reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Cukrzyca ciążowa

U mnie, ani prywatnie, ani na NFZ nie sprawdzali poziomu cukru przed podaniem glukozy 🤷
Warto o tym wiedzieć, ciekawe kto by odpowiadał gdyby coś się stało.
Wiem, że w alabie chyba nie badają ale trzeba mieć ze sobą wynik glukozy na czczo nie starszy niż 30dni.
W diagnostyce zawsze mnie kłuli.

Diabetolog mi opowiadał, że jednej z jej pacjentek zrobili obciążenie glukozą, a dziewczyna miała na czczo 180 👀👀 dobrze, że nic się nie stało💁

reklama
Warto o tym wiedzieć, ciekawe kto by odpowiadał gdyby coś się stało.
Wiem, że w alabie chyba nie badają ale trzeba mieć ze sobą wynik glukozy na czczo nie starszy niż 30dni.
W diagnostyce zawsze mnie kłuli.

Diabetolog mi opowiadał, że jednej z jej pacjentek zrobili obciążenie glukozą, a dziewczyna miała na czczo 180 👀👀 dobrze, że nic się nie stało💁
Właśnie słyszałam od niektórych dziewczyn, że przed podaniem glukozy najpierw sprawdzali im z palca. Ale u mnie nikt się nie pokusił 🙈 dobrze, że nic się nie stało 🫡

Dziewczyny od piątku leżę w szpitalu.
W czwartek na wizycie lekarz stwierdził bardzo krótka szyjkę i 1 cm rozwarcia więc zalecił położyć się w szpitalu na kroplówki z magnezu i zastrzyki z papaweryny.
Już się wszystko uspokoiło itd...az tu nagle przy badaniu tętna pielęgniarka zawołała lekarza że spadło tętno . I położyli mnie na trakt na obserwację jestem podpięta pod ktg ciągle...podali mi sterydy ...jestem załamana 😭😭

Dziewczyny od piątku leżę w szpitalu.
W czwartek na wizycie lekarz stwierdził bardzo krótka szyjkę i 1 cm rozwarcia więc zalecił położyć się w szpitalu na kroplówki z magnezu i zastrzyki z papaweryny.
Już się wszystko uspokoiło itd...az tu nagle przy badaniu tętna pielęgniarka zawołała lekarza że spadło tętno . I położyli mnie na trakt na obserwację jestem podpięta pod ktg ciągle...podali mi sterydy ...jestem załamana 😭😭

Cholernie mi przykro, ale dobrze ze jestes w szpitalu. Teraz musza wyciszyc wszystko. Wiedz ze dziewczyny z 1 cm rozwarcia smigaja nawet do konca ciazy. Trzymaj sie dobrych mysli. Lez lez i odpoczywaj. A ktory Ty tc? Jeszcze na szew sie lapiesz?

Cholernie mi przykro, ale dobrze ze jestes w szpitalu. Teraz musza wyciszyc wszystko. Wiedz ze dziewczyny z 1 cm rozwarcia smigaja nawet do konca ciazy. Trzymaj sie dobrych mysli. Lez lez i odpoczywaj. A ktory Ty tc? Jeszcze na szew sie lapiesz?
33+6 na szew już chyba nie. Nic mi nie mówił. Właśnie wyciszyli niby bo skurczy mniej było to niestety to tętno spadlo podczas osłuchiwania i dlatego całą taka akcja powstała. Teraz leżę cały czas pod ktg i póki co jest ok. Trzymajcie kciuki żeby wszystko wróciło do normy

33+6 na szew już chyba nie. Nic mi nie mówił. Właśnie wyciszyli niby bo skurczy mniej było to niestety to tętno spadlo podczas osłuchiwania i dlatego całą taka akcja powstała. Teraz leżę cały czas pod ktg i póki co jest ok. Trzymajcie kciuki żeby wszystko wróciło do normy
Trzymam kciuki ,napewno wszystko będzie dobrze 💓🙏

To juz zaawansowana ciaza u Ciebie wiec nastaw sie na lezenie. Wazne ze skurcze wyciszyli i jestes pod ktg. Trzymam kciuki abyscie dotrwali jak najdluzej w dwupaku i maluszek juz nie fisiowal. Wiesz ze czasami na ktg lezac na plecach tak sie dzieje? Probuj na lewym boku jak najwiecej. Nie wiem czy Ci to ktos powiedzial a ja nie chce sie wymadrzac.
Teraz bede o Was myslec tak samo intensywnie jak o @Pati32. Dawaj znac koniecznie i przytulam mocno :-)

Dziewczyny staram się jak najwięcej na lew boku ale mała tak mi wariuje ze co jakiś czas muszą mi ta głowice zmieniać a to po lewej a to po prawej stronie. Buntuje się już tyle godzin pod ktg.
A spadek tętna wykryła przypadkiem pielgniarka tym urządzeniem do tętna

reklama
Do góry