reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Cukrzyca ciążowa

U mnie, ani prywatnie, ani na NFZ nie sprawdzali poziomu cukru przed podaniem glukozy 🤷
Warto o tym wiedzieć, ciekawe kto by odpowiadał gdyby coś się stało.
Wiem, że w alabie chyba nie badają ale trzeba mieć ze sobą wynik glukozy na czczo nie starszy niż 30dni.
W diagnostyce zawsze mnie kłuli.

Diabetolog mi opowiadał, że jednej z jej pacjentek zrobili obciążenie glukozą, a dziewczyna miała na czczo 180 👀👀 dobrze, że nic się nie stało💁

reklama
Warto o tym wiedzieć, ciekawe kto by odpowiadał gdyby coś się stało.
Wiem, że w alabie chyba nie badają ale trzeba mieć ze sobą wynik glukozy na czczo nie starszy niż 30dni.
W diagnostyce zawsze mnie kłuli.

Diabetolog mi opowiadał, że jednej z jej pacjentek zrobili obciążenie glukozą, a dziewczyna miała na czczo 180 👀👀 dobrze, że nic się nie stało💁
Właśnie słyszałam od niektórych dziewczyn, że przed podaniem glukozy najpierw sprawdzali im z palca. Ale u mnie nikt się nie pokusił 🙈 dobrze, że nic się nie stało 🫡

Dziewczyny od piątku leżę w szpitalu.
W czwartek na wizycie lekarz stwierdził bardzo krótka szyjkę i 1 cm rozwarcia więc zalecił położyć się w szpitalu na kroplówki z magnezu i zastrzyki z papaweryny.
Już się wszystko uspokoiło itd...az tu nagle przy badaniu tętna pielęgniarka zawołała lekarza że spadło tętno . I położyli mnie na trakt na obserwację jestem podpięta pod ktg ciągle...podali mi sterydy ...jestem załamana 😭😭

Dziewczyny od piątku leżę w szpitalu.
W czwartek na wizycie lekarz stwierdził bardzo krótka szyjkę i 1 cm rozwarcia więc zalecił położyć się w szpitalu na kroplówki z magnezu i zastrzyki z papaweryny.
Już się wszystko uspokoiło itd...az tu nagle przy badaniu tętna pielęgniarka zawołała lekarza że spadło tętno . I położyli mnie na trakt na obserwację jestem podpięta pod ktg ciągle...podali mi sterydy ...jestem załamana 😭😭

Cholernie mi przykro, ale dobrze ze jestes w szpitalu. Teraz musza wyciszyc wszystko. Wiedz ze dziewczyny z 1 cm rozwarcia smigaja nawet do konca ciazy. Trzymaj sie dobrych mysli. Lez lez i odpoczywaj. A ktory Ty tc? Jeszcze na szew sie lapiesz?

Cholernie mi przykro, ale dobrze ze jestes w szpitalu. Teraz musza wyciszyc wszystko. Wiedz ze dziewczyny z 1 cm rozwarcia smigaja nawet do konca ciazy. Trzymaj sie dobrych mysli. Lez lez i odpoczywaj. A ktory Ty tc? Jeszcze na szew sie lapiesz?
33+6 na szew już chyba nie. Nic mi nie mówił. Właśnie wyciszyli niby bo skurczy mniej było to niestety to tętno spadlo podczas osłuchiwania i dlatego całą taka akcja powstała. Teraz leżę cały czas pod ktg i póki co jest ok. Trzymajcie kciuki żeby wszystko wróciło do normy

33+6 na szew już chyba nie. Nic mi nie mówił. Właśnie wyciszyli niby bo skurczy mniej było to niestety to tętno spadlo podczas osłuchiwania i dlatego całą taka akcja powstała. Teraz leżę cały czas pod ktg i póki co jest ok. Trzymajcie kciuki żeby wszystko wróciło do normy
Trzymam kciuki ,napewno wszystko będzie dobrze 💓🙏

To juz zaawansowana ciaza u Ciebie wiec nastaw sie na lezenie. Wazne ze skurcze wyciszyli i jestes pod ktg. Trzymam kciuki abyscie dotrwali jak najdluzej w dwupaku i maluszek juz nie fisiowal. Wiesz ze czasami na ktg lezac na plecach tak sie dzieje? Probuj na lewym boku jak najwiecej. Nie wiem czy Ci to ktos powiedzial a ja nie chce sie wymadrzac.
Teraz bede o Was myslec tak samo intensywnie jak o @Pati32. Dawaj znac koniecznie i przytulam mocno :-)

Dziewczyny staram się jak najwięcej na lew boku ale mała tak mi wariuje ze co jakiś czas muszą mi ta głowice zmieniać a to po lewej a to po prawej stronie. Buntuje się już tyle godzin pod ktg.
A spadek tętna wykryła przypadkiem pielgniarka tym urządzeniem do tętna

reklama
Do góry