reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Cukrzyca ciążowa

Hej. Ja po wizycie u diabetolog. Ona kocha ta insulinę 😂
Pytałam o te sterydy . Powiedziała,że najprawdopodobniej będę musiała przyjść po insulinę,bo nie opanuje już cukrów po tych sterydach . I tak jak do tej pory trzy dni przekroczenie i mam przyjść po insuline.

reklama
@gooskaw jak tam Twoje cukry się zachowywały po sterydach ? Dużo miałaś przekroczeń ?

Po sterydach to 3 dni ma sie zeswirowane ale wracaja do normy po tym czasie. Tzn normy sprzed sterydow.

Moim skutkiem ubocznym byly wlasnie cukry wysokie, szybkie tetno i czerwona skora dekoldu piersi i ramion.

Czy mogę dołączyć ? Jestem w 13 TC i już z cukrzyca. Cukry z krzywej 89/234/167. Jest to moja trzecia ciąża i w każdej cukrzyca. Po 13 mam dzownic na rejestrację do poradni diabetologicznej ustalić termin. Mam nadzieję że w miarę szybki.

Po sterydach to 3 dni ma sie zeswirowane ale wracaja do normy po tym czasie. Tzn normy sprzed sterydow.

Moim skutkiem ubocznym byly wlasnie cukry wysokie, szybkie tetno i czerwona skora dekoldu piersi i ramion.
No właśnie ja też trochę czytałam ,to niektóre nie mają wcale inne do tygodnia . Więc jakby coś to może poproszę np w szpitalu o konsultację. Bo jak dla mnie to bez sensu,iść odrazu po insulinę skoro chwilowe zawirowanie jest typowo od sterydu . Ale wydaje mi się,że pani doktor ma bardziej rozeznanie w słupkach i książkach,a mniej takiej praktycznej wiedzy.

No nie wiem sama co to może być. Czy może dzidzia się tak rusza i to ona. Czy ta szyjka jednak się zaczęła skracać. Już nie mam głowy co się dzieje . Jutro jeszcze wizyta u diabetologa ,ciekawa jestem co powie.
Przypomnij ile miała ostatnio Twoja szyjka, jak powiedzieli, że wezmą Ciebie na sterydy?

Czy mogę dołączyć ? Jestem w 13 TC i już z cukrzyca. Cukry z krzywej 89/234/167. Jest to moja trzecia ciąża i w każdej cukrzyca. Po 13 mam dzownic na rejestrację do poradni diabetologicznej ustalić termin. Mam nadzieję że w miarę szybki.

Witamy :-)
W ciazy musza Cie przyjac w 7 dni. Jak juz przechodzilas cukrzyce ciazowa to wiesz ze warto mierzyc przed wizyta cukry i zapisywac zeby przyspieszyc leczenie jesli masz w domu glukometr :-)

Zapraszamy czesciej.

Jasne, wspieramy się jak umiemy ☺️
No to trzymam kciuki o szybką wizytę,ale już jesteś chyba nieźle obeznana z tą cukrzyca .

reklama
No właśnie ja też trochę czytałam ,to niektóre nie mają wcale inne do tygodnia . Więc jakby coś to może poproszę np w szpitalu o konsultację. Bo jak dla mnie to bez sensu,iść odrazu po insulinę skoro chwilowe zawirowanie jest typowo od sterydu . Ale wydaje mi się,że pani doktor ma bardziej rozeznanie w słupkach i książkach,a mniej takiej praktycznej wiedzy.
Ewentualnie wykup insulinę, ale jak nie będzie konieczności to nie będziesz brać, a tak to będziesz zabezpieczona na wszelki wypadek. Ale życzę Ci, żeby dalo radę bez 🙂

Do góry