reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Cukrzyca ciążowa

Właśnie google mówią że stąd i stąd ,mi wydaje że doktor mówiła "o całej długości " 🤣 Ale wolę się upewnić ,bo myślałam że zrobi mi to ona jak cytologię,a ona mi dała patyk i mam zrobić i zanieść do labo .
O kurła 😱 ale że sama 🤔
Nie masz możliwości Np podejść do szpitala i poprosić położnej żeby Ci wymaz pobrała ?

W razie W poszukaj może na YouTube jakiś filmików instruktażowych 😉

reklama
O kurła 😱 ale że sama 🤔
Nie masz możliwości Np podejść do szpitala i poprosić położnej żeby Ci wymaz pobrała ?

W razie W poszukaj może na YouTube jakiś filmików instruktażowych 😉
No właśnie samej,a pewna byłam,że mi ona zroji jak cytologię . Grzebałam trochę w internecie i w większości pisze,że pobiera się jednym patykiem i z tyłu i z przodu i tak zrobię . Ewnetualnie mi każe powtórzyć . Nie mam ja to już za szpital dziękuję...leżałam tydzień z bólem nerki nie miałam zrobionego USG,a będą się mną zajmować o wymaz. Ech.

Hej dziewczyny . Moje cukru narazie ok ,wczoraj po śniadaniu nieszczęsne 141,niestety bez jaja rano ani rusz .
Mam trochę obleśne pytanie ,ale nie skumalam dokładnie pani doktor,w google mi mówią roznie.
Czy wymaz na gbs pobiera się tylko z pochwy czy o całej długości i z odbytu tez? 🤔
Przepraszam jeżeli ktoś mocno wrażliwy 🙊😘

Jezus maria 🙈 mi pobierala polozna z pochwy a jesli chodzi o pupe to tylko tak maznela na wylocie wiec jestem zdziwiona ze Twoja chce Ci .... wkladac ten patyczek 🙈 chyba ze chodzilo ino o wymaz z pochwy na "calej dlugosci"

No właśnie samej,a pewna byłam,że mi ona zroji jak cytologię . Grzebałam trochę w internecie i w większości pisze,że pobiera się jednym patykiem i z tyłu i z przodu i tak zrobię . Ewnetualnie mi każe powtórzyć . Nie mam ja to już za szpital dziękuję...leżałam tydzień z bólem nerki nie miałam zrobionego USG,a będą się mną zajmować o wymaz. Ech.
Fakt po twoich przejściach szpital to zły pomysl 🫣😉
Napewno sobie poradzisz 🤞🏻
A jak się wogole czujesz ?

Jezus maria 🙈 mi pobierala polozna z pochwy a jesli chodzi o pupe to tylko tak maznela na wylocie wiec jestem zdziwiona ze Twoja chce Ci .... wkladac ten patyczek 🙈 chyba ze chodzilo ino o wymaz z pochwy na "calej dlugosci"
Nie no wkładaniu to nic nie mówiła 🤣 tylko,że jedziemy o całej długości do końca 🤣🙈 więc chyba tylko tak właśnie mazne po wierzchu 🙈🙊

Ja juz sprawdzam wszystko, bo wczoraj też pytałam się diabetolog o to zelazo i powiedziała, że jeśli ma cukier w składzie to może wpływać na cukry. Ale moje zelazo nie ma cukru, więc jedyne co jeszcze dodałam to magnez, który już cukier ma. Odstawie na 2-3 dni, a nóż się coś poprawi.

Z dniem porodu pożegnać dietę, czyż to nie brzmi pięknie 🥰🥰🥰

Ty już pewnie siedzisz na walizkach, ja się cały czas zbieram do spakowania 😅

Przeziebienie i upaly tez robia swoje. Sprobuj wciagu dnia jeszcze wode z cytryna pic i faktycznie ten magnez mogl troche podbic ale mysle ze nie jest winowajca utrzymujacych sie cukrow tylko po prostu zaawansowanie ciazy

Właśnie google mówią że stąd i stąd ,mi wydaje że doktor mówiła "o całej długości " 🤣 Ale wolę się upewnić ,bo myślałam że zrobi mi to ona jak cytologię,a ona mi dała patyk i mam zrobić i zanieść do labo .

Tylko jeszcze jeden aspekt nie mozesz sie umyc przed badaniem 🙈 musi byc po nocy.

Fakt po twoich przejściach szpital to zły pomysl 🫣😉
Napewno sobie poradzisz 🤞🏻
A jak się wogole czujesz ?
Ogólnie dobrze. Mała mi tylko dokucza 🤣 Nie mogę się wyspać i już nie wyspie ,bo sikanie ,połamaną jestem 🤣 Łapią mnie skurcze ostatnio w pachwinie /udzie ale takie momentalne i puszczają .
Pozatym raczej ok. Głodna jestem non stop ,muszę się pilnować,żeby cukry były ok ,nie przeginać z owockami,a teraz tyle tego 😏

reklama
Ja bym żarła owocki oj... żarlabym jak dzik maliny 🤪

Ale ni moge bo mlody po tym kupek nie robi i brzusio dokucza... buuuuuuuu :-) za to czasam zeżre czekolade a niedlugi hemoglobina glikowana i bedzie wstyd 🤦‍♀️🤓

Do góry