Wiem o czym mówisz z tym śniadaniem, chociaż mi pomidor zjedzony tak do czasu podwieczorka nic nie robi. Ale wiadomo, każda z nas toleruje coś innego. Nath z czystym sumieniem możemy powiedzieć, że lada chwila i będziemy rozpakowane tak się modliłam, żeby był już lipiec i proszę, mamy toNo dokładnie ,zapytam jutro .
Apropo pomidora to coś "złego" w nim jest . Zjadłam rano śniadanie jak zwykle,po którym gdzieś tam cukier do 125,ale mnie naszło dołożyć 2 plasterki pomidora i prawie pod korek 137
Ale zauważyłam,że najgorzej mi ogarnąć śniadanie,po nim lubię mieć niespodziankę w postaci wyskoku cukru czasem . Już nie jest tak łatwo,jak na początku że zwykle kanapki przechodziły. Hihi
reklama
@sadness35 masz dla nas jakieś wspaniale wieści?
Mama23?????
Fanka BB :)
Hej mam pytanko . Aktualnie jestem w 30 tyg . Robiłam krzywa cukrowa w 27 tyg , wynik po 1 h po glukozie był 182 . Dostałam skierowanie do diabetologa . Od 5 dni jestem na diecie i mierze cukry 6 razy dziennie , naczczo i 1 h po każdym posiłku jeśli chodzi o posiłki to już w każdym mieszczę się w normach do 140. Problem niestety jest z cukrem naczczo . Cały czas utrzymuje się 100 /101 . I takie pytanie do was . Przy jakim cukrze i po jakim czasie stosowanie diety diabetolog decyduje o włączeniu insuliny ? Pytam narazie tutaj bo wizytę mam w środę
gooskaw
Hej mam pytanko . Aktualnie jestem w 30 tyg . Robiłam krzywa cukrowa w 27 tyg , wynik po 1 h po glukozie był 182 . Dostałam skierowanie do diabetologa . Od 5 dni jestem na diecie i mierze cukry 6 razy dziennie , naczczo i 1 h po każdym posiłku jeśli chodzi o posiłki to już w każdym mieszczę się w normach do 140. Problem niestety jest z cukrem naczczo . Cały czas utrzymuje się 100 /101 . I takie pytanie do was . Przy jakim cukrze i po jakim czasie stosowanie diety diabetolog decyduje o włączeniu insuliny ? Pytam narazie tutaj bo wizytę mam w środę
U mnie bylo to notorycznie okolo 95 przez okres ok tygodnia samokontroli cukrow. Okolo 100 to mysle ze i po 3 dniach bym dostala. Zalezy od diablo. Za ilemasz wizyte?
Mama23?????
w środęU mnie bylo to notorycznie okolo 95 przez okres ok tygodnia samokontroli cukrow. Okolo 100 to mysle ze i po 3 dniach bym dostala. Zalezy od diablo. Za ilemasz wizyte?
Coffe18
Na czczo miewałam wartości tak od 90 do 100 max . Z dietą miałam próbować przez 2 tyg , niestety po tym czasie i po mimo diety, cukry na czczo dalej żyły swoim zyciem . Reakcja lekarza była natychmiastowa i wjechała insulina na noc.Hej mam pytanko . Aktualnie jestem w 30 tyg . Robiłam krzywa cukrowa w 27 tyg , wynik po 1 h po glukozie był 182 . Dostałam skierowanie do diabetologa . Od 5 dni jestem na diecie i mierze cukry 6 razy dziennie , naczczo i 1 h po każdym posiłku jeśli chodzi o posiłki to już w każdym mieszczę się w normach do 140. Problem niestety jest z cukrem naczczo . Cały czas utrzymuje się 100 /101 . I takie pytanie do was . Przy jakim cukrze i po jakim czasie stosowanie diety diabetolog decyduje o włączeniu insuliny ? Pytam narazie tutaj bo wizytę mam w środę
Co 3 dni zwiększałam po 2-3 j.
Aż dobiłam magicznej 13nastki te jednostki utrzymuje już ponad 2 miesiące i cukry od 75 do 88
Daj znać jak u Ciebie będzie po wizycie
U mnie, jak tylko zadzwoniłam umówić się na wizytę do diabetologa od razu tez kazali przejść na dietę i zapisywać cukry. Wizyta była około półtorej tygodnia później, a w tym czasie miałam wyniki powyżej 90, ale 100 nie przekraczało. Od razu na wizycie dostałam insulinę.Hej mam pytanko . Aktualnie jestem w 30 tyg . Robiłam krzywa cukrowa w 27 tyg , wynik po 1 h po glukozie był 182 . Dostałam skierowanie do diabetologa . Od 5 dni jestem na diecie i mierze cukry 6 razy dziennie , naczczo i 1 h po każdym posiłku jeśli chodzi o posiłki to już w każdym mieszczę się w normach do 140. Problem niestety jest z cukrem naczczo . Cały czas utrzymuje się 100 /101 . I takie pytanie do was . Przy jakim cukrze i po jakim czasie stosowanie diety diabetolog decyduje o włączeniu insuliny ? Pytam narazie tutaj bo wizytę mam w środę
Mama23?????
Dziękuję wszystkim dziewczynom za odpowiedzi. Teraz chociaż wiem na co się przygotować
Mama23?????
dam znaćNa czczo miewałam wartości tak od 90 do 100 max . Z dietą miałam próbować przez 2 tyg , niestety po tym czasie i po mimo diety, cukry na czczo dalej żyły swoim zyciem . Reakcja lekarza była natychmiastowa i wjechała insulina na noc.
Co 3 dni zwiększałam po 2-3 j.
Aż dobiłam magicznej 13nastki te jednostki utrzymuje już ponad 2 miesiące i cukry od 75 do 88
Daj znać jak u Ciebie będzie po wizycie
reklama
Nath096
Ja się tak modlę,żeby te półtora tyg zleciało i wybiło magiczne 37+0 Zaczynam czuć stresa w związku z porodem i w ogóle całą sytuacja,do tego dochodzą ciocie dobre rada i inne rzeczy. Dzisiaj mam wizytę o 18 Mam nadzieję,że wszystko gra,bo mam ekipę od kostki o nie wchodzi w grę żaden szpital więc mam nadzieję,że dziecko i ciało będą współpracować Ciekawa jestem ile mała waży,wczoraj w aptece pani wydała osad,że mam taki duży brzuch, że miesiąca to ja nie wytrzymam w dwupaku. Dzisiaj też szczepionka na krztusiec i mierzenie miednicy . Ciekawa jestem wszystkiego .Wiem o czym mówisz z tym śniadaniem, chociaż mi pomidor zjedzony tak do czasu podwieczorka nic nie robi. Ale wiadomo, każda z nas toleruje coś innego. Nath z czystym sumieniem możemy powiedzieć, że lada chwila i będziemy rozpakowane tak się modliłam, żeby był już lipiec i proszę, mamy to
Apropo czy Ty jesteś tak senna? Ja to mogłabym spać ciągle,wczoraj nie miałam szansy drzemki to ostatni raz spojrzałam na zegarek po 20 i już spałam