reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Cukrzyca ciążowa

reklama
Ja mam codziennie dostawę koszyka truskawek to większość oddaje siostrze,czereśnia aż się gnie pod owocami,a o lodach to nie wspomnę 🤣🙈 ale jeszcze trochę i będzie sernik zapity jakimś dobrym słodkim gazowanym napojem 🤣🤣🙈 swoją drogą woda mi już bokiem wychodzi,ale jak wypije za dużo gazowanej to nie mogę zrobić 2 bo mam całe jelita zagazowane i nie idzie 🙈
Do tego po szpitalu mam ze 3 hemoroidy raz dokuczające mniej raz bardziej.
U mnie teraz któryś dzień ciepła i moje stopy przestają się czasem mieścić w buty 🙈
Matko, stopy u mnie też tragedia. Czuje jakby miały eksplodowac🙄

Ja oamietam ze w konciwce odrzuciko mnie wlasnie od wosy gazowanej a nie pije nic innego przez caly rok jak woda gazowana 🤦‍♀️ probowalas zwykla filtorowana?

Normalnie zazdro poszlo 🤓
Cały czas pije właśnie z dzbanka , czasem jak mnie najdzie tj pociągne kilka łyków gazowanej

Dziewczyny mam zapytanie, czy z racji cukrzycy u Was również będąc w 35 tygodniu należy w szpitalu zapisać się na wywołanie porodu? Moje maleństwo jest o dwa tygodnie za duże, mój termin na porodu jest na 27 lipiec, ale w szpitalu mam się stawić 13.07. Lekarz powiedziała, że zrobią mi na badania i będą wywoływać szybszy poród, jak jest u Was ?
U mnie gin powiedziała,że napewno nie przetrzymamy ciąży. A jak zapytałam o to czy trzeba iść wcześniej do szpitala to powiedziała wlasnie,że zależy jakie są cukry,jak sobie pacjentka radzi i jak jest właśnie z łożyskiem itp.

U mnie cukry w porządku, udaje mi się zapanować, przepustowość również, tyle że maleństwo duże dlatego będą szybciej wywoływać i tak się zastanawiałam, czy któraś z Was również na podobną sytuację.

Na rozwiazanie z powodu wagi dziecka to chyba nie ale ze wzgledu na cukrzyce (chociaz opanowana) tak. Ja sama mialam miec okolo 38tc wywolywanie a maly wolal wyjsc w 37tc:-)

reklama
Tuż to hurtowe ilości 😍 zazdro 💪

Pomidorki to żyćko ! Takie z własnej uprawy to wogole niebo w gębie 🤤🤤🤤

Jak mialam lezaca koncowke ciazy to moglam chociaz rekami ruszac i zasadzilam sobie 2x wiecej ale pikowac juz nie dalam rady i mi polowe sadzonek Starszaczek z wujkiem zniszczyli 🙈

Ale uwazam tak jak Ty pomidorki to żyćko 😎

Moj maz sie smieje czy innego warzywa nie znam 🤷‍♀️
Cały czas pije właśnie z dzbanka , czasem jak mnie najdzie tj pociągne kilka łyków gazowanej

A juz dzieki temu jelitowe sprawy sie unormowaly? A jak ta kolka?

Do góry