reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Cukrzyca ciążowa

Ja tez miałam problemy z porannym cukrem a teraz już mam z każdym 🤣
Co to za chleb? Ja mam problem właśnie ze znalezieniem dobrego, lubię biały...
Moze to jakaś sieciowa piekarnia?
U mnie 1 h po posiłku 85 :oops: (białkowo-tłuszczowy +chleb).
Mam zalecenie mierzyć rano i po głównych posiłkach (3) po 1 h.

Niestety to cukiernia miejska która ma wędliny i pieczywo ale serio kilka sztuk chyba i to zarezerwowane:eek: Mąż był jak tylko otwierali,a Panie już miały poodkładane.
Ogólnie nie mam tego pod blokiem więc niecodziennie będę miała ten komfort niestety.

reklama
Moge jeszcze podpowiedziec, a noz komus tez pomoze o chlebie slonecznikowym z polo czy lidla. Mi maz przywozil ten na patologie ciazy bo oni dawali jakies kolorowane karmelem g.... za przeproszeniem i liczyli ze cukry przy cukrzycy nie beda szalec.
Jeszcze pieklam swoj, wieloziarnisty na drozdzach instant z maki pelnoziarnistej jak mialam wene :-) ale to juz dawno odeszlo w las... jednak druga ciaza i druga cukrzyca to juz wieksze lenistwo i idzie sie po latwosci🤦‍♀️

Moge jeszcze podpowiedziec, a noz komus tez pomoze o chlebie slonecznikowym z polo czy lidla. Mi maz przywozil ten na patologie ciazy bo oni dawali jakies kolorowane karmelem g.... za przeproszeniem i liczyli ze cukry przy cukrzycy nie beda szalec.
Jeszcze pieklam swoj, wieloziarnisty na drozdzach instant z maki pelnoziarnistej jak mialam wene :-) ale to juz dawno odeszlo w las... jednak druga ciaza i druga cukrzyca to juz wieksze lenistwo i idzie sie po latwosci🤦‍♀️
A masz może zdjęcie tego chleba?
Ja w marketach nie kupuje bo każde pieczywo jest głęboko mrożone ale jeśli ma być dobre w smaku i nie podnosić cukru to chętnie spróbuję 😀

A masz może zdjęcie tego chleba?
Ja w marketach nie kupuje bo każde pieczywo jest głęboko mrożone ale jeśli ma być dobre w smaku i nie podnosić cukru to chętnie spróbuję 😀

Sa to fakt, ale kiedy znajdzie sie swoj chleb to swiat staje otworem hehe, serio:-) wtedy moze byc i mrozony.

Załączniki

• 87a77c74-1dee-4fe8-b2a4-33197008cce4.jpeg
    87a77c74-1dee-4fe8-b2a4-33197008cce4.jpeg
    104,6 KB · Wyświetleń: 31
  • 86110e07-8a5e-4205-b1bd-82d0fb1180d3.jpeg
    86110e07-8a5e-4205-b1bd-82d0fb1180d3.jpeg
    80,8 KB · Wyświetleń: 30
hej, zdarzyło się Wam przekroczyć normy po 1h?
To dopiero mój początek więc eksperymentuję. Wczoraj miałam powiedzmy zdrowy dzień i mój najwyższy wynik to 97.
Dzisiaj po obiedzie i wafelku( knoppers) glukoza 101.
Wieczorami mdli mnie okropnie, ledwo wmusiłam w siebie kolacje- wędlina z indyka na białej zabronionej bułce i po godzinie glukoza 111.
Zastanawiam się co ze świętami, czy na te wyniki nie ma też przypadkiem wpływu ilość po prostu.

reklama
hej, zdarzyło się Wam przekroczyć normy po 1h?
To dopiero mój początek więc eksperymentuję. Wczoraj miałam powiedzmy zdrowy dzień i mój najwyższy wynik to 97.
Dzisiaj po obiedzie i wafelku( knoppers) glukoza 101.
Wieczorami mdli mnie okropnie, ledwo wmusiłam w siebie kolacje- wędlina z indyka na białej zabronionej bułce i po godzinie glukoza 111.
Zastanawiam się co ze świętami, czy na te wyniki nie ma też przypadkiem wpływu ilość po prostu.
Wartości, które podajesz nie są przekroczeniem.
Na pewno trzeba jeść mniej a częściej...

Do góry