reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Cukrzyca ciążowa

Ja się tak modlę,żeby te półtora tyg zleciało i wybiło magiczne 37+0 🙈🙈 Zaczynam czuć stresa w związku z porodem i w ogóle całą sytuacja,do tego dochodzą ciocie dobre rada i inne rzeczy. Dzisiaj mam wizytę o 18 ❤️ Mam nadzieję,że wszystko gra,bo mam ekipę od kostki o nie wchodzi w grę żaden szpital więc mam nadzieję,że dziecko i ciało będą współpracować 😂 Ciekawa jestem ile mała waży,wczoraj w aptece pani wydała osad,że mam taki duży brzuch, że miesiąca to ja nie wytrzymam w dwupaku. Dzisiaj też szczepionka na krztusiec i mierzenie miednicy . Ciekawa jestem wszystkiego .
Apropo czy Ty jesteś tak senna? Ja to mogłabym spać ciągle,wczoraj nie miałam szansy drzemki to ostatni raz spojrzałam na zegarek po 20 i już spałam 😂🙈
To dawaj znać po wizycie. U mnie 34+0 waga była 2300g.
Senna nie jestem, bardziej rozleniwiona i mam problemy ze snem, bo się często budzę w nocy, ale już mi jest tak niewygodnie. A ty korzystaj z drzemek w ciągu dnia, jeśli jest taka możliwość, widocznie organizm potrzebuje 😁
Na jutro zaplanowałam pakowanie torby do szpitala 😅

reklama
Senna nie jestem, bardziej rozleniwiona i mam problemy ze snem, bo się często budzę w nocy, ale już mi jest tak niewygodnie. A ty korzystaj z drzemek w ciągu dnia, jeśli jest taka możliwość, widocznie organizm potrzebuje 😁
Mnie też jak nie boli bark to biodro i nie wiem czy jednak na ortopedii by miejsca dla mnie nie było 😂 Ja się zmobilizowałam i spakowałam ,jestem trochę spokojniejsza,że te rzeczy najbardziej potrzebne są gotowe 👌

Na czczo miewałam wartości tak od 90 do 100 max . Z dietą miałam próbować przez 2 tyg , niestety po tym czasie i po mimo diety, cukry na czczo dalej żyły swoim zyciem 🙃. Reakcja lekarza była natychmiastowa i wjechała insulina na noc.
Co 3 dni zwiększałam po 2-3 j.😉
Aż dobiłam magicznej 13nastki 😜te jednostki utrzymuje już ponad 2 miesiące i cukry od 75 do 88 💪

Daj znać jak u Ciebie będzie po wizycie 🤞🏻
dobrze ze jutro mam wizytę. Dzisiaj mimo diety cukry już szaleja . Naczczo 112 a po 1 śniadaniu 151 ... czy przy wyższym cukrze mogę być bardziej senna ?

U nas było 2420 w 34+ 1, teraz w 38 niby 3450.
Ja sypiam słabiutko, mokra cała, gorąco, siku co 2 h !!! , tabletka na zgagę w buzi i tylko lewy bok :/ przekręcić się ciężko, fakt, ale z tytułu zgagi i tak jest to nieopłacalne.

A poza tym to czuję się nieźle 😊

dobrze ze jutro mam wizytę. Dzisiaj mimo diety cukry już szaleja . Naczczo 112 a po 1 śniadaniu 151 ... czy przy wyższym cukrze mogę być bardziej senna ?
No to moja droga będzie potrzebna insulina . Nie ma co się bać , jest całkowicie bezpieczna w ciąży .
Cukier po śniadaniu jest podwyższony ale nie jest to jakieś ogromne przekroczenie i myśle ze nie ma to aż takiego wpływu na samopoczucie czy senność 😉. Jak to w ciąży …bywają lepsze i gorsze dni 😉.

Śmiało pytaj tu dziewczyn co jeść , jak łączyć produkty 😉. Mi naprawdę mega pomogły 😉 . Ta dieta nie polega na głodowaniu a na częstym jedzeniu (co 2-3h) i mądrym łączeniu produktów 👍

Mnie też jak nie boli bark to biodro i nie wiem czy jednak na ortopedii by miejsca dla mnie nie było 😂 Ja się zmobilizowałam i spakowałam ,jestem trochę spokojniejsza,że te rzeczy najbardziej potrzebne są gotowe 👌
Zazdro, u mnie motywacja jest na poziomie zerowym 😅ale jutro wpada moja koleżanka i stwierdzilysny, ze razem to ogarniemy 😁
Ja to samo, jedynie do ortopedy 🙈

Cisza, spokój. Tylko zgaga zabija.
Cukry chyba bez szału, po śniadaniu warzywnym to miałam nawet 84 😅.
Znowu bym pewnie przenosiła ciążę ..
Cisza i spokój przed "burza" 😁 to czekamy dalej na info 😁
U nas było 2420 w 34+ 1, teraz w 38 niby 3450.
Ja sypiam słabiutko, mokra cała, gorąco, siku co 2 h !!! , tabletka na zgagę w buzi i tylko lewy bok :/ przekręcić się ciężko, fakt, ale z tytułu zgagi i tak jest to nieopłacalne.

A poza tym to czuję się nieźle 😊
Czyli takie podobne te wagi. Tam, gdzie robię usg to zawsze patrzy na mnie, jak na swiruske, bo ja zadaje za każdym razem pytanie, czy dziecko nie jest za duże, bo ta cukrzyca itd. On mi zawsze mowi, że zarówno dorośli, jak i dzieci, jedni są mniejsi, drudzy wieksi, żebym nie przesadzała 🤷więc chyba wszystko w normie.
O tak, upał, sikanie, co chwile, do przekręcenia przydałby się dzwig- znamy to 😅

Melduje się po wizycie 😘
Marysia waży 2600, dzisiaj 35+4 . Mierzyła ja dwa razy . Głowa wysoko ,nie jest w kanale ,wód płodowych dużo . Po pomiarze miednicy zapadła decyzja i cesarskim cięciu...termin na 31 lipca 🙈

reklama
Melduje się po wizycie 😘
Marysia waży 2600, dzisiaj 35+4 . Mierzyła ja dwa razy . Głowa wysoko ,nie jest w kanale ,wód płodowych dużo . Po pomiarze miednicy zapadła decyzja i cesarskim cięciu...termin na 31 lipca 🙈
O kurcze, a ty chyba się nastawiałas na sn? Ale skoro taka jest decyzja lekarza to chyba trzeba ja zaakceptowac. Ogólnie słyszałam, że niektórym mierzą miednice, ale mi jakoś nie mierzyli 🤷

Do góry