reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Cukrzyca ciążowa

Na buzi sucha skóra i szorstka i kupa trochę śluzowata 😑 dlatego się zastanawiam czy nie alergia. Niby kupy codziennie no i nie wiem czy konsultować z pediatra 🤔🤔

Jak skonsultujesz to Ci powie zebys ograniczyla nabial :-) a skoro juz to zrobilas to moze warto zaczekac do jakiejs wizyty konttolnej? Tylko jesli jest alergia na bmk to ograniczenie nic nie da. Trzeba wykluczyc. Polecalam tu @Nath096 grupe na fejsbuku
Mama karmiąca na diecie eliminacyjnej
Skarbnica wiedzy i lepsze niz pediatryczne doradztwo;-)

reklama
Hej dziewczyny . Przyznaję,że nic nie nadrobiłam 🙈 Byłam 5tyg sama,bo stary musiał zostać dłużej w robocie. Ogarnianie małej,organizacja chrzcin ,wszystko na mojej głowie. Marysia jest klockiem już chyba ponad 7kg na ten moment. W pierwszy dzień świąt skończy 5miesiecy . Od kilku dni a konkretnie od czwartku mamy dramacik z jedzeniem . Jesteśmy na pepti i mała odmawia butli. Wodę ciągnie jak smok,smoka ssie,w nocy je ładnie,a za dnia nie ma opcji... gorączki nie ma ,lekki katar ,zastanawiałam się czy to nie gardło,ale chyba by to nie było tylko za dnia i nic by nie chciała połykać,a tu ewidentnie czuje smak mleka i pluje ,ewentualnie wypije tyle byle się napić. Druga opcja może być przekarmiona może,bo je naprawdę dużo ,w nocy 19-7 potrafi zjeść 5 razy po 150 lub 180ml 🙄 Trochę mi dziś opadły ręce,nie wiem co robić. Poza tym to chyba u nas ok . Szczepienie przełożyłam ze względu na ten katar no i doszło suche powietrze w domu,zamówiłam już nawilżacz,bo sama odczuwam nos.

Ps . Cieszę się,że w te święta pojem sobie bez ograniczeń 😂😂💪

Wszystkiego co najlepsze na te nadchodzące Świeta 🙂🥰 przede wszystkim zdrówka i spokoju dla całych Waszych rodzinek 🙂🎄 i też na ten nadchodzący Nowy Rok 🙂 aby był szczęśliwym rokiem dla Was 😃❤️
Pozdrawiam 😘

Zdrowych spokojnych i w rodzinnym gronie:-)aby slodkie maluchy nie dawaly za bardzo w kosc 😎
Moj byl dzis tak goscinny ze minal jedna drzemke i dziecko zombie 😈

Hej dziewczyny . Przyznaję,że nic nie nadrobiłam 🙈 Byłam 5tyg sama,bo stary musiał zostać dłużej w robocie. Ogarnianie małej,organizacja chrzcin ,wszystko na mojej głowie. Marysia jest klockiem już chyba ponad 7kg na ten moment. W pierwszy dzień świąt skończy 5miesiecy . Od kilku dni a konkretnie od czwartku mamy dramacik z jedzeniem . Jesteśmy na pepti i mała odmawia butli. Wodę ciągnie jak smok,smoka ssie,w nocy je ładnie,a za dnia nie ma opcji... gorączki nie ma ,lekki katar ,zastanawiałam się czy to nie gardło,ale chyba by to nie było tylko za dnia i nic by nie chciała połykać,a tu ewidentnie czuje smak mleka i pluje ,ewentualnie wypije tyle byle się napić. Druga opcja może być przekarmiona może,bo je naprawdę dużo ,w nocy 19-7 potrafi zjeść 5 razy po 150 lub 180ml 🙄 Trochę mi dziś opadły ręce,nie wiem co robić. Poza tym to chyba u nas ok . Szczepienie przełożyłam ze względu na ten katar no i doszło suche powietrze w domu,zamówiłam już nawilżacz,bo sama odczuwam nos.

Ps . Cieszę się,że w te święta pojem sobie bez ograniczeń 😂😂💪

Dobry klocek nie jest zly hihi :-))))

My RD od 5msca wiec gdyby trzeba bylo to sie da. Nie zalamuj sie, pokonacie to co trudniejsze a skoro ladnie przybrala na wadze znaczy sie ze jej dobrze :-)
Bym sie nie zdziwila jakby jej po prostu to mleko nie smakowalo ma swiadomce a w nocy to juz wsio jedno byle by brzuszek byl spokojny.

Ok, wszystko ponizej 92 jest cacy a najlepiej ponizej 90
Dziękuję. Powtórzyłam ten wynik i mam teraz wynik w innej jednostce i nagle mam 5,41 mmol/l. Wtedy miałam przerwę w jedzeniu 10 h a przed tym nowym badaniem 8 h i zjadłam solidna kolację plus przyszłam bardzo zmachana na to badanie, bo bieglam. Nie wiem teraz co w takiej sytuacji...

reklama
Dziękuję. Powtórzyłam ten wynik i mam teraz wynik w innej jednostce i nagle mam 5,41 mmol/l. Wtedy miałam przerwę w jedzeniu 10 h a przed tym nowym badaniem 8 h i zjadłam solidna kolację plus przyszłam bardzo zmachana na to badanie, bo bieglam. Nie wiem teraz co w takiej sytuacji...
I to jeszcze po świątecznym jedzeniu to badanie?

Do góry