reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Cukrzyca ciążowa

czyli wcale nawet woda ? Bo czytałam jakieś instruktaże to pisało żeby się podmyć sama woda 🙈 No to oki,nie będę 🤣

Nie, bo masz wlasnie pobrac to co ew tam masz. A jak podmyjesz a chcesz tylko maznac patykiem to zmyjesz 🤷‍♀️ oczywiscie jesli chodzi o pochwe to tam sobie pomazasz tym patyczkiem w srodku wiec moglabys podmyc ale... za blisko jedno drugiego 🙈🤭

reklama
Ja bym żarła owocki oj... żarlabym jak dzik maliny 🤪

Ale ni moge bo mlody po tym kupek nie robi i brzusio dokucza... buuuuuuuu :-) za to czasam zeżre czekolade a niedlugi hemoglobina glikowana i bedzie wstyd 🤦‍♀️🤓
Ja mam codziennie dostawę koszyka truskawek to większość oddaje siostrze,czereśnia aż się gnie pod owocami,a o lodach to nie wspomnę 🤣🙈 ale jeszcze trochę i będzie sernik zapity jakimś dobrym słodkim gazowanym napojem 🤣🤣🙈 swoją drogą woda mi już bokiem wychodzi,ale jak wypije za dużo gazowanej to nie mogę zrobić 2 bo mam całe jelita zagazowane i nie idzie 🙈
Do tego po szpitalu mam ze 3 hemoroidy raz dokuczające mniej raz bardziej.
U mnie teraz któryś dzień ciepła i moje stopy przestają się czasem mieścić w buty 🙈

Ogólnie dobrze. Mała mi tylko dokucza 🤣 Nie mogę się wyspać i już nie wyspie ,bo sikanie ,połamaną jestem 🤣 Łapią mnie skurcze ostatnio w pachwinie /udzie ale takie momentalne i puszczają .
Pozatym raczej ok. Głodna jestem non stop ,muszę się pilnować,żeby cukry były ok ,nie przeginać z owockami,a teraz tyle tego 😏
Ojjjjj taaaak owocki teraz wchodzą jak złoto 🤤🤤🤤

Mi lubi cukier skoczyć po pomidorach malinowych 🫣 niby jeszcze w normie ale już w górnych granicach 😜
W tym roku jeszcze postawiłam namiot i posadziłam 20 krzaczków pomidorków 😜 to dopiero będzie kombo jak dojrzeją 😉

To dobrze ze malutka daje o sobie znać 🤩 tak niewiele Wam już zostało do spotkania 😍
wypoczywaj jak najwiecej póki możesz 😉 potem każda minuta będzie na wagę złota 😊

Mi lubi cukier skoczyć po pomidorach malinowych 🫣 niby jeszcze w normie ale już w górnych granicach 😜
W tym roku jeszcze postawiłam namiot i posadziłam 20 krzaczków pomidorków 😜 to dopiero będzie kombo jak dojrzeją 😉

To dobrze ze malutka daje o sobie znać 🤩 tak niewiele Wam już zostało do spotkania 😍
wypoczywaj jak najwiecej póki możesz 😉 potem każda minuta będzie na wagę złota 😊
Ja też mam swoje pomidorki ,właśnie się pozawiazywaly. Przywiozłam z południa Francji i są takie wielkie i mięsiste lepszych nie jadłam ❤️ zobaczymy jak będzie . Ja to i tak mam cały czas to,że gorzej metabolizuje np biała mąkę niż zwykły cukier.

Dziewczyny mam zapytanie, czy z racji cukrzycy u Was również będąc w 35 tygodniu należy w szpitalu zapisać się na wywołanie porodu? Moje maleństwo jest o dwa tygodnie za duże, mój termin na porodu jest na 27 lipiec, ale w szpitalu mam się stawić 13.07. Lekarz powiedziała, że zrobią mi na badania i będą wywoływać szybszy poród, jak jest u Was ?

Hihi ja mam 60 krzaczkow ❤️❤️❤️ kocham pomidory 🥰😂

Ja mam codziennie dostawę koszyka truskawek to większość oddaje siostrze,czereśnia aż się gnie pod owocami,a o lodach to nie wspomnę 🤣🙈 ale jeszcze trochę i będzie sernik zapity jakimś dobrym słodkim gazowanym napojem 🤣🤣🙈 swoją drogą woda mi już bokiem wychodzi,ale jak wypije za dużo gazowanej to nie mogę zrobić 2 bo mam całe jelita zagazowane i nie idzie 🙈
Do tego po szpitalu mam ze 3 hemoroidy raz dokuczające mniej raz bardziej.
U mnie teraz któryś dzień ciepła i moje stopy przestają się czasem mieścić w buty 🙈

Ja oamietam ze w konciwce odrzuciko mnie wlasnie od wosy gazowanej a nie pije nic innego przez caly rok jak woda gazowana 🤦‍♀️ probowalas zwykla filtorowana?
Ja też mam swoje pomidorki ,właśnie się pozawiazywaly. Przywiozłam z południa Francji i są takie wielkie i mięsiste lepszych nie jadłam ❤️ zobaczymy jak będzie . Ja to i tak mam cały czas to,że gorzej metabolizuje np biała mąkę niż zwykły cukier.

Normalnie zazdro poszlo 🤓

Dziewczyny mam zapytanie, czy z racji cukrzycy u Was również będąc w 35 tygodniu należy w szpitalu zapisać się na wywołanie porodu? Moje maleństwo jest o dwa tygodnie za duże, mój termin na porodu jest na 27 lipiec, ale w szpitalu mam się stawić 13.07. Lekarz powiedziała, że zrobią mi na badania i będą wywoływać szybszy poród, jak jest u Was ?
U mnie dzisiaj skończone 33 tc, a wczoraj byłam u diabetologa i nie wspominała, że wywołanie będzie jakoś sporo szybciej, bardziej, jeśli samo się nie rozkręci szybciej to skierowanie będzie na kilka dni przed terminem. Kolejna wizyta u diabetologa, jak będę miała 36+6 i pewnie już na tej wizycie dostanę dalsze instrukcje. Nie wiem, jak jest jeśli właśnie dzidzia jest większa, niż powinna. U mnie do tej pory wielkość dziecka jest w normie.

reklama

Wszystko zalezy zawsze od wynikow ale tak 1-2tyg wczesniej zazwyczaj rozwiazuje sie ciaze z cukrzyca chyba ze jestes na samej diecie i przeplywy wzorowe to mozna poczekac do samorozwiazania.

Do góry