reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Cukrzyca ciążowa

Mam stwierdzoną na podstawie wyniku na czczo, bez krzywej.
Cukrzycy przed ciążą nie miałam, badany hbac i glukoza średnio 2-3 w miesiącu. Teraz od razu też mi zleciła hemoglobinę glikowaną. Jedyne co miałam przed ciążą to lekka IO.

Ja też jestem już po wizycie, mam +2,5kg od początku a u mnie 18 tc.
Cukry bez przekroczeń.
Ponoć szaleć będą między 24-28tc.. Na nic się nie nastawiam.
Fajnie, że napisałyście o tej insulinie bo właśnie o to nie dopytałam.
Też słyszałam, że czym dalej tym gorzej, ale zobaczymy, nie ma się co nastawiać 🙂

reklama
U mnie dużo kanapek,bo jestem sama i nie bardzo chce mi się gotować 😂 chwilę miałam fazę na jajecznicę rano ,do tego kropeczka jedna albo dwie . Przed snem zazwyczaj kanapka. Po śniadaniu na drugie makaron pełnoziarnisty z serem chudym,owocami, orzechy,len ,na obiad jakaś zupa albo kanapki 😂 potem jakaś sałatka albo poprostu warzywa na patelnię . Ale najbardziej ciągnie mnie do kanapek z serem i pomidorem 🙈

Mi się tak zdarzyło kilka dni jak mnie mdliło i nie mogłam spać to budziłam się i było 92/95

Powyzej 90 zazwyczaj to juz zle 🙉 a kilka dni z rzedu to juz bardzo zle...
I właśnie to jest dziwne. Bo tak jak pisałam wcześniej, glukometr pokazywał mi 88, a z morfologii wychodziło 67, więc nawet jak się podniesie do 92 na glukometrze, to w morfologii nie zrobi się nagle ponad 90. I gdzie tu sens podania insuliny?

reklama
Czasami tez inaczej patrza na pacjentke ktora ma juz wypracowany swoj system, lub wie z czym to sie je, lub cukrzyca nie jest dla niej pierwsza. Wszystko zalezy od lekarza i wynikow ale generalnie szybkie dzialanie to zazwyczaj prewencja ;-)

@Lokata89 ja na Twoim miejscu wziela bym ten swoj glukometr i potuptala do labu i z kropli krwi z pobrania zrobila rownomierny wynik. Jesli nadal rozniloby sie tak duzo to zmienilabym glukometr najzwyczajniej w swiecie :-)

Do góry