reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Cukrzyca ciążowa

Na to spinanie brzucha to też rekomenduje spokój. Nie wiem czy to ma znaczenie,ale wczoraj miałam masakrę ,dzisiaj co prawda też do 3 nie spałam,ale poprostu nie spałam,a nie martwiłam i nakręciłam i dziś całkiem inny brzuch.

reklama
Na to spinanie brzucha to też rekomenduje spokój. Nie wiem czy to ma znaczenie,ale wczoraj miałam masakrę ,dzisiaj co prawda też do 3 nie spałam,ale poprostu nie spałam,a nie martwiłam i nakręciłam i dziś całkiem inny brzuch.
Spokój dla mamy jest bardzo ważny, i dla mamy i dla dziecka 🙂

Czy mogę dołączyć ? Jestem w 13 TC i już z cukrzyca. Cukry z krzywej 89/234/167. Jest to moja trzecia ciąża i w każdej cukrzyca. Po 13 mam dzownic na rejestrację do poradni diabetologicznej ustalić termin. Mam nadzieję że w miarę szybki.

Witaj :) powodzenia !

Trochę Was podczytuję ale nie bardzo zrozumiałam czemu juz sterydy i teraz piszecie o długiej szyjce, że już zgłupiałam.

U mnie jakieś epizody przekroczeń się pojawiają raz rano, raz po obiedzie ale nigdy 3 dni z rzędu.
5 dni temu młoda na usg ważyła 1900g 🥰

Co do żelaza, nigdy nie miałam po nim zaparć, a tym razem jest masakra totalna. Ciekawe czy morfologia chociaż wskoczy na właściwe tory 🤦‍♀️

Trochę Was podczytuję ale nie bardzo zrozumiałam czemu juz sterydy i teraz piszecie o długiej szyjce, że już zgłupiałam.

U mnie jakieś epizody przekroczeń się pojawiają raz rano, raz po obiedzie ale nigdy 3 dni z rzędu.

Co do żelaza, nigdy nie miałam po nim zaparć, a tym razem jest masakra totalna. Ciekawe czy morfologia chociaż wskoczy na właściwe tory 🤦‍♀️
Byłam na dodatkowej wizycie , brzuch mi się spina non stop ,na USG szyjka miała 48mm,ale jakby się chciala skracać no i powiedziała,że chciałaby,żebym przyszła na oddział na sterydy gdyby mała chciała wyjść wcześniej 🤷
U mnie narazie raz po obiedzie 141 w ostatnim czasie.
Ooo,a który tc? ❤️

U mnie jeszcze nie ma żadnych zaparc po żelazie, więc mam nadzieję, że się nie pojawią.
Dziewczyna rośnie 🥰
Moj chłopak wazyl 1120g na skończony 28tc🙂

Byłam na dodatkowej wizycie , brzuch mi się spina non stop ,na USG szyjka miała 48mm,ale jakby się chciala skracać no i powiedziała,że chciałaby,żebym przyszła na oddział na sterydy gdyby mała chciała wyjść wcześniej 🤷
U mnie narazie raz po obiedzie 141 w ostatnim czasie.
Ooo,a który tc? ❤️
31+5 było ❤️

Kurczę, a to spinanie brzucha to wtedy jak jest taki twardy w dotyku jak skorupka?
Nie mam tak zbyt często, zawszę biorę magnez i pomaga ale ja akurat w pierwszej ciąży skurcz poznałam dopiero na oksytocynie :/ to może dlatego.
No to szyjka bardzo ładna 🙂

Daria a jakie bierzesz?
Życzę żeby nie było bo to możliwe 😜 np. ja po żelazie z alinessa nigdy nie miałam, po sorbiferze też. Teraz mam jakiś ferisan+ dorzucam aliness żeby była większa dawka i zaparcia przeokropne.
Jak nie podniesie morfo to zwątpie 😣

A czy nie spina sie Wam brzuszek przepowiadaczami? One sie pojawiaja, chwile trzymaja i za chwile puszczaja?

31+5 było ❤️

Kurczę, a to spinanie brzucha to wtedy jak jest taki twardy w dotyku jak skorupka?
Nie mam tak zbyt często, zawszę biorę magnez i pomaga ale ja akurat w pierwszej ciąży skurcz poznałam dopiero na oksytocynie :/ to może dlatego.
No to szyjka bardzo ładna 🙂

Daria a jakie bierzesz?
Życzę żeby nie było bo to możliwe 😜 np. ja po żelazie z alinessa nigdy nie miałam, po sorbiferze też. Teraz mam jakiś ferisan+ dorzucam aliness żeby była większa dawka i zaparcia przeokropne.
Jak nie podniesie morfo to zwątpie 😣
Teraz biorę Sorbifer, a we wcześniejszej ciąży Tardyferon Fol i też było ok. Ja chwile pobiorę i też będę sprawdzać żelazo.

reklama
A czy nie spina sie Wam brzuszek przepowiadaczami? One sie pojawiaja, chwile trzymaja i za chwile puszczaja?
Nie wiem czy umiałabym je rozróżnić 😏 Poprostu brzuch robi się twardy ,różnica odkąd biorę pimafucin jest taka,że czasem się zrobi twardy ale jakbym go nie dotknęła to bym tego nie wiedziała,a tak to odrazu czuć kamień i jak się nie położę tylko np chodzę dalej to zacznie boleć trochę,takie niemile uczucie.

Do góry