reklama
Spokój dla mamy jest bardzo ważny, i dla mamy i dla dzieckaNa to spinanie brzucha to też rekomenduje spokój. Nie wiem czy to ma znaczenie,ale wczoraj miałam masakrę ,dzisiaj co prawda też do 3 nie spałam,ale poprostu nie spałam,a nie martwiłam i nakręciłam i dziś całkiem inny brzuch.
Czy mogę dołączyć ? Jestem w 13 TC i już z cukrzyca. Cukry z krzywej 89/234/167. Jest to moja trzecia ciąża i w każdej cukrzyca. Po 13 mam dzownic na rejestrację do poradni diabetologicznej ustalić termin. Mam nadzieję że w miarę szybki.
Witaj powodzenia !
Trochę Was podczytuję ale nie bardzo zrozumiałam czemu juz sterydy i teraz piszecie o długiej szyjce, że już zgłupiałam.
U mnie jakieś epizody przekroczeń się pojawiają raz rano, raz po obiedzie ale nigdy 3 dni z rzędu.
5 dni temu młoda na usg ważyła 1900g
Co do żelaza, nigdy nie miałam po nim zaparć, a tym razem jest masakra totalna. Ciekawe czy morfologia chociaż wskoczy na właściwe tory
Nath096
Fanka BB :)
Byłam na dodatkowej wizycie , brzuch mi się spina non stop ,na USG szyjka miała 48mm,ale jakby się chciala skracać no i powiedziała,że chciałaby,żebym przyszła na oddział na sterydy gdyby mała chciała wyjść wcześniejWitaj powodzenia !
Trochę Was podczytuję ale nie bardzo zrozumiałam czemu juz sterydy i teraz piszecie o długiej szyjce, że już zgłupiałam.
U mnie jakieś epizody przekroczeń się pojawiają raz rano, raz po obiedzie ale nigdy 3 dni z rzędu.
Co do żelaza, nigdy nie miałam po nim zaparć, a tym razem jest masakra totalna. Ciekawe czy morfologia chociaż wskoczy na właściwe tory
U mnie narazie raz po obiedzie 141 w ostatnim czasie.
Ooo,a który tc?
U mnie jeszcze nie ma żadnych zaparc po żelazie, więc mam nadzieję, że się nie pojawią.Witaj powodzenia !
Dziewczyna rośnie
Moj chłopak wazyl 1120g na skończony 28tc
31+5 byłoByłam na dodatkowej wizycie , brzuch mi się spina non stop ,na USG szyjka miała 48mm,ale jakby się chciala skracać no i powiedziała,że chciałaby,żebym przyszła na oddział na sterydy gdyby mała chciała wyjść wcześniej
U mnie narazie raz po obiedzie 141 w ostatnim czasie.
Ooo,a który tc?
Kurczę, a to spinanie brzucha to wtedy jak jest taki twardy w dotyku jak skorupka?
Nie mam tak zbyt często, zawszę biorę magnez i pomaga ale ja akurat w pierwszej ciąży skurcz poznałam dopiero na oksytocynie :/ to może dlatego.
No to szyjka bardzo ładna
Daria a jakie bierzesz?
Życzę żeby nie było bo to możliwe np. ja po żelazie z alinessa nigdy nie miałam, po sorbiferze też. Teraz mam jakiś ferisan+ dorzucam aliness żeby była większa dawka i zaparcia przeokropne.
Jak nie podniesie morfo to zwątpie
Teraz biorę Sorbifer, a we wcześniejszej ciąży Tardyferon Fol i też było ok. Ja chwile pobiorę i też będę sprawdzać żelazo.31+5 było
Kurczę, a to spinanie brzucha to wtedy jak jest taki twardy w dotyku jak skorupka?
Nie mam tak zbyt często, zawszę biorę magnez i pomaga ale ja akurat w pierwszej ciąży skurcz poznałam dopiero na oksytocynie :/ to może dlatego.
No to szyjka bardzo ładna
Daria a jakie bierzesz?
Życzę żeby nie było bo to możliwe np. ja po żelazie z alinessa nigdy nie miałam, po sorbiferze też. Teraz mam jakiś ferisan+ dorzucam aliness żeby była większa dawka i zaparcia przeokropne.
Jak nie podniesie morfo to zwątpie
reklama
Nath096
Fanka BB :)
Nie wiem czy umiałabym je rozróżnić Poprostu brzuch robi się twardy ,różnica odkąd biorę pimafucin jest taka,że czasem się zrobi twardy ale jakbym go nie dotknęła to bym tego nie wiedziała,a tak to odrazu czuć kamień i jak się nie położę tylko np chodzę dalej to zacznie boleć trochę,takie niemile uczucie.A czy nie spina sie Wam brzuszek przepowiadaczami? One sie pojawiaja, chwile trzymaja i za chwile puszczaja?