reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Cukrzyca ciążowa

U mnie wszystkie wyniki z dzisiaj dobre, ale pojechałam na ten sor sprawdzić, co i jak. Ktg ok, nie wyszly żadne skurcze, usg tez w porządku, na chwilę obecną nie wiedzą skad moje pieczenie w podbrzuszu. Padło stwierdzenie, że może rozchodzi się spojenie łonowe. Ale dalej czekam na jakąś diagnozę, bo doktor poszła na cesarskie cięcie🤷
Mnie dzisiaj boli w podbrzuszu . Ale ten chyba przez to badanie wczorajsze,bo nie mogłam wstać z fotela po badaniu ,bo dość mocno mnie zbadała.
No to niech szuka przyczyny,ja żałuję,że się wtedy 4 maja nie spielam jakoś i nie kazałam przebadać na fotelu pod kątem infekcji i szyjki. Ale jakoś jeszcze wtedy to nie było uciążliwe.

reklama
Mnie dzisiaj boli w podbrzuszu . Ale ten chyba przez to badanie wczorajsze,bo nie mogłam wstać z fotela po badaniu ,bo dość mocno mnie zbadała.
No to niech szuka przyczyny,ja żałuję,że się wtedy 4 maja nie spielam jakoś i nie kazałam przebadać na fotelu pod kątem infekcji i szyjki. Ale jakoś jeszcze wtedy to nie było uciążliwe.
Mnie zawsze boli podbrzusze po badaniu, czuję, jakbym miała coś tam zruszone.

Mam nadzieje, ze szybko się tam upora i wróci do mnie z jakąś wiadomością, co dalej...

Wróciłam do domu, z diagnoza się wstrzymali.. dostałam globulki, bo jest troszkę więcej śluzu, luteinę pod język i nospe. I za 7 dni mam się zgłosić do lekarza prowadzącego na kontrolę. Ale pójdę raczej w poniedziałek do swojego ginekologa.

Jestem zdania ze trzeba ufac swojej intuicji i jak cos czujecie ze nie tak tzn ze tsk jest i drazyc temat trzeba.
Oby szybko przechodzilo 🤞
Właśnie moja intuicja podpowiada, że muszę jeszcze w poniedziałek podrazyc temat. Wczoraj się trochę uspokoiłam, bo z dzieckiem i z szyjka wszystko ok, ale jednak moje dolegliwości nie ustępują 🙄

Właśnie moja intuicja podpowiada, że muszę jeszcze w poniedziałek podrazyc temat. Wczoraj się trochę uspokoiłam, bo z dzieckiem i z szyjka wszystko ok, ale jednak moje dolegliwości nie ustępują 🙄
No to koniecznie. Mnie wczoraj tak bolało to podbrzusze,że sobie wzięłam na noc nospe. Po pierwszej globulce pomafucinu już czuje różnice 🙏 Brzuch mi twardnieje ale dużo leżę i jest ok ,myślę ,se mi się dużo ulży po tym pimafucinie. Muszę się zmusić i odpoczywać ile się da.

Dziewczyny,
Jestem 3 miesiące po porodzie. Miałam cukrzycę ciążową, wczoraj odebrałam wyniki krzywej I wygląda na to, że się pożegnałyśmy 🥰🥰🥰

Załączniki

• Screenshot_20230520_203215_Gallery.jpg
    Screenshot_20230520_203215_Gallery.jpg
    226,1 KB · Wyświetleń: 39
No to koniecznie. Mnie wczoraj tak bolało to podbrzusze,że sobie wzięłam na noc nospe. Po pierwszej globulce pomafucinu już czuje różnice 🙏 Brzuch mi twardnieje ale dużo leżę i jest ok ,myślę ,se mi się dużo ulży po tym pimafucinie. Muszę się zmusić i odpoczywać ile się da.
Jak tam brzuch? Mój tez się zaczął spinać 🙄

reklama
Jak tam brzuch? Mój tez się zaczął spinać 🙄
Dzisiaj całkiem dobrze ,ale nie chwalę dnia,bo dopiero 11. Dużo leżę . Wczoraj posiedzialam na taborecie bez oparcia i potem czułam taki umeczony i twardy brzuch. Ale podbrzusze już nie boli. Plamienie ustało .
A jakie masz globulki? Czujesz jakąś różnicę po stosowaniu ?

Do góry