reklama
Da sie ogarnac. Jak juz masz jedno to i drugie 'obsluzysz' tak samo;-) - bo musisz najgorzej jak sie odpalaja oboje na raz
Nasze zdrowko aktualnie to dno i 100kg mułu wszyscy jestesmy chorzy. Najdluzej trzymal sie najmlodszy ale dzis i jego pokonalo.
A jak Tam u Was?
Wiesz z tym brzuszkiem mowia - do 6msca sie uspokoi.
Chyba ze alergik jak moj to guzik sie uspokaja
Mamy juz 7 mscy i ja sie pytam kiedy to sie podzialo?
Jakie mieliście objawy co mówisz że alergik?
Mój mały ma straszne wzdęcia, puszcza bąki " jak stary", i płacze przy robieniu kupy więc też się zastanawiam czy nie jakaś alergia.
Karmię piersią.. odstawiłam nabiał, ale jak narazie nie ma poprawy
I co u was dziewczyny?
Powiem, że łatwo nie jest, ale jakoś dajemy rade. Małemu brzuch dokucza. Kurde.. w ciąży miałam cukrzycę to trzeba było się ograniczać.. teraz małego boli brzuch i też odstawiłam nabiał (i czekam czy coś się poprawi) .. kawy się napić z mlekiem nie mogę.. kanapki masłem nie posmaruje.. czekolady mlecznej nie zjem ciężkie to życie a jeszcze do tego mam taki apetyt, że toż to szok. Też tak macie?
olka11135
Fanka BB :)
Powiem, że łatwo nie jest, ale jakoś dajemy rade. Małemu brzuch dokucza. Kurde.. w ciąży miałam cukrzycę to trzeba było się ograniczać.. teraz małego boli brzuch i też odstawiłam nabiał (i czekam czy coś się poprawi) .. kawy się napić z mlekiem nie mogę.. kanapki masłem nie posmaruje.. czekolady mlecznej nie zjem ciężkie to życie a jeszcze do tego mam taki apetyt, że toż to szok. Też tak macie?
Ja na początku kp - tak jakoś pierwsze 3 miesiące jestem ciągle mega głodna
gooskaw
Jakie mieliście objawy co mówisz że alergik?
Mój mały ma straszne wzdęcia, puszcza bąki " jak stary", i płacze przy robieniu kupy więc też się zastanawiam czy nie jakaś alergia.
Karmię piersią.. odstawiłam nabiał, ale jak narazie nie ma poprawy
Odstawic to musisz na minimum 4-6t zeby stwierdzic czy to moze to.
U nas byla wysypka na calym ciele i buzce plus za uszami. Brzydkie kupy, sluzowe kupy czy wzdecia lub nawet brak kup.
Ja odstawilam bmk bjk orzechy kakao i cos jeszcze bylo. Do tej pory trzyma najbardziej bjk i orzechy i kakao. Tego staram sie unikac jak ognia. Dzis przesadzilam np z bmk i juz caly brzuszek i plecki w kropeczki :-(
Samo plakanie i pierdziochy to jeszcze nie jest podejrzenie alergii a raczej nauka ukladu trawiennego. Ale czywiscie ograniczyc alergeny mozesz a noz widelec pomoze bo na bank nie zaszkodzi :-)
Kawa z mlekiem owsianym zostalo mi. Nie lubie juz kawy z uht
Dlatego ja zawsze powtarzam slodkim mamuskom -nafutruj sie po porodzie slodkiego bo pozniej moze byc roznie
gooskaw
I co u was dziewczyny?
Ty tampisz co u Was w koncu a nie
Odstawic to musisz na minimum 4-6t zeby stwierdzic czy to moze to.
U nas byla wysypka na calym ciele i buzce plus za uszami. Brzydkie kupy, sluzowe kupy czy wzdecia lub nawet brak kup.
Ja odstawilam bmk bjk orzechy kakao i cos jeszcze bylo. Do tej pory trzyma najbardziej bjk i orzechy i kakao. Tego staram sie unikac jak ognia. Dzis przesadzilam np z bmk i juz caly brzuszek i plecki w kropeczki :-(
Samo plakanie i pierdziochy to jeszcze nie jest podejrzenie alergii a raczej nauka ukladu trawiennego. Ale czywiscie ograniczyc alergeny mozesz a noz widelec pomoze bo na bank nie zaszkodzi :-)
Kawa z mlekiem owsianym zostalo mi. Nie lubie juz kawy z uht
Dlatego ja zawsze powtarzam slodkim mamuskom -nafutruj sie po porodzie slodkiego bo pozniej moze byc roznie
Na buzi sucha skóra i szorstka i kupa trochę śluzowata dlatego się zastanawiam czy nie alergia. Niby kupy codziennie no i nie wiem czy konsultować z pediatra
Ja pakuje w siebie jak śmietniktłumaczę sobie, że w ciąży nie mogłam to teraz musze sobie odbić, ale odbijać to się niedługo będzie można ode mniePowiem, że łatwo nie jest, ale jakoś dajemy rade. Małemu brzuch dokucza. Kurde.. w ciąży miałam cukrzycę to trzeba było się ograniczać.. teraz małego boli brzuch i też odstawiłam nabiał (i czekam czy coś się poprawi) .. kawy się napić z mlekiem nie mogę.. kanapki masłem nie posmaruje.. czekolady mlecznej nie zjem ciężkie to życie a jeszcze do tego mam taki apetyt, że toż to szok. Też tak macie?
Łatwo nie jest, ale to chyba jak wszędzie, wzloty i upadki. Moj Maksik nie chce wcale spać w dzień
Maksik prawie 8kgjesteśmy w 95 centylu i wagi i wzrostuTy tampisz co u Was w koncu a nie
2 tyg temu byliśmy w szpitalu. Wcześniej przez 3 tyg chodziłam z nim do lekarzy, bo kaszlał i mi się coś nie podobało. Ale wszyscy, że osłuchowo czysto, może suche powietrze, może niewykształcony układ pokarmowy i treść mu zalega, sraty taty. Po 3 tyg nagle się okazuje, że zapalenie oskrzeli I że gra ram całą symfonia Beethovena. Dostaliśmy leki wziewne, ale nie przynosiły efektu. W koncu doszło do zapalenia płuc i pojechaliśmy do szpitala. Ale ogólnie nie miał żadnej gorączki, żadnych podwyższonych parametrów stanów zapalnych, covid ujemny, RSV też. Więc stwierdzili, że to zachlystowe zapalenie płuc. Po antybiotyku przeszedł mu ten straszny kaszel i niby już wszystko ok.
Z przyjemniejszych tematów to już możemy się razem turlac na macie, bo ten uparciuch tak trenuje obroty, że jak mu nie wychodzi to cały blok słyszy, aż w końcu się uda i ze znienawidzonej na początku pozycji na brzuszku, ta pozycja stała się już ulubiona
Slina to mu leci hektolitrami już od 2 miesiąca, więc może jakieś zębiska się pojawia. A i rozszerzamy dietę. Co by nie tracił na wadze
Starszy super się opiekuje bratem, ale niestety uwiera go fakt, że mama nie ma czasu pojeździć z nim samochodami tak długo, jakby oczekiwał. Wraca z przedszkola stęskniony, chciałby coś ze mną porobić, a tu nie za bardzo jest jak
reklama
gooskaw
@Daria1991 alez klocuszek my odbilismy z 5 centyla i powoli odbijamy z 10 takze wspolczuje Twoim plecm fanie ze chowa sie dobrze, gorzej z tym zapaleniem plucek. Ja zawsze jestem zdania ze intuicja mamy ponad wszystko. Wazne ze juz dobrze.
U nas starszak tez sie buntuje ale chyba wiecej rozumie z racji wieku. Maly jest juz tez na tyle kumaty ze wykorzystuje swoja pozycje. Poki co moje chlopaki sie kochaja i jeszcze nie tłuką :-)
My za to na etapie wspinania siegdzie sie uda podciagnac i krzyczenia z niezadowolenia/niemocy/pomocy takze ten krzyk nie mija....
Jak RD?
U nas starszak tez sie buntuje ale chyba wiecej rozumie z racji wieku. Maly jest juz tez na tyle kumaty ze wykorzystuje swoja pozycje. Poki co moje chlopaki sie kochaja i jeszcze nie tłuką :-)
My za to na etapie wspinania siegdzie sie uda podciagnac i krzyczenia z niezadowolenia/niemocy/pomocy takze ten krzyk nie mija....
Jak RD?