reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Cukrzyca ciążowa

Wspomnij, warto ją uprzedzić.

Czyli wyszło u Ciebie w takim badaniu. Ok to ja czekam w takim razie na moje wyniki i pewnie też pojadę na badanie "reczne".
Ja też miałam przed ciążą doczynienia z tym grzybem i już trochę znam swój organizm właśnie pod tym kątem,dlatego obstawiałam,że może to być.

reklama
Połóg jest straszny, a mam wrażenie, że wcale się o nim nie mówi. Większość myśli, że jak kobieta urodzi to już wszystko gra i jest z górki.
A mieliście już wizytę z położną po wyjściu ze szpitala? Konsultowałaś ten znikomy przyrost wagi?

Masz racje.
I ta hustawka nastroju...🙈 ja wczoraj co chwile np buczalam jak mops.

Byla polozna i powiedziala ze na razie ok. Ma 2 tyg w sumie na powrotdowagi urodzeniowej. Pozniej bedziemy sie martwic jesli nie dobije.

Dzis bylismy u kardiologa (dostal skierowanie ze szpitala ze wzgledu na moja cukrzyce t2 i nadcisnienie) ale wszystko ok. I lekarka miala wage to skorzystalismy i dzis juz wsumie 80 gr wiecej wiec odbija pomalu do gory :-) taki urok kurczaka mojego.

Dziewczyny byłam na wizycie z ta infekcja. Doktor potwierdziła,dostałam pimafucin. Szyjka zamknięta 48mm. Ale jakby się chciala uwypuklać. 29 maja mam iść do szpitala na dwa dni na podanie sterydów w razie jakby mała chciała wychodzić wcześniej . Mam odpoczywać.

Odpoczywaj duzo i btw na sterydy to 3 doby trzymaja :-)

Czyli te kłucia u Ciebie to infekcja ?
Ja od wczoraj mam takie kłucia i pieczenie, jakby cewki moczowej, albo właśnie szyjki, nie wiem sama. Ale za bardzo nie mogę stać i chodzić. Nie wiem, czy dziecko moze mi, aż tak uciskac.
Byłam dzisiaj u internisty, dostałam masę badań do zrobienia, właśnie jutro idę rano na pobranie. Będą sprawdzać, czy nie ma tej cholestazy, a i od razu przebadają mocz pod kątem infekcji.

Badaj badaj bo bez tego ani rusz :-)

Odpoczywaj duzo i btw na sterydy to 3 doby trzymaja :-)
idę w poniedzialek i powiedziała ,że jak będzie ok to środa czwartek do domu. Jestem ciekawa jak ten brzuch będzie się zachowywał jak wyleczę infekcje.
A jak byłaś to zakładali Ci pulsoksumetr ? Zastanawiam się czy muszę ściągnąć paznokcie 🙈

Nie no napewno ,ale mimo wszystko myślę o tym .
No myślę,że po szpitalnej diecie to się rozjadą ,mam takie przeczucie. No i sterydy,ale myślę,że weźmie pod uwagę to diabetolog. Bo chyba zdrowej osobie też może po tym skakać cukier i ciśnienie z tego co słyszałam.
Wez swoj chlebek serio i to najlepiej w pokrojonych pajdkach zeby sobie wymieniac to co daja w szpitalu a przetrwasz te kilka dni ;-)

idę w poniedzialek i powiedziała ,że jak będzie ok to środa czwartek do domu. Jestem ciekawa jak ten brzuch będzie się zachowywał jak wyleczę infekcje.
A jak byłaś to zakładali Ci pulsoksumetr ? Zastanawiam się czy muszę ściągnąć paznokcie 🙈

Nie kompletnie nie. Masz po prostu nudne ktg i tyle z urozmaicen. Szykuj posladka na sterydy i tyle:-)

reklama
Do góry