Nath096
Fanka BB :)
O na kiedy masz termin?Tak, wszystko ok
Mała 1200 gram, wymiary ok
Ułożyła się pośladkowo więc może się już nie odwrócić i będzie cesarka ale to jeszcze do obserwacji
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
O na kiedy masz termin?Tak, wszystko ok
Mała 1200 gram, wymiary ok
Ułożyła się pośladkowo więc może się już nie odwrócić i będzie cesarka ale to jeszcze do obserwacji
Na 1 marca.O na kiedy masz termin?
Trzymam za Was kciuki dziewczyny Ja mam jutro wizytę i mam nadzieję,że będzie serduszko i założy kartę ciąży,powie o wszystkich badaniach,których wspominała.Na 1 marca.
Do szpitala mam iść 15 lutego
Daj znać koniecznieTrzymam za Was kciuki dziewczyny Ja mam jutro wizytę i mam nadzieję,że będzie serduszko i założy kartę ciąży,powie o wszystkich badaniach,których wspominała.
No właśnie gdzieś czytałam,że przy insulinie musi to być specjalny szpital,a że bez insuliny wystarczy II. Dowiem się jutro. A jak po wizycie,wszystko ok ?
Następnym razem zmierz sobie godzinę po takim posiłku.Przełamałam się i spróbowałam dzisiaj rano pierwszy raz użyć glukometru.
Wczoraj przed 20 jadłam płatki dziecięce miodowe (żytnio-owsiane ale z cukrem)+ mleko. Po prostu tak mnie mdliło, że nie wiedziałam co zjeść
A dzisiaj 8.45 cukier na czczo 81
Oby dalej szło już z górki jeśli chodzi o obsługę.
Będę badać zaraz ( godzinę)po posiłku bo od dzisiaj zaczynam. Ale serio przypominam, że to z porannym cukrem miałam problem ostatnie dwa pomiary w labie za wysokie i stąd cukrzyca.Następnym razem zmierz sobie godzinę po takim posiłku.
Ja mierzę cukier o 3 w nocy.
Sytuacja z wczoraj: przed snem zjadłam jogurt naturalny, cukier po nim 102.
O 3 w nocy zmierzyłam - wynik 104.
Dzisiaj rano 7:45 cukier 83.
W nocy mógł Ci się podnieść po tym jedzeniu ale rano spaść. Dlatego ważne jest badanie 1h po posiłku.
Ja tez miałam problemy z porannym cukrem a teraz już mam z każdymBędę badać zaraz ( godzinę)po posiłku bo od dzisiaj zaczynam. Ale serio przypominam, że to z porannym cukrem miałam problem ostatnie dwa pomiary w labie za wysokie i stąd cukrzyca.
Już widzę, że nic nie jest oczywiste!
Ale znalazłam chleb żytni pełnoziarnisty który mi smakuje!! Uważam to za sukces