reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Cukrzyca ciążowa

czyli wcale nawet woda ? Bo czytałam jakieś instruktaże to pisało żeby się podmyć sama woda 🙈 No to oki,nie będę 🤣

Nie, bo masz wlasnie pobrac to co ew tam masz. A jak podmyjesz a chcesz tylko maznac patykiem to zmyjesz 🤷‍♀️ oczywiscie jesli chodzi o pochwe to tam sobie pomazasz tym patyczkiem w srodku wiec moglabys podmyc ale... za blisko jedno drugiego 🙈🤭

reklama
Ja bym żarła owocki oj... żarlabym jak dzik maliny 🤪

Ale ni moge bo mlody po tym kupek nie robi i brzusio dokucza... buuuuuuuu :-) za to czasam zeżre czekolade a niedlugi hemoglobina glikowana i bedzie wstyd 🤦‍♀️🤓
Ja mam codziennie dostawę koszyka truskawek to większość oddaje siostrze,czereśnia aż się gnie pod owocami,a o lodach to nie wspomnę 🤣🙈 ale jeszcze trochę i będzie sernik zapity jakimś dobrym słodkim gazowanym napojem 🤣🤣🙈 swoją drogą woda mi już bokiem wychodzi,ale jak wypije za dużo gazowanej to nie mogę zrobić 2 bo mam całe jelita zagazowane i nie idzie 🙈
Do tego po szpitalu mam ze 3 hemoroidy raz dokuczające mniej raz bardziej.
U mnie teraz któryś dzień ciepła i moje stopy przestają się czasem mieścić w buty 🙈

Ogólnie dobrze. Mała mi tylko dokucza 🤣 Nie mogę się wyspać i już nie wyspie ,bo sikanie ,połamaną jestem 🤣 Łapią mnie skurcze ostatnio w pachwinie /udzie ale takie momentalne i puszczają .
Pozatym raczej ok. Głodna jestem non stop ,muszę się pilnować,żeby cukry były ok ,nie przeginać z owockami,a teraz tyle tego 😏
Ojjjjj taaaak owocki teraz wchodzą jak złoto 🤤🤤🤤

Mi lubi cukier skoczyć po pomidorach malinowych 🫣 niby jeszcze w normie ale już w górnych granicach 😜
W tym roku jeszcze postawiłam namiot i posadziłam 20 krzaczków pomidorków 😜 to dopiero będzie kombo jak dojrzeją 😉

To dobrze ze malutka daje o sobie znać 🤩 tak niewiele Wam już zostało do spotkania 😍
wypoczywaj jak najwiecej póki możesz 😉 potem każda minuta będzie na wagę złota 😊

Mi lubi cukier skoczyć po pomidorach malinowych 🫣 niby jeszcze w normie ale już w górnych granicach 😜
W tym roku jeszcze postawiłam namiot i posadziłam 20 krzaczków pomidorków 😜 to dopiero będzie kombo jak dojrzeją 😉

To dobrze ze malutka daje o sobie znać 🤩 tak niewiele Wam już zostało do spotkania 😍
wypoczywaj jak najwiecej póki możesz 😉 potem każda minuta będzie na wagę złota 😊
Ja też mam swoje pomidorki ,właśnie się pozawiazywaly. Przywiozłam z południa Francji i są takie wielkie i mięsiste lepszych nie jadłam ❤️ zobaczymy jak będzie . Ja to i tak mam cały czas to,że gorzej metabolizuje np biała mąkę niż zwykły cukier.

Dziewczyny mam zapytanie, czy z racji cukrzycy u Was również będąc w 35 tygodniu należy w szpitalu zapisać się na wywołanie porodu? Moje maleństwo jest o dwa tygodnie za duże, mój termin na porodu jest na 27 lipiec, ale w szpitalu mam się stawić 13.07. Lekarz powiedziała, że zrobią mi na badania i będą wywoływać szybszy poród, jak jest u Was ?

Hihi ja mam 60 krzaczkow ❤️❤️❤️ kocham pomidory 🥰😂

Ja mam codziennie dostawę koszyka truskawek to większość oddaje siostrze,czereśnia aż się gnie pod owocami,a o lodach to nie wspomnę 🤣🙈 ale jeszcze trochę i będzie sernik zapity jakimś dobrym słodkim gazowanym napojem 🤣🤣🙈 swoją drogą woda mi już bokiem wychodzi,ale jak wypije za dużo gazowanej to nie mogę zrobić 2 bo mam całe jelita zagazowane i nie idzie 🙈
Do tego po szpitalu mam ze 3 hemoroidy raz dokuczające mniej raz bardziej.
U mnie teraz któryś dzień ciepła i moje stopy przestają się czasem mieścić w buty 🙈

Ja oamietam ze w konciwce odrzuciko mnie wlasnie od wosy gazowanej a nie pije nic innego przez caly rok jak woda gazowana 🤦‍♀️ probowalas zwykla filtorowana?
Ja też mam swoje pomidorki ,właśnie się pozawiazywaly. Przywiozłam z południa Francji i są takie wielkie i mięsiste lepszych nie jadłam ❤️ zobaczymy jak będzie . Ja to i tak mam cały czas to,że gorzej metabolizuje np biała mąkę niż zwykły cukier.

Normalnie zazdro poszlo 🤓

Dziewczyny mam zapytanie, czy z racji cukrzycy u Was również będąc w 35 tygodniu należy w szpitalu zapisać się na wywołanie porodu? Moje maleństwo jest o dwa tygodnie za duże, mój termin na porodu jest na 27 lipiec, ale w szpitalu mam się stawić 13.07. Lekarz powiedziała, że zrobią mi na badania i będą wywoływać szybszy poród, jak jest u Was ?
U mnie dzisiaj skończone 33 tc, a wczoraj byłam u diabetologa i nie wspominała, że wywołanie będzie jakoś sporo szybciej, bardziej, jeśli samo się nie rozkręci szybciej to skierowanie będzie na kilka dni przed terminem. Kolejna wizyta u diabetologa, jak będę miała 36+6 i pewnie już na tej wizycie dostanę dalsze instrukcje. Nie wiem, jak jest jeśli właśnie dzidzia jest większa, niż powinna. U mnie do tej pory wielkość dziecka jest w normie.

reklama

Wszystko zalezy zawsze od wynikow ale tak 1-2tyg wczesniej zazwyczaj rozwiazuje sie ciaze z cukrzyca chyba ze jestes na samej diecie i przeplywy wzorowe to mozna poczekac do samorozwiazania.

Do góry