reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Cukrzyca ciążowa

reklama
Ja mam codziennie dostawę koszyka truskawek to większość oddaje siostrze,czereśnia aż się gnie pod owocami,a o lodach to nie wspomnę 🤣🙈 ale jeszcze trochę i będzie sernik zapity jakimś dobrym słodkim gazowanym napojem 🤣🤣🙈 swoją drogą woda mi już bokiem wychodzi,ale jak wypije za dużo gazowanej to nie mogę zrobić 2 bo mam całe jelita zagazowane i nie idzie 🙈
Do tego po szpitalu mam ze 3 hemoroidy raz dokuczające mniej raz bardziej.
U mnie teraz któryś dzień ciepła i moje stopy przestają się czasem mieścić w buty 🙈
Matko, stopy u mnie też tragedia. Czuje jakby miały eksplodowac🙄

Ja oamietam ze w konciwce odrzuciko mnie wlasnie od wosy gazowanej a nie pije nic innego przez caly rok jak woda gazowana 🤦‍♀️ probowalas zwykla filtorowana?

Normalnie zazdro poszlo 🤓
Cały czas pije właśnie z dzbanka , czasem jak mnie najdzie tj pociągne kilka łyków gazowanej

Dziewczyny mam zapytanie, czy z racji cukrzycy u Was również będąc w 35 tygodniu należy w szpitalu zapisać się na wywołanie porodu? Moje maleństwo jest o dwa tygodnie za duże, mój termin na porodu jest na 27 lipiec, ale w szpitalu mam się stawić 13.07. Lekarz powiedziała, że zrobią mi na badania i będą wywoływać szybszy poród, jak jest u Was ?
U mnie gin powiedziała,że napewno nie przetrzymamy ciąży. A jak zapytałam o to czy trzeba iść wcześniej do szpitala to powiedziała wlasnie,że zależy jakie są cukry,jak sobie pacjentka radzi i jak jest właśnie z łożyskiem itp.

U mnie cukry w porządku, udaje mi się zapanować, przepustowość również, tyle że maleństwo duże dlatego będą szybciej wywoływać i tak się zastanawiałam, czy któraś z Was również na podobną sytuację.

Na rozwiazanie z powodu wagi dziecka to chyba nie ale ze wzgledu na cukrzyce (chociaz opanowana) tak. Ja sama mialam miec okolo 38tc wywolywanie a maly wolal wyjsc w 37tc:-)

reklama
Tuż to hurtowe ilości 😍 zazdro 💪

Pomidorki to żyćko ! Takie z własnej uprawy to wogole niebo w gębie 🤤🤤🤤

Jak mialam lezaca koncowke ciazy to moglam chociaz rekami ruszac i zasadzilam sobie 2x wiecej ale pikowac juz nie dalam rady i mi polowe sadzonek Starszaczek z wujkiem zniszczyli 🙈

Ale uwazam tak jak Ty pomidorki to żyćko 😎

Moj maz sie smieje czy innego warzywa nie znam 🤷‍♀️
Cały czas pije właśnie z dzbanka , czasem jak mnie najdzie tj pociągne kilka łyków gazowanej

A juz dzieki temu jelitowe sprawy sie unormowaly? A jak ta kolka?

Do góry