reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Cukrzyca ciążowa

Nie było w nocy głodu, cukier 92, więc spada. 🙂
Powiedzcie, czy rano cukier im później wstajesz/mierzysz jest większy? Czy większa kolacja spowoduje, że poziom cukru rano będzie mniejszy?

reklama
Powiedzcie, czy rano cukier im później wstajesz/mierzysz jest większy? Czy większa kolacja spowoduje, że poziom cukru rano będzie mniejszy?
Może coś w tym jest ale ja nie wiem 🙈 jak wstaje bliżej 9 to mam do 85 tak wstaje przed 7 albo 7 to mam 70-80

Orientujecie się jaki jest limit pasków na recepcie ? To jest na miejsiac czy poprostu jednorazowo na receptę ? 🤔 Wujek google ma same sprzeczne opinie

No ja czasu jak mnie tak najdzie na słodkie to sobie specjalnie mierze co 15 minut po zjedzeniu do godziny i jeszcze mi się nie zdążyło żebym miałam wyrzut większy niż po 1 h.ale masz rację dzień do dnia nie podobny i słodycz slodyczowi też...więc raz na jakiś czas taki dzień dopuszczam jak się nie umiem pochamowac ale już obiecuje poprawę ,😊w szpitalu tak mnie nie brało na słodkie a tu dzieci kuszą ,😄

Orientujecie się jaki jest limit pasków na recepcie ? To jest na miejsiac czy poprostu jednorazowo na receptę ? 🤔 Wujek google ma same sprzeczne opinie
Jednorazowo możesz dostać na 180 dni .
Zależy jak Ci lekarz wypisał dawkowanie.podziel sobie ilość łączna pasków przepisana z to na ilość wkłuć i ci wyjdzie

Nie wiem ale u mnie im większa kolacja tym cukier rano wyższy..
Spróbuj kupić sobie chleb z ogromną ilością słonecznika z piekarni Batmar. Jest bardzo dobry i bardzo syty może on Ci pomoże z głodem.

Teraz wam opowiem hit 😂
To,że moja przychodnia to śmiech na sali gdzie grzeje stołek jeden niedouczony lekarz od lat to wiedziałam,ale ten pan ciągle mnie zaskakuje 😂
Poszłam po te paski,o dziwo miałam wizytę 😂 Pan doktor pyta na jakiej podstawie twierdzę,że mam cukrzycę ciążowa ,więc mu pokazuje kartkę od diab i wyniki krzywej cukrowej. Na co on,ze co to za jakąś dziwna jednostka (mmol) i on takiej nie zna 😂 A po co pani badała cukier po godzinie? Po godzinie się nie liczy tylko po dwoch. Ok ,a ile pani płaciła za paski bez refundacji,a z refundacja? Bo on nie wie czy faktycznie ja mam zniżkę na paski przy cukrzycy ciążowej 🙈 Ile by pani chciała tych opanować ? Więc mówię,że chociaż dwa. A on,że po co mi tyle pasków ,że ile ja to razy mierze,że maksymalnie 8 razy ludzie mierzą i to tacy z insulina . Dajcie spokój 😂 No i przepisał mi dwa te opakowania ,100 pasków ale podkreślil,że nie jest pewny czy mam jakąkolwiek refundację i czy w ogóle mam cukrzycę 😂😂😂
Także co wizyta ,a rzadko tam chodzę do jest bardziej zaskoczona 🙈

Teraz wam opowiem hit 😂
To,że moja przychodnia to śmiech na sali gdzie grzeje stołek jeden niedouczony lekarz od lat to wiedziałam,ale ten pan ciągle mnie zaskakuje 😂
Poszłam po te paski,o dziwo miałam wizytę 😂 Pan doktor pyta na jakiej podstawie twierdzę,że mam cukrzycę ciążowa ,więc mu pokazuje kartkę od diab i wyniki krzywej cukrowej. Na co on,ze co to za jakąś dziwna jednostka (mmol) i on takiej nie zna 😂 A po co pani badała cukier po godzinie? Po godzinie się nie liczy tylko po dwoch. Ok ,a ile pani płaciła za paski bez refundacji,a z refundacja? Bo on nie wie czy faktycznie ja mam zniżkę na paski przy cukrzycy ciążowej 🙈 Ile by pani chciała tych opanować ? Więc mówię,że chociaż dwa. A on,że po co mi tyle pasków ,że ile ja to razy mierze,że maksymalnie 8 razy ludzie mierzą i to tacy z insulina . Dajcie spokój 😂 No i przepisał mi dwa te opakowania ,100 pasków ale podkreślil,że nie jest pewny czy mam jakąkolwiek refundację i czy w ogóle mam cukrzycę 😂😂😂

To sobie porozmawialiście 😅
Mam wizyty co 4-5 tygodni i dostaję 2 opakowania pasków czyli 100 sztuk.
Wystarcza mi, a ja czasami kłuję się częściej.

To sobie porozmawialiście 😅
Mam wizyty co 4-5 tygodni i dostaję 2 opakowania pasków czyli 100 sztuk.
Wystarcza mi, a ja czasami kłuję się częściej.
Ja się kłuje przed posiłkiem i po . Chyba nie do końca tak trzeba ,ale jakoś mnie to teraz uspokaja jak wiem jaki mam wyjściowy cukier 🤔 Mi 50 pasków wystarcza na jakieś półtora tygodnia .

reklama
Teraz wam opowiem hit 😂
Ale jaja...co ten lekarz tam robi wogole...

Do góry