reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Cukrzyca ciążowa

reklama
Jesli dojdę do 21 i nie drgnie dalej to będę musiała pójść na wizytę szybciej, ale wydaje mi się, że już taka dawka to ogarnie te cukry 🙉

E to spoko. Myslalam ze Cie do szpitala wysle czy cos w ten desen. Wazne ze jwstes dobrej mysli i tego sie trzymaj a cukry w koncu zbastuja :-) oby szybciej i z mniejsza dawka insuliny niz pozniej. Coby nie bolalo podwojne wklucie.

Dzielisz ju czy jeszcze 17 jest akceptowalne przez Ciebie? Bo to tez indywidualna sprawa.

E to spoko. Myslalam ze Cie do szpitala wysle czy cos w ten desen. Wazne ze jwstes dobrej mysli i tego sie trzymaj a cukry w koncu zbastuja :-) oby szybciej i z mniejsza dawka insuliny niz pozniej. Coby nie bolalo podwojne wklucie.

Dzielisz ju czy jeszcze 17 jest akceptowalne przez Ciebie? Bo to tez indywidualna sprawa.
O szpitalach to nawet nie rozmyślam, musi się uspokoić i już 💪
Wbiłam właśnie 17 i nie bolało, więc jeszcze zostawiam niedzielona. Ale wiesz co, u mnie może działać wyparcie 😛 bo ja się boję samego momentu wbicia igly i może jak wbije to zanim emocje opadną to i insuliny nie poczuje 😅

Ale powiem wam jeszcze, że też od ponad dwóch tygodni biorę magnez i ma w składzie sacharoze🤔może to jest też powod
Hej, ja jem tony gavisconu który ma m.in. aspartam i cukry się trzymają.
Jestem po kontroli, dostałam już zalecenie odstawić glukometr po porodzie, skierowanie na krzywą i z dniem porodu pożegnać dietę.

Hej, ja jem tony gavisconu który ma m.in. aspartam i cukry się trzymają.
Jestem po kontroli, dostałam już zalecenie odstawić glukometr po porodzie, skierowanie na krzywą i z dniem porodu pożegnać dietę.
Ja juz sprawdzam wszystko, bo wczoraj też pytałam się diabetolog o to zelazo i powiedziała, że jeśli ma cukier w składzie to może wpływać na cukry. Ale moje zelazo nie ma cukru, więc jedyne co jeszcze dodałam to magnez, który już cukier ma. Odstawie na 2-3 dni, a nóż się coś poprawi.

Z dniem porodu pożegnać dietę, czyż to nie brzmi pięknie 🥰🥰🥰

Ty już pewnie siedzisz na walizkach, ja się cały czas zbieram do spakowania 😅

Hej dziewczyny . Moje cukru narazie ok ,wczoraj po śniadaniu nieszczęsne 141,niestety bez jaja rano ani rusz .
Mam trochę obleśne pytanie ,ale nie skumalam dokładnie pani doktor,w google mi mówią roznie.
Czy wymaz na gbs pobiera się tylko z pochwy czy o całej długości i z odbytu tez? 🤔
Przepraszam jeżeli ktoś mocno wrażliwy 🙊😘

Hej dziewczyny . Moje cukru narazie ok ,wczoraj po śniadaniu nieszczęsne 141,niestety bez jaja rano ani rusz .
Mam trochę obleśne pytanie ,ale nie skumalam dokładnie pani doktor,w google mi mówią roznie.
Czy wymaz na gbs pobiera się tylko z pochwy czy o całej długości i z odbytu tez? 🤔
Przepraszam jeżeli ktoś mocno wrażliwy 🙊😘
Przed cc Miałam pobierane z pochwy i z dupala też 😉

reklama
Przed cc Miałam pobierane z pochwy i z dupala też 😉
Właśnie google mówią że stąd i stąd ,mi wydaje że doktor mówiła "o całej długości " 🤣 Ale wolę się upewnić ,bo myślałam że zrobi mi to ona jak cytologię,a ona mi dała patyk i mam zrobić i zanieść do labo .

Do góry