyś ich nie ugotowały 😀

Dziewczyny,
A czy indukcja jest zawsze stosowana przy cukrzycy ciążowej? Mnie lekarz mówił, że takie ciąże tydz przed termin się wywołuje.
Czy tak się również praktykuje, nawet gdy dziecko ma prawidłową wagę? Czy to głównie praktyka danego lekarza decyduje?

Zazwyczaj tak. Ale nie zawsze. Zalezy jak przebiega cukrzyca czy jest na insulinie czy diecie. Jakie sa przeplywy, jaka waga maluszka, jakie ktg...
Jest duuuzo czynnikow. Zazwyczaj induukuja w 38-39tc poniewaz lozysko szybciej sie stazeje i jest zagrozeniem dla maluszka, ale oczywiscie wszystko zalezy od wynikow i przebiegu ciazy.

Dziewczyny,
A czy indukcja jest zawsze stosowana przy cukrzycy ciążowej? Mnie lekarz mówił, że takie ciąże tydz przed termin się wywołuje.
Czy tak się również praktykuje, nawet gdy dziecko ma prawidłową wagę? Czy to głównie praktyka danego lekarza decyduje?
Mi też lekarz powiedział że położy mnie tydzień wcześniej przed porodem...ale czy zrobi indukcję to wątpię...teraz leżałam z pacjentka mojego lekarza to położył ją na oddziale że niby hipotrofia i trzeba indukować a ona już skończyła 38 tydz i polezala 4 dni i nie wywoływali bo przepływy były ok

Dziewczyny,
Ja miałam się zgłosić w dniu terminu do szpitala i wtedy odrazu zaczęli wywoływać i na drugi dzień rodziłam. Byłam w szpitalu tydzień szybciej ale z czymś innym i nikt nie chciał mnie zatrzymywać ze względu na cukrzyce. Zgłosić się w terminie i tyle.

Sama jestem ciekawa jak teraz będzie. Prowadzę ciążę u kogoś innego i też może inaczej podchodzić do tematu.
Jeny, tak mnie boli podbrzusze jak chodzę..mam nadzieję, że nic tam się nie dzieje. Nie wyobrażam sobie teraz trafić do szpitala mając dwuletniego bąbla w domu :(

reklama
I masz rację kwiecień i marzec to jeszcze taka przeplatanka pogodowa...ale myślę że bawełniana czapeczka taka podwójna będzie ok. Gdyby nasze dzieci już chodziły to pewnie jeszcze jakaś lekka zimowa bym założyła bo bez kaptura...a ty kaptur gondola kocyk. Żebyś ich nie ugotowały 😀
Ja pierwsze dziecko rodziłam w sierpniu 2020 i wtedy były 33stopnie jak wychodziłam ze szpitala. Wiecie jak położna ubrała mi dziecko? W długie spioszki, czapeczkę i kocyk!!! 😌

Do góry