reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Cukrzyca ciążowa

Masz racje.
I ta hustawka nastroju...🙈 ja wczoraj co chwile np buczalam jak mops.

Byla polozna i powiedziala ze na razie ok. Ma 2 tyg w sumie na powrotdowagi urodzeniowej. Pozniej bedziemy sie martwic jesli nie dobije.

Dzis bylismy u kardiologa (dostal skierowanie ze szpitala ze wzgledu na moja cukrzyce t2 i nadcisnienie) ale wszystko ok. I lekarka miala wage to skorzystalismy i dzis juz wsumie 80 gr wiecej wiec odbija pomalu do gory :-) taki urok kurczaka mojego.
To dobrze, ważne, że przybiera, a nie spada. Zresztą bedziesz widziała na bieżąco, czy podejmować jakieś działania. Wiadomo, że trzeba czasem troszkę cierpliwości o co niestety w połogu przy tak malutkim dziecku ciężko, ale napewno będzie się wszystko normowało💪💪💪
Zdrówka dla mamy i kurczaka ❤️

reklama
Właśnie miałam Cię też pytać o takie przekąski . Także z tym chlebem to napewno wezmę .👌

Jeszcze mialam swoja wedline ogorka pomidora kabanosy i sol 😎 orzechy i male jogurty naturalne( jesli nabial Ci nie wybija) i jablka plus woda. I wystarczylo na te 6 posilkow dziennie

Jeszcze mialam swoja wedline ogorka pomidora kabanosy i sol 😎 orzechy i male jogurty naturalne( jesli nabial Ci nie wybija) i jablka plus woda. I wystarczylo na te 6 posilkow dziennie
A miałaś tam dostępna jakaś lodówkę czy cos ? Sorry,że tak pytam,ale nie byłam nigdy w szpitalu .
W sensie na wędlinę lub nabiał.

A miałaś tam dostępna jakaś lodówkę czy cos ? Sorry,że tak pytam,ale nie byłam nigdy w szpitalu .
W sensie na wędlinę lub nabiał.
Jak byłam 2 doby w szpitalu to też miałam swój chleb pokrojony, pomidorki, migdaly i kabanosy. Lodowka jest dostępna normalnie, trzeba tylko podpisać.

Moj Kurczak jednak na wadze 140 gr wiecej a nie 30. Waga poloznej chyba kiepsko wazy. Musze jej powiedziec ze malo nie dostalam przez nia zawalu serca🥴 u kardiologa maluszek tez wporzo.

Powiem Wam ze my Mamusie to serio mamy czasami za duzo na glowie bo przeciez to od nas zalezy czy maluszek- jak maluszek i kiedy maluszek dobrze sie rozwija najpierw w brzuszku a pozniej z drugiej strony brzuszka. Zwariowac mozna 🙈

Moj Kurczak jednak na wadze 140 gr wiecej a nie 30. Waga poloznej chyba kiepsko wazy. Musze jej powiedziec ze malo nie dostalam przez nia zawalu serca🥴 u kardiologa maluszek tez wporzo.

Powiem Wam ze my Mamusie to serio mamy czasami za duzo na glowie bo przeciez to od nas zalezy czy maluszek- jak maluszek i kiedy maluszek dobrze sie rozwija najpierw w brzuszku a pozniej z drugiej strony brzuszka. Zwariowac mozna 🙈
Oj tak, dlatego często tak wszystko przeżywamy, ale nie ma się co dziwić.

Super, że Kurczak mknie do przodu. Ahh te wagi, każda pokazuje co innego, dlatego warto mieć oparcie tylko o jedną 🙂

reklama
U mnie wszystkie wyniki z dzisiaj dobre, ale pojechałam na ten sor sprawdzić, co i jak. Ktg ok, nie wyszly żadne skurcze, usg tez w porządku, na chwilę obecną nie wiedzą skad moje pieczenie w podbrzuszu. Padło stwierdzenie, że może rozchodzi się spojenie łonowe. Ale dalej czekam na jakąś diagnozę, bo doktor poszła na cesarskie cięcie🤷

Do góry