reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Cukrzyca ciążowa

Wspomnij, warto ją uprzedzić.

Czyli wyszło u Ciebie w takim badaniu. Ok to ja czekam w takim razie na moje wyniki i pewnie też pojadę na badanie "reczne".
Ja też miałam przed ciążą doczynienia z tym grzybem i już trochę znam swój organizm właśnie pod tym kątem,dlatego obstawiałam,że może to być.

reklama
Połóg jest straszny, a mam wrażenie, że wcale się o nim nie mówi. Większość myśli, że jak kobieta urodzi to już wszystko gra i jest z górki.
A mieliście już wizytę z położną po wyjściu ze szpitala? Konsultowałaś ten znikomy przyrost wagi?

Masz racje.
I ta hustawka nastroju...🙈 ja wczoraj co chwile np buczalam jak mops.

Byla polozna i powiedziala ze na razie ok. Ma 2 tyg w sumie na powrotdowagi urodzeniowej. Pozniej bedziemy sie martwic jesli nie dobije.

Dzis bylismy u kardiologa (dostal skierowanie ze szpitala ze wzgledu na moja cukrzyce t2 i nadcisnienie) ale wszystko ok. I lekarka miala wage to skorzystalismy i dzis juz wsumie 80 gr wiecej wiec odbija pomalu do gory :-) taki urok kurczaka mojego.

Dziewczyny byłam na wizycie z ta infekcja. Doktor potwierdziła,dostałam pimafucin. Szyjka zamknięta 48mm. Ale jakby się chciala uwypuklać. 29 maja mam iść do szpitala na dwa dni na podanie sterydów w razie jakby mała chciała wychodzić wcześniej . Mam odpoczywać.

Odpoczywaj duzo i btw na sterydy to 3 doby trzymaja :-)

Czyli te kłucia u Ciebie to infekcja ?
Ja od wczoraj mam takie kłucia i pieczenie, jakby cewki moczowej, albo właśnie szyjki, nie wiem sama. Ale za bardzo nie mogę stać i chodzić. Nie wiem, czy dziecko moze mi, aż tak uciskac.
Byłam dzisiaj u internisty, dostałam masę badań do zrobienia, właśnie jutro idę rano na pobranie. Będą sprawdzać, czy nie ma tej cholestazy, a i od razu przebadają mocz pod kątem infekcji.

Badaj badaj bo bez tego ani rusz :-)

Odpoczywaj duzo i btw na sterydy to 3 doby trzymaja :-)
idę w poniedzialek i powiedziała ,że jak będzie ok to środa czwartek do domu. Jestem ciekawa jak ten brzuch będzie się zachowywał jak wyleczę infekcje.
A jak byłaś to zakładali Ci pulsoksumetr ? Zastanawiam się czy muszę ściągnąć paznokcie 🙈

Nie no napewno ,ale mimo wszystko myślę o tym .
No myślę,że po szpitalnej diecie to się rozjadą ,mam takie przeczucie. No i sterydy,ale myślę,że weźmie pod uwagę to diabetolog. Bo chyba zdrowej osobie też może po tym skakać cukier i ciśnienie z tego co słyszałam.
Wez swoj chlebek serio i to najlepiej w pokrojonych pajdkach zeby sobie wymieniac to co daja w szpitalu a przetrwasz te kilka dni ;-)

idę w poniedzialek i powiedziała ,że jak będzie ok to środa czwartek do domu. Jestem ciekawa jak ten brzuch będzie się zachowywał jak wyleczę infekcje.
A jak byłaś to zakładali Ci pulsoksumetr ? Zastanawiam się czy muszę ściągnąć paznokcie 🙈

Nie kompletnie nie. Masz po prostu nudne ktg i tyle z urozmaicen. Szykuj posladka na sterydy i tyle:-)

reklama
Do góry