gooskaw
Fanka BB :)
Tyle to ja wiem. Ale znam przypadek gdzie cukier był 93, a krzywa zrobiona zaraz po wyszła prawidłowa i co wtedy? nie dopytałam.
Gdzieś w środku sie pogodziłam z wyzwaniem, wkurza mnie tylko ze jeszcze 3 dni nie wiem co robić i w sumie śmieszne, że nie przeraża mnie na razie jedzenie ( chyba sobie ubzdurałam, że nie może być tak źle?) a boję się nakłuwać palce
I jeszcze jak się z tym uchować jak nikogo na razie nie chcę informować o ciąży eh.
Metformina zostaje do 13 tyg a jak ginekolog chce to może prowadzić i całą ciążę
To mnie trochę rozbawiło bo w pokoju obok z drugą panią doktor byłaby pewnie nieco inna gadka.
Lepiej stwierdzic ze sie ma cukrzyce ciazowa niz udawac ze jej nie ma bo to chodzi glownie o diete jesli nie ma insuliny, a jak wiadomo zdrowa dieta w ciazy to bardzo dobra opcja dla mamy i dziecka :-)
Jak vedziesz miala czyste i cieple dlonie plus ostra igle w lancecie - nie bedzie takie straszne to nakluwanie :-)
Zawsze możesz zrobić krzywa prywatnie na własną rękę. Mnie czasem nerwy nie opuszczają ,bo dosyć nic mi przez gardło nie przechodzi do wystarczy,że jeden dzień w siebie nie wmusze tyle co zwykle,albo gdzieś pojadę i chwilę dłużej nie zjem i dzisiaj cukry w cały świat.
To sa niestety 'uroki' tej drugiej strony cukrzycy ciazowej. Cukry zyja swoim zyciem. My musimy im tylko pomoc byc w ryzach a wyskokami sporadycznymi sie nie przejmowac az tak. Inaczej mozna zbzikowac. Ja np dzis wstalam z mega bolem glowy i cyk cukier na czczo 92. Tak wiec nie na wszystko ma sie wplyw.