reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Cukrzyca ciążowa

Hej dziewczyny. Ja jutro połówkowe o 10:40
Pojechałam dzisiaj z mężem na kolację i zezarlam placek po węgiersku 😏 Nie odważyłam się zmierzyć cukru po godzinie...ale po 2h miałam 115 spadło ładnie to mam nadzieję,że nie było tragedii,bo chyba więcej sosu niż placka i sałatka z marchewki jakoś zneutralizowała.

reklama
Nath! Na zdrowko 😁 tak myslalam ze z Mezem korzystasz:-) aczkolwiek stawialam na domowe pielesze 😁

Ja jutro trzymam kciuki za dobre wiadomosci 🤞

Niestety te straty chyba wiekszosci kobiet dotycza. Wiem co czulas i wspolczuje.
Ja sobie po stracie tlumaczylam tylko to wszystko w taki sposob ze natura wiedziala co robi. Tylko to bylo ukojeniem bo tak to bylo kiepsko.
Przytulam!

Teraz za to mozemy sie potoczyc jak kulki dalej :-) i malymi krokami do celu 💙
Też mi się wydaje, że teraz bardzo wielu kobiet to dotyczy. I tak samo jestem zdania, że natura wie co robi.

Tak, teraz mamy jeden cel i pozytywne nastawienie ❤️
Hej dziewczyny. Ja jutro połówkowe o 10:40
Pojechałam dzisiaj z mężem na kolację i zezarlam placek po węgiersku 😏 Nie odważyłam się zmierzyć cukru po godzinie...ale po 2h miałam 115 spadło ładnie to mam nadzieję,że nie było tragedii,bo chyba więcej sosu niż placka i sałatka z marchewki jakoś zneutralizowała.
Nath, oczywiście smacznego 😁 dawaj znać jak badania i czy zaspokoili w końcu twoja ciekawość,jeśli chodzi o płeć 😁

Hejo. Ja dzisiaj mega spiaca,ta pogoda mnie chce uspac 🙈
Badania ok . Doktor powiedział,że wszystko gra. Tylko z tego co widziałam obwód główki wyszedł za granicę normy 207,2mm jakoś tak jak nie przekręciłam. Ale jak mówi,że ok to nie googluje,dopytam na wizycie u swojej ewentualnie. Co do płci to tak,dziewczynka 😂💓😍 Ma 465g,mówił,że przyrasta prawidłowo.
Jutro diabetolog i trochę może odsapne jak będzie ok.
Mało mnie na forum,bo mąż zjechał do domu i korzystam 🙈

Hejo. Ja dzisiaj mega spiaca,ta pogoda mnie chce uspac 🙈
Badania ok . Doktor powiedział,że wszystko gra. Tylko z tego co widziałam obwód główki wyszedł za granicę normy 207,2mm jakoś tak jak nie przekręciłam. Ale jak mówi,że ok to nie googluje,dopytam na wizycie u swojej ewentualnie. Co do płci to tak,dziewczynka 😂💓😍 Ma 465g,mówił,że przyrasta prawidłowo.
Jutro diabetolog i trochę może odsapne jak będzie ok.
Mało mnie na forum,bo mąż zjechał do domu i korzystam 🙈
Prz z najbliższe 2 tyg chyba słabo z tą pogodą będzie 😱
Super, że badania ok, jeśli lekarz nie wszczyna alarmu to znaczy, że jest dobrze 🙂
Gratuluję dziewczynki i korzystaj koniecznie, jak mąż w domu 😍

Bedzie rozowe bajlando wyprawkowe 😁

Ja chcialam troszke poczuc jak to jest tym rozem operowac i kitki robic;-) no ale u nas drugi chlopak i tez sie w sumie ciesze, bo przynajmniej maz nie bedzie musial strzelby kupowac na adoratorow 😜

Wczoraj wybralismy imie Radosław (ma byc usmiechniety i radosny bez dasow jak brat heheh), mowie dzisiaj tesciowej, ze chlopaki w koncu zgodni, a ta mi mine srajacego kota na pustyni i mowi 'niee' to jej dowalilam ze na Franka tez krecila nosem. Franio to starszak, a mlody poki co zgodnie bedzie Radzio ;-)

A ja się czuję tragicznie, byłam u lekarza, dostałam kolejny wagonik leków " bez recepty" ale chyba się poddam i poproszę o coś konkretnego.
Noce nieprzespane, crp za wysokie, cukier rano 93 co prawda po syropie na kaszel bo tak szybko chciałam/musiałam go wypić.
Beznadzieja jest, martwię się 😔

Dziewczyny chyba mam ciśnienie 200. Przyjechałam na wizytę do poradni . Mówiłam Wam,że ostatnio miałam wizytę ekspres ,nikt mi nie dał żadnej kartki i nie powiedział że mam iść z tym do rejestracji. A nie wiedziałam. Przychodzę dzisiaj,nie ma mnie w systemie. Wchodzę do pani doktor. A ta do mnie że to nie jest jej wina,że się nie zarejestrowałam. A ja mówię,że nie wiedziałam itp. że jestem w ciąży ,specjalnie robiłam wyniki to tamto.
A ta ...żeby się nie wyrazić zamknęła drzwi i mówi tak ,wzięłam panią na fundusz ,bo ja poszłam do niej prywatnie najpierw . Wzięłam panią na fundusz,wzięłam ,chyba zaraz zacznę żałować. Dobrze jest pani w ciąży przyjmę panią ale usiądzie pani w kolejce i poczeka pani tyle ile trzeba będzie ,jest 50osob 😳😤😤

reklama
Po wizycie. Powiedziała,że cukry,bardzo dobre. Hemoglobina 5,07 . Wizytę jak wszystko będzie ok mam dopiero 23 maja. Znowu skierowanie do dietetyka . No i powiedziała,że gdybym 3dni pod rząd przekraczała cukier po konkretnym posiłku to wtedy insulina i dostałam paski ketonowe,jeżeli będą ketony to też insulina nawet jak cukry ok. Tylko nie wiem wystarczy,że się pojawia jednorazowo w moczu ?

Do góry