Też słyszałam, że czym dalej tym gorzej, ale zobaczymy, nie ma się co nastawiaćMam stwierdzoną na podstawie wyniku na czczo, bez krzywej.
Cukrzycy przed ciążą nie miałam, badany hbac i glukoza średnio 2-3 w miesiącu. Teraz od razu też mi zleciła hemoglobinę glikowaną. Jedyne co miałam przed ciążą to lekka IO.
Ja też jestem już po wizycie, mam +2,5kg od początku a u mnie 18 tc.
Cukry bez przekroczeń.
Ponoć szaleć będą między 24-28tc.. Na nic się nie nastawiam.
Fajnie, że napisałyście o tej insulinie bo właśnie o to nie dopytałam.
reklama
U mnie lecą tylko kanapkiDziewczyny,
Co jadacie na śniadanie i kolację (poza pieczywem)? Chleb, który mi pasuje już wychodzi mi bokami
Nath096
Fanka BB :)
U mnie dużo kanapek,bo jestem sama i nie bardzo chce mi się gotować chwilę miałam fazę na jajecznicę rano ,do tego kropeczka jedna albo dwie . Przed snem zazwyczaj kanapka. Po śniadaniu na drugie makaron pełnoziarnisty z serem chudym,owocami, orzechy,len ,na obiad jakaś zupa albo kanapki potem jakaś sałatka albo poprostu warzywa na patelnię . Ale najbardziej ciągnie mnie do kanapek z serem i pomidorem
Przekraczających kilka razy z rzędu np rano 90 przynajmniej ja bo ja mam nocna.Pytanie do dziewczyn,które przyjmują insulinę ,przy jakich wartościach cukru i przez jaki czas utrzymujących się miałyście wprowadzona insulinę ?
Nath096
A wystarczylo że miałas np 92 czy to muszą być grubsze przekroczenia ?Przekraczających kilka razy z rzędu np rano 90 przynajmniej ja bo ja mam nocna.
I właśnie to jest dziwne. Bo tak jak pisałam wcześniej, glukometr pokazywał mi 88, a z morfologii wychodziło 67, więc nawet jak się podniesie do 92 na glukometrze, to w morfologii nie zrobi się nagle ponad 90. I gdzie tu sens podania insuliny?Powyzej 90 zazwyczaj to juz zle a kilka dni z rzedu to juz bardzo zle...
Jak kilka dni z rzędu przekroczyło 90 to diabetolog kazała mi wieczorem włączyć insulinęA wystarczylo że miałas np 92 czy to muszą być grubsze przekroczenia ?
reklama
gooskaw
Czasami tez inaczej patrza na pacjentke ktora ma juz wypracowany swoj system, lub wie z czym to sie je, lub cukrzyca nie jest dla niej pierwsza. Wszystko zalezy od lekarza i wynikow ale generalnie szybkie dzialanie to zazwyczaj prewencja ;-)
@Lokata89 ja na Twoim miejscu wziela bym ten swoj glukometr i potuptala do labu i z kropli krwi z pobrania zrobila rownomierny wynik. Jesli nadal rozniloby sie tak duzo to zmienilabym glukometr najzwyczajniej w swiecie :-)
@Lokata89 ja na Twoim miejscu wziela bym ten swoj glukometr i potuptala do labu i z kropli krwi z pobrania zrobila rownomierny wynik. Jesli nadal rozniloby sie tak duzo to zmienilabym glukometr najzwyczajniej w swiecie :-)