reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Cukrzyca ciążowa

Na to spinanie brzucha to też rekomenduje spokój. Nie wiem czy to ma znaczenie,ale wczoraj miałam masakrę ,dzisiaj co prawda też do 3 nie spałam,ale poprostu nie spałam,a nie martwiłam i nakręciłam i dziś całkiem inny brzuch.

reklama
Na to spinanie brzucha to też rekomenduje spokój. Nie wiem czy to ma znaczenie,ale wczoraj miałam masakrę ,dzisiaj co prawda też do 3 nie spałam,ale poprostu nie spałam,a nie martwiłam i nakręciłam i dziś całkiem inny brzuch.
Spokój dla mamy jest bardzo ważny, i dla mamy i dla dziecka 🙂

Czy mogę dołączyć ? Jestem w 13 TC i już z cukrzyca. Cukry z krzywej 89/234/167. Jest to moja trzecia ciąża i w każdej cukrzyca. Po 13 mam dzownic na rejestrację do poradni diabetologicznej ustalić termin. Mam nadzieję że w miarę szybki.

Witaj :) powodzenia !

Trochę Was podczytuję ale nie bardzo zrozumiałam czemu juz sterydy i teraz piszecie o długiej szyjce, że już zgłupiałam.

U mnie jakieś epizody przekroczeń się pojawiają raz rano, raz po obiedzie ale nigdy 3 dni z rzędu.
5 dni temu młoda na usg ważyła 1900g 🥰

Co do żelaza, nigdy nie miałam po nim zaparć, a tym razem jest masakra totalna. Ciekawe czy morfologia chociaż wskoczy na właściwe tory 🤦‍♀️

Trochę Was podczytuję ale nie bardzo zrozumiałam czemu juz sterydy i teraz piszecie o długiej szyjce, że już zgłupiałam.

U mnie jakieś epizody przekroczeń się pojawiają raz rano, raz po obiedzie ale nigdy 3 dni z rzędu.

Co do żelaza, nigdy nie miałam po nim zaparć, a tym razem jest masakra totalna. Ciekawe czy morfologia chociaż wskoczy na właściwe tory 🤦‍♀️
Byłam na dodatkowej wizycie , brzuch mi się spina non stop ,na USG szyjka miała 48mm,ale jakby się chciala skracać no i powiedziała,że chciałaby,żebym przyszła na oddział na sterydy gdyby mała chciała wyjść wcześniej 🤷
U mnie narazie raz po obiedzie 141 w ostatnim czasie.
Ooo,a który tc? ❤️

U mnie jeszcze nie ma żadnych zaparc po żelazie, więc mam nadzieję, że się nie pojawią.
Dziewczyna rośnie 🥰
Moj chłopak wazyl 1120g na skończony 28tc🙂

Byłam na dodatkowej wizycie , brzuch mi się spina non stop ,na USG szyjka miała 48mm,ale jakby się chciala skracać no i powiedziała,że chciałaby,żebym przyszła na oddział na sterydy gdyby mała chciała wyjść wcześniej 🤷
U mnie narazie raz po obiedzie 141 w ostatnim czasie.
Ooo,a który tc? ❤️
31+5 było ❤️

Kurczę, a to spinanie brzucha to wtedy jak jest taki twardy w dotyku jak skorupka?
Nie mam tak zbyt często, zawszę biorę magnez i pomaga ale ja akurat w pierwszej ciąży skurcz poznałam dopiero na oksytocynie :/ to może dlatego.
No to szyjka bardzo ładna 🙂

Daria a jakie bierzesz?
Życzę żeby nie było bo to możliwe 😜 np. ja po żelazie z alinessa nigdy nie miałam, po sorbiferze też. Teraz mam jakiś ferisan+ dorzucam aliness żeby była większa dawka i zaparcia przeokropne.
Jak nie podniesie morfo to zwątpie 😣

A czy nie spina sie Wam brzuszek przepowiadaczami? One sie pojawiaja, chwile trzymaja i za chwile puszczaja?

31+5 było ❤️

Kurczę, a to spinanie brzucha to wtedy jak jest taki twardy w dotyku jak skorupka?
Nie mam tak zbyt często, zawszę biorę magnez i pomaga ale ja akurat w pierwszej ciąży skurcz poznałam dopiero na oksytocynie :/ to może dlatego.
No to szyjka bardzo ładna 🙂

Daria a jakie bierzesz?
Życzę żeby nie było bo to możliwe 😜 np. ja po żelazie z alinessa nigdy nie miałam, po sorbiferze też. Teraz mam jakiś ferisan+ dorzucam aliness żeby była większa dawka i zaparcia przeokropne.
Jak nie podniesie morfo to zwątpie 😣
Teraz biorę Sorbifer, a we wcześniejszej ciąży Tardyferon Fol i też było ok. Ja chwile pobiorę i też będę sprawdzać żelazo.

reklama
A czy nie spina sie Wam brzuszek przepowiadaczami? One sie pojawiaja, chwile trzymaja i za chwile puszczaja?
Nie wiem czy umiałabym je rozróżnić 😏 Poprostu brzuch robi się twardy ,różnica odkąd biorę pimafucin jest taka,że czasem się zrobi twardy ale jakbym go nie dotknęła to bym tego nie wiedziała,a tak to odrazu czuć kamień i jak się nie położę tylko np chodzę dalej to zacznie boleć trochę,takie niemile uczucie.

Do góry