reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Cukrzyca ciążowa

reklama
Ja juz sprawdzam wszystko, bo wczoraj też pytałam się diabetolog o to zelazo i powiedziała, że jeśli ma cukier w składzie to może wpływać na cukry. Ale moje zelazo nie ma cukru, więc jedyne co jeszcze dodałam to magnez, który już cukier ma. Odstawie na 2-3 dni, a nóż się coś poprawi.

Z dniem porodu pożegnać dietę, czyż to nie brzmi pięknie 🥰🥰🥰

Ty już pewnie siedzisz na walizkach, ja się cały czas zbieram do spakowania 😅
Zaczęłam pakować torbę 🤦‍♀️ jakieś 90 % mam więc nie jest źle.
U mnie oprócz zgagi jest całkiem nieźle. Cukry ok, wynik hbac1 taki sam jak pół roku temu.

Jedyne co mnie nie cieszy to ta krzywa po połogu 🤨

My na usg jesteśmy ciągle tydzień do przodu i cesarka zaplanowana jest na 39tc.

Jak mialam lezaca koncowke ciazy to moglam chociaz rekami ruszac i zasadzilam sobie 2x wiecej ale pikowac juz nie dalam rady i mi polowe sadzonek Starszaczek z wujkiem zniszczyli 🙈

Ale uwazam tak jak Ty pomidorki to żyćko 😎

Moj maz sie smieje czy innego warzywa nie znam 🤷‍♀️

A juz dzieki temu jelitowe sprawy sie unormowaly? A jak ta kolka?
Kolka odpuściła . Mała chyba się przesunęła i mnie odpukac nie boli.
Za to teraz martretuje mi prawe żebro 🙈🤣 Ale po stokroć wolę to niż kolkę . I nie wiem czy nie jest czasem mega nisko,bo jak się kręci to brzuch faluje,a kłuje mnie tak w środku i chyba wtedy mnie jakoś po szyjce jedzie albo coś. Tak myślę .

Boje się, wcześniejszego porodu i ewentualnych komplikacji. Boje się, że maluszek będzie musiał spędzić kilka tygodni w szpitalu 😔

Jesli indukuja porod 2 tyg wczesniej to nie masz sie co bac ze dziecko bedzie kilka tyg w szpitalu bo to juz donoszony bobas i na bank sobie poradzi. Jak cukry masz ogarniete go i maluszek bedzie zdrow.

Zobacz moj wyszedl 3 tyg wczesniej a bylam na insulinie nocnej 18j i dostal 10 pkt Apgar :-)

Jedynie indukcja moze byc upierdliwa niestety... w takim sensie ze moze sie przeciagac w czasie. Takie dziewczyny tez tu byly ale z dzieciaczkami wszystko okej :-)

Masz podejrzenie makrosomi?

Kolka odpuściła . Mała chyba się przesunęła i mnie odpukac nie boli.
Za to teraz martretuje mi prawe żebro 🙈🤣 Ale po stokroć wolę to niż kolkę . I nie wiem czy nie jest czasem mega nisko,bo jak się kręci to brzuch faluje,a kłuje mnie tak w środku i chyba wtedy mnie jakoś po szyjce jedzie albo coś. Tak myślę .

No i dobrze czytac ze w koncu troszke lepiej. Niestety koncowki zawsze upierdliwe wiec jak nie urok to.... 🤷‍♀️🙈

Jesli indukuja porod 2 tyg wczesniej to nie masz sie co bac ze dziecko bedzie kilka tyg w szpitalu bo to juz donoszony bobas i na bank sobie poradzi. Jak cukry masz ogarniete go i maluszek bedzie zdrow.

Zobacz moj wyszedl 3 tyg wczesniej a bylam na insulinie nocnej 18j i dostal 10 pkt Apgar :-)

Jedynie indukcja moze byc upierdliwa niestety... w takim sensie ze moze sie przeciagac w czasie. Takie dziewczyny tez tu byly ale z dzieciaczkami wszystko okej :-)

Masz podejrzenie makrosomi?
Czy mam podejrzenia makrosomi ? Hmm raczej nie, ale nie wiem.Diabetolog i ginekolog twierdzą zgodnie, że to normalne przy cukrzycy że dziecko jest większe i że często wywołuje się porody, a ja trochę się tego boje.

Kurde ja ostatnio u diab byłam chyba koło 30tc i powiedziała mi,że już się nie widzimy do końca chyba że będę przekraczać 3dni pod rzad po tym samym posiłku.
W szpitalu cukry miałam wysokie po tych sterydach,pomiary liche,bo ja prawie nic nie jadłam z bólu,więcej spałam albo kroplówki. Odkąd wróciłam do domu to jest dużo lepiej . Nie powiem wybije mi czasem,bo zezre właśnie owoce lub loda,ale nie tak,że codziennie .

reklama
Zaczęłam pakować torbę 🤦‍♀️ jakieś 90 % mam więc nie jest źle.
U mnie oprócz zgagi jest całkiem nieźle. Cukry ok, wynik hbac1 taki sam jak pół roku temu.

Jedyne co mnie nie cieszy to ta krzywa po połogu 🤨

My na usg jesteśmy ciągle tydzień do przodu i cesarka zaplanowana jest na 39tc.
To super, że jest dobrze, niech ta końcówka zleci jak najlepiej i już lada chwila widzicie się z maluszkiem 😍
Nooo krzywa jest obrzydliwa, ale tak sobie myślę, że jak dałam radę w 10tc to przetrwać, przy mega mdłościach i ogólnym złym samopoczuciu to po pologu chyba powinno też pójść 😁

Do góry