reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Cukrzyca ciążowa

A teraz jak mi wyszła cukrzyca to wykorzystałam stare opakowanie paseczków a były przeterminowane 2 lata. Wszędzie było napisane żeby je wyrzucić itd ale uważam, że na 90% pokazywały dobrze

reklama
Podziwiam Was za te pączki :D a jeszcze bardziej za mierzenie cukru po :) ja jak mam zgrzeszyc ciastem na urodzinach albo czymś innym to proszę męża żeby schował mi glukometr :) w pierwszej ciąży mieliśmy dalszy wyjazd to zjedliśmy KFC i już do końca dnia nie mierzyłam bo nie chciałam się stresować. Wczoraj zaczęłam pakować torbę do szpitala i pierwsze co to wleciały do niej szwajcarskie ciasteczka od mojej siostry :) a jak urodziłam pierwsza córkę to tylko mi ją położyli na klatce, położne wyszły i już wolałam do męża że w torbie jest czekolada i mnie nią karmił przez całe kangurowanie 🤣

Z tym wbijaniem cukru to trochę nie rozumiem, wiesz. Pewnie z jakiegoś powodu każą mierzyć akurat po 1h. Podobno do dziecka dociera po 2h cukier, więc wazne, żeby ten pomiar był w granicach normy. Czy się mylę?
Właśnie wstaję i idę mierzyć, choć już mnie stres zżera 😟
No ale nie bez powodu w zaleceniach przy cukrzycy ciążowej jest żeby zrezygnować z cukrów prostych i jeść tylko rzeczy z niskiego indeksu :)

A jeszcze takie moje spostrzeżenie. W pierwszej ciąży to prawie że przebiegalam maratony po posiłkach żeby cukier był niższy a w tej tylko leże bo mam pessar i jak porównałam sobie pomiary to niczym się nie różnią.

Nie poddawaj sie i jak zjesz ten chlebek sprobuj z jakims nowym, zawsze bedziesz miala do czego wrocic :-)

Co do cukrow porannych to tu juz moze byc zapotrzebowanie na insuline po prostu i nie wyczarujesz nizszych. Ale generalnie tak im dluzsza przerwa od ostatniego posilku do badania na czczo to cukier wyzszy bo juz organizm glodny. Co do ilosci kolacji to nie zawsze idzie w parze ze im wieksza tym cukier nizszy ale na logike tak powinno byc bo nadluzej starcza. Zauwaz ze w ciagu dnia jesz co 2-3h a w nocy masz przerwe dluzsza dlatego Twoj organizm sie buntuje i wybija rano cukier. Miej na uwadze rowniez to ze w ciagu dnia sie ruszasz, w nocy nie wiec inaczej organizm magazynuje i rozprowadza skladniki odzywcze. Jak nie ma z czego a jest juz zapotrzebowanie to wybija. Teraz musi ogarnac 2 organizmy wiec szybciej wszystko dziala. Nie ma jednej prostej drogi, trzeba kombinowac i czasami to chwile niestety trwa. Trzymam za Ciebie nieustannie kciuki abys znalazla swoj zloty srodek :-)
Będę próbować dalej z tymi wieczornymi posiłkami, za 2 tyg mam diabetologa to zobaczę, co powie o tym 🙂
Dzięki za wszystkie rady 🙂

Dziewczyny,
Kolejna dziwna sytuacja wymagająca mojej rozkminy 😉
Wczoraj kolacja standardowa o 23.20, dziś przebudziłam się o 6.45, zmierzyłam cukier 93, poleżałam pół h 89, wstałam i po następnych 15 min 86. To teraz już nic nie kumam. Rano miał się przecież wieszać im później się mierzy 🤔

Dziewczyny ,mój glukometr ciągle wyładowuje baterie,albo tak pokazuje . Pierwszy raz jak pokazał,że bateria ma niski stan i wymień to długo tak używałam,potem zmieniłam,miałam może z 3tyg i znowu ,wymieniłam i teraz nie wiem tydzień mam nową baterię i już pokazuje,że niski stan baterii,wymień. Serio tak szybko się to wyładowuje czy glukometr wariuje ? 🤔

Dziewczyny ,mój glukometr ciągle wyładowuje baterie,albo tak pokazuje . Pierwszy raz jak pokazał,że bateria ma niski stan i wymień to długo tak używałam,potem zmieniłam,miałam może z 3tyg i znowu ,wymieniłam i teraz nie wiem tydzień mam nową baterię i już pokazuje,że niski stan baterii,wymień. Serio tak szybko się to wyładowuje czy glukometr wariuje ? 🤔

U mnie ciągle pokazuje końcówkę baterii więc wymieniłam i jest to samo 🙈
Ale mój taki mądry nie jest- nie pokazuje wymień ale działa 💁

U mnie ciągle pokazuje końcówkę baterii więc wymieniłam i jest to samo 🙈
Ale mój taki mądry nie jest- nie pokazuje wymień ale działa 💁
Mi pokazuje się , że jest jakby jedna kreska bateri i np co trzecie mierzenie pokazuje komunikat ale to w sumie zapomniałam dodać ,że komunikat w apce na tel mi się wyświetla 😅😅 Ale ostatnio wgl mi się nie chciał włączyc więc wymieniłam i gralo. A to one wszystkie jakieś dziwne

reklama
U mnie działa od początku na tej samej baterii i o nic się nie upomina 🙂

Do góry