reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Cukrzyca ciążowa

Ja po wypadku mam kopniety kregoslup w odcinku ledzwiowym i nie daje rady jak maly uwiera. Boli, dretwieje itp wiec slucham organizmu i tak nie leze zazwyczaj. Ugniatam boczki :-)

reklama
Dziewczyny,
A jak u Was ze spaniem - śpicie na bokach czy na plecach? Mnie najwygodniej jest na plecach, konsultowałam to z lekarzem i nie widzi problemu. Natomiast wczoraj położna w szkole rodzenia aż była zaskoczona, że wyraził na to zgodę, bo od 26 tyg nie powinno się tak spać. Oczywiście noc miałam już średnią, bo ciagle się budziłam i kontrolowalam jak śpię. Dodatkowo zauważam, że na plecach Mała jest spokojniejsza, na bokach wierci się jakby było jej niewygodnie.
Jakie Wy macie opinie, co Wasi lekarze na to?
Hahaha ja się chętnie wypowiem 🤣🤣
Ogólnie dużo ciężarnych nawet jak odpoczywa na plecach to mówi, że brakuje im tchu i nie mogą oddychać. i ja też tak mam aleee od pewnego czasu zaczęłam się budzić w nocy na wznak i to z takim bólem serca, że masakra. Jakby ktoś milion igiełek mi wbijał. Normalnie mnie te serce parzyło i nie mogłam oddychać. No i powiedziałam o tym ginekologowi i ogólnie jest zalecane spanie na bokach ale jak na plecach jest spoko to też ujdzie. Ale tu ewidentnie widać jakieś niedotlenienie u mnie (jakoś to nazwal nie pamiętam jak ale z żyła główna) i nie mogę tak spac. I mąż zaczął mi przyklejać piłeczki do pleców żebym nie spala na plecach 😌😅

To też masz nieźle z tym twardnieniem...ja w pierwszej ciąży tak miałam w drugiej zero a teraz to już na maxa ale wydaje mi się że ja się po prostu przeciwzylam ilością obowiązków..bo to twardnienie zaczęło mi się po świętach ...i tak zostało ...a w którym jesteś już tygodniu ??
Mi też lekarz pow.ze jak będzie skończony 36 to już jest bezpiecznie.
33+4 także wyczekuje baaaardzo żeby już te 36 było. W pierwszej ciąży dostałam luteinę w 34 tygodniu na skracająca szyjkę i ten ginekolog jest zdziwiony bo po 34 tyg już się nie powstrzymuje porodu przedwczesnego 😱😱😱

Jezu ja byłam tak pewna tych swoich porannych cukrów a dzisiaj jak mi pokazało 93 to prawie z krzesła spadłam. Zrobiłam jeszcze dodatkowe dwa pomiary to 87 i 84 więc tego się trzymam a od jutra już codziennie będę mierzyc żeby jaj nie było. Ja tu pewna, że poranne podzwyzszone mi nie grożą a będzie lipa

Spie jak mi wygodnie. Zazwyczaj na prawym boku jest mi lepiej niz na lewym i mlody tak nie wali mnie. Czasami go za bardzo zgniatam przytulajac sie do lozka i wtedy bombarduje mnie za kare i wiem ze to zla pozycja.
Chcialabym moc chociaz polezec na plecach dluzsza chwilke... ahhh :-)

Ja slucham malucha i dostosowywuje do tego swoja pozycje a nie tego kto co mowi.
Ja zaś uwielbiam te bombardowanie na bokach ☺️

Hej dziewczyny . Mam pytanko ,nie mogę znaleźć u siebie na miejscu mąki orkiszowej 2000,ale mam w domu całe opakowanie płatków orkiszowych,jakbym zmieniła na make? 🤔 Czy to się nie sprawdzi ,bo nie będzie tego wysokiego numerka,że 2000?

Dziewczyny,
A jak u Was ze spaniem - śpicie na bokach czy na plecach? Mnie najwygodniej jest na plecach, konsultowałam to z lekarzem i nie widzi problemu. Natomiast wczoraj położna w szkole rodzenia aż była zaskoczona, że wyraził na to zgodę, bo od 26 tyg nie powinno się tak spać. Oczywiście noc miałam już średnią, bo ciagle się budziłam i kontrolowalam jak śpię. Dodatkowo zauważam, że na plecach Mała jest spokojniejsza, na bokach wierci się jakby było jej niewygodnie.
Jakie Wy macie opinie, co Wasi lekarze na to?
Mi lekarz powiedział że od jakiś dwóch wizyt żebym już nie spała na plecach tylko na boku gl. Lewym ...i teraz jak leżałam w szpitalu to Wszytskie położne też tak mówiły. Na prawym też można ale gl.lewy jest preferowany

reklama
Do góry