reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Cukrzyca ciążowa

Dziewczyny,
Kolejna dziwna sytuacja wymagająca mojej rozkminy 😉
Wczoraj kolacja standardowa o 23.20, dziś przebudziłam się o 6.45, zmierzyłam cukier 93, poleżałam pół h 89, wstałam i po następnych 15 min 86. To teraz już nic nie kumam. Rano miał się przecież wieszać im później się mierzy 🤔
A mierzysz w nocy? Między 2 a 4?
W cukrach na czczo nie pomogę bo mam dobre ale jak słyszę że dziewczyny dostały insuline na cukry poranne przekroczone o 2,3 to łapie się za głowę. Na jakiej podstawie? Przecież glukometr może albo zawyżać albo zaniżać o 5% na czczo🙄

reklama
Dziewczyny,
Wczoraj kolacja standardowa o 23.20, dziś przebudziłam się o 6.45, zmierzyłam cukier 93, poleżałam pół h 89, wstałam i po następnych 15 min 86. To teraz już nic nie kumam. Rano miał się przecież wieszać im później się mierzy 🤔
Ja właśnie nie rozumiem dlaczego piszecie że im później tym większy cukier bo u mnie jest zawsze na odwrót. Ja jak mierze np o 6 rano to zawsze mam wyższy niż np pół godziny później

Dziewczyny pokażcie jakie macie czapeczki na wyjście ze szpitala no i wogole na marzec...czy bawełniane czy jeszcze takie zimowe ??

A mierzysz w nocy? Między 2 a 4?
W cukrach na czczo nie pomogę bo mam dobre ale jak słyszę że dziewczyny dostały insuline na cukry poranne przekroczone o 2,3 to łapie się za głowę. Na jakiej podstawie? Przecież glukometr może albo zawyżać albo zaniżać o 5% na czczo🙄
Mierzyłam 2 razy, co 2 tygodnie, tak jak mi kazała. Raz miałam 100, ale to w pierwszym tygodniu diety (powiedziała, że trochę za wysoki), a w zeszłym tyg 92.
Też się zgodzę z tym, że kilka jednostek wyżej to nie ma tragedii, tym bardziej, że mój glukometr pokazał mi przed badaniem 88 i po badaniu 94, a w trakcie badania wyszło z morfologii 67.

Dziewczyny,

Moze to byc jakis tam efekt brzasku. Juz o tym pisalam raz. Ja sama rowniez tez tak mam dlatego badam zawsze po 'ogarnieciu sie'.
Dzis zrobilam eksperyment i w lozku mialam 96 czyli duzo za duzo, ubralam sie, poszlam siusiu, umylam rece i zeszlam na dol zeszlo mi moze 10 minut w sumie - ponowne mierzenie - cukier 87.

Poczytaj w necie bo moze wcale nie masz tragedii z tymi cukrami a po prostu za szybko mierzysz.

Mi pokazuje się , że jest jakby jedna kreska bateri i np co trzecie mierzenie pokazuje komunikat ale to w sumie zapomniałam dodać ,że komunikat w apce na tel mi się wyświetla 😅😅 Ale ostatnio wgl mi się nie chciał włączyc więc wymieniłam i gralo. A to one wszystkie jakieś dziwne

Ja bym jednak napisala do producenta czy to nie jest wada fabryczna bo nie powinno tak sie dziac. Pamietaj ze glukometry tez sa objete gwarancja :-)

Dziewczyny pokażcie jakie macie czapeczki na wyjście ze szpitala no i wogole na marzec...czy bawełniane czy jeszcze takie zimowe ??

A dziecko bedzie mialo pajacyka? Bo moze masz jakiegos z kapturkiem i wtedy rozwiaze sie Twoj problem bo zwykla bawelniana wystarczy, jak nie to taka cieplejsza.
Ja mam bawelniana plus pajacyk misiowy z kapturkiem.
Jeszcze na to kocyk ale tu juz zalezy jaka bedzie pogoda czy grubszy czy cienszy ale tylko do przetransportowania dziecka ze szpitala do auta bo w aucie juz cieplo wiec bez kocyka :-)

Mierzyłam 2 razy, co 2 tygodnie, tak jak mi kazała. Raz miałam 100, ale to w pierwszym tygodniu diety (powiedziała, że trochę za wysoki), a w zeszłym tyg 92.
Też się zgodzę z tym, że kilka jednostek wyżej to nie ma tragedii, tym bardziej, że mój glukometr pokazał mi przed badaniem 88 i po badaniu 94, a w trakcie badania wyszło z morfologii 67.
A nie zmienili Ci glukometru? Dziwne :o jak powiedziałam że mam glukometr z pierwszej ciąży to kazali mi go wziąć na badania krwi w labo żeby sprawdzić i o dziwo i tu i tu wyszło 81 😅 aż w szoku byłam, że taki sam wynik.Niech Ci zmienia glukometr

Tak mamy kombinezon taki misiowy z kapturkiem i też właśnie kupił bawełnianą czapeczkę - myślę że wystarczy. A na spacerki też będzie ok bo będzie przecież kaptur i jest gondola ..no i mam cichą nadzieję że ta wiosna wreszcie do nas zawita ,😊a czy któraś z Was miała ten ochraniacz polarowy do fotelika ? Polecacie ? Czy w przypadku naszych wiosennych pociech to raczej się nie sprawdzi ?

reklama
A nie zmienili Ci glukometru? Dziwne :o jak powiedziałam że mam glukometr z pierwszej ciąży to kazali mi go wziąć na badania krwi w labo żeby sprawdzić i o dziwo i tu i tu wyszło 81 😅 aż w szoku byłam, że taki sam wynik.Niech Ci zmienia glukometr
Mam plan zrobić tak przy następnych badaniach tak jakoś za 2tyg, zobaczę też, co na cukru powie diabetolog 🙂

Do góry