reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Cukrzyca ciążowa

reklama
Jesli dojdę do 21 i nie drgnie dalej to będę musiała pójść na wizytę szybciej, ale wydaje mi się, że już taka dawka to ogarnie te cukry 🙉

E to spoko. Myslalam ze Cie do szpitala wysle czy cos w ten desen. Wazne ze jwstes dobrej mysli i tego sie trzymaj a cukry w koncu zbastuja :-) oby szybciej i z mniejsza dawka insuliny niz pozniej. Coby nie bolalo podwojne wklucie.

Dzielisz ju czy jeszcze 17 jest akceptowalne przez Ciebie? Bo to tez indywidualna sprawa.

E to spoko. Myslalam ze Cie do szpitala wysle czy cos w ten desen. Wazne ze jwstes dobrej mysli i tego sie trzymaj a cukry w koncu zbastuja :-) oby szybciej i z mniejsza dawka insuliny niz pozniej. Coby nie bolalo podwojne wklucie.

Dzielisz ju czy jeszcze 17 jest akceptowalne przez Ciebie? Bo to tez indywidualna sprawa.
O szpitalach to nawet nie rozmyślam, musi się uspokoić i już 💪
Wbiłam właśnie 17 i nie bolało, więc jeszcze zostawiam niedzielona. Ale wiesz co, u mnie może działać wyparcie 😛 bo ja się boję samego momentu wbicia igly i może jak wbije to zanim emocje opadną to i insuliny nie poczuje 😅

Ale powiem wam jeszcze, że też od ponad dwóch tygodni biorę magnez i ma w składzie sacharoze🤔może to jest też powod
Hej, ja jem tony gavisconu który ma m.in. aspartam i cukry się trzymają.
Jestem po kontroli, dostałam już zalecenie odstawić glukometr po porodzie, skierowanie na krzywą i z dniem porodu pożegnać dietę.

Hej, ja jem tony gavisconu który ma m.in. aspartam i cukry się trzymają.
Jestem po kontroli, dostałam już zalecenie odstawić glukometr po porodzie, skierowanie na krzywą i z dniem porodu pożegnać dietę.
Ja juz sprawdzam wszystko, bo wczoraj też pytałam się diabetolog o to zelazo i powiedziała, że jeśli ma cukier w składzie to może wpływać na cukry. Ale moje zelazo nie ma cukru, więc jedyne co jeszcze dodałam to magnez, który już cukier ma. Odstawie na 2-3 dni, a nóż się coś poprawi.

Z dniem porodu pożegnać dietę, czyż to nie brzmi pięknie 🥰🥰🥰

Ty już pewnie siedzisz na walizkach, ja się cały czas zbieram do spakowania 😅

Hej dziewczyny . Moje cukru narazie ok ,wczoraj po śniadaniu nieszczęsne 141,niestety bez jaja rano ani rusz .
Mam trochę obleśne pytanie ,ale nie skumalam dokładnie pani doktor,w google mi mówią roznie.
Czy wymaz na gbs pobiera się tylko z pochwy czy o całej długości i z odbytu tez? 🤔
Przepraszam jeżeli ktoś mocno wrażliwy 🙊😘

Hej dziewczyny . Moje cukru narazie ok ,wczoraj po śniadaniu nieszczęsne 141,niestety bez jaja rano ani rusz .
Mam trochę obleśne pytanie ,ale nie skumalam dokładnie pani doktor,w google mi mówią roznie.
Czy wymaz na gbs pobiera się tylko z pochwy czy o całej długości i z odbytu tez? 🤔
Przepraszam jeżeli ktoś mocno wrażliwy 🙊😘
Przed cc Miałam pobierane z pochwy i z dupala też 😉

reklama
Przed cc Miałam pobierane z pochwy i z dupala też 😉
Właśnie google mówią że stąd i stąd ,mi wydaje że doktor mówiła "o całej długości " 🤣 Ale wolę się upewnić ,bo myślałam że zrobi mi to ona jak cytologię,a ona mi dała patyk i mam zrobić i zanieść do labo .

Do góry