reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Cukrzyca ciążowa

Hej. Ja po wizycie u diabetolog. Ona kocha ta insulinę 😂
Pytałam o te sterydy . Powiedziała,że najprawdopodobniej będę musiała przyjść po insulinę,bo nie opanuje już cukrów po tych sterydach . I tak jak do tej pory trzy dni przekroczenie i mam przyjść po insuline.

reklama
@gooskaw jak tam Twoje cukry się zachowywały po sterydach ? Dużo miałaś przekroczeń ?

Po sterydach to 3 dni ma sie zeswirowane ale wracaja do normy po tym czasie. Tzn normy sprzed sterydow.

Moim skutkiem ubocznym byly wlasnie cukry wysokie, szybkie tetno i czerwona skora dekoldu piersi i ramion.

Czy mogę dołączyć ? Jestem w 13 TC i już z cukrzyca. Cukry z krzywej 89/234/167. Jest to moja trzecia ciąża i w każdej cukrzyca. Po 13 mam dzownic na rejestrację do poradni diabetologicznej ustalić termin. Mam nadzieję że w miarę szybki.

Po sterydach to 3 dni ma sie zeswirowane ale wracaja do normy po tym czasie. Tzn normy sprzed sterydow.

Moim skutkiem ubocznym byly wlasnie cukry wysokie, szybkie tetno i czerwona skora dekoldu piersi i ramion.
No właśnie ja też trochę czytałam ,to niektóre nie mają wcale inne do tygodnia . Więc jakby coś to może poproszę np w szpitalu o konsultację. Bo jak dla mnie to bez sensu,iść odrazu po insulinę skoro chwilowe zawirowanie jest typowo od sterydu . Ale wydaje mi się,że pani doktor ma bardziej rozeznanie w słupkach i książkach,a mniej takiej praktycznej wiedzy.

No nie wiem sama co to może być. Czy może dzidzia się tak rusza i to ona. Czy ta szyjka jednak się zaczęła skracać. Już nie mam głowy co się dzieje . Jutro jeszcze wizyta u diabetologa ,ciekawa jestem co powie.
Przypomnij ile miała ostatnio Twoja szyjka, jak powiedzieli, że wezmą Ciebie na sterydy?

Czy mogę dołączyć ? Jestem w 13 TC i już z cukrzyca. Cukry z krzywej 89/234/167. Jest to moja trzecia ciąża i w każdej cukrzyca. Po 13 mam dzownic na rejestrację do poradni diabetologicznej ustalić termin. Mam nadzieję że w miarę szybki.

Witamy :-)
W ciazy musza Cie przyjac w 7 dni. Jak juz przechodzilas cukrzyce ciazowa to wiesz ze warto mierzyc przed wizyta cukry i zapisywac zeby przyspieszyc leczenie jesli masz w domu glukometr :-)

Zapraszamy czesciej.

Jasne, wspieramy się jak umiemy ☺️
No to trzymam kciuki o szybką wizytę,ale już jesteś chyba nieźle obeznana z tą cukrzyca .

reklama
No właśnie ja też trochę czytałam ,to niektóre nie mają wcale inne do tygodnia . Więc jakby coś to może poproszę np w szpitalu o konsultację. Bo jak dla mnie to bez sensu,iść odrazu po insulinę skoro chwilowe zawirowanie jest typowo od sterydu . Ale wydaje mi się,że pani doktor ma bardziej rozeznanie w słupkach i książkach,a mniej takiej praktycznej wiedzy.
Ewentualnie wykup insulinę, ale jak nie będzie konieczności to nie będziesz brać, a tak to będziesz zabezpieczona na wszelki wypadek. Ale życzę Ci, żeby dalo radę bez 🙂

Do góry